Seuraa 
Viestejä8951

Lännen media teetätti Taloustutkimuksella tutkimuksen, jonka uutisoitiin laajasti otsikoin: ”Lännen Media: Yli kolmannes olisi valmiita Nato-jäsenyyteen, jos presidentti Sauli Niinistö sitä suosittelisi … ” -Yle ~ https://yle.fi/uutiset/3-10348898 -

Kiintoisaa on se, ettei otsikoihin eksynyt laajalla otoksella tarkasteltuna yhtään mediaa, joka olisi lööpittänyt kansakunnan enemmistön mukaisesti – eli puolet tai vähän yli puolet ei hyväksy Natoa, vaikka presidentti Sauli Niinistö sitä suosittelisi! Miksi näin?


Tunnetusti Suomen kansa on vastustanut Natoa – viimeiset 15 vuotta [Kuva 1.], vuodesta toiseen ja varteenotettavien selvitysten mukaan yli 50 prosentin väkevällä voimalla. Aihe lienee loppuun kaluttu, kun presidentinkään ”käsky” ei pure – vaan kansakuntamme kokee sotilaspoliittisen liittoutumattomuuden [0 olevan meille täällä idän ja lännen vedenjakajalla [1 se vakaa status, johon turvaamme.

Olen suomalainen -presidentti Sauli Niinistö
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/presidentti-niinisto-noudattaa.html -

Niinistö totesi vakaasti kysymykseen Natoon liittymisestä olevansa suomalainen [2 ja samaan hengenvetoon jatkoi, etteivät suomalaiset innostu Natosta - ”olen siis suomalainen”. Nyt kansakuntamme jyrähti voimallisesti ja antoi arvostetulle presidentillemme selvän ja ystävällisen ohjeen – ei kannata suositella Natoa, emme hyväksy sitä edes silloin. Aihe lienee loppuun käsitelty.

[2 ~ https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/presidentti-niinisto-ftlle-suomala... -

...
EKSTRA
Otteita ja linkkejä mediasta, kun tämä uusin Nato-tutkimusta uutisoitiin ---

1]
35 prosenttia suomalaisista kannattaisi Nato-jäsenyyden hakemista, jos presidentti Niinistö pitäisi sitä Suomen turvallisuudelle järkevänä -otsikko Turun Sanomista

~ http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4049468/35+prosenttia+suomalaisista+kan... -

Ote linkin alta: ” … " ... Sinisten korkeaa Nato-kannatusta Tiilikainen pitää mielenkiintoisena. Siniset syntyi perussuomalaisten hajoamisen seurauksena. Perussuomalaista Natoa kannattaa vain 30 prosenttia, jos presidentti sitä suosittelisi ... " -TS … ”

Kommentti ylläolevaan: ”Tutkimuksen otanta oli 1007 suomalaista - Sinisten kannatus on alle yhden prosentin [* eli tutkimuksessa oli laskennallisesti 10 sinistä - ja tämän osan kannatus nostetaan uutisen yhdeksi pääosaksi - saa ajatella nyt!” -Ilkka Luoma

2]
35 prosenttia suomalaisista kannattaisi Nato-jäsenyyden hakemista, jos presidentti Niinistö pitäisi sitä Suomen turvallisuudelle järkevänä -otsikko Aamulehdestä

~ https://www.aamulehti.fi/uutiset/35-prosenttia-suomalaisista-kannattaisi... -

Ote linkin alta:” … Puolet kansalaisista ei lämpene sotilasliitto Natolle siinäkään tapauksessa, että se presidentin mielestä olisi Suomen edun ja turvallisuuden mukaista.
Kun suomalaisten Nato-kannatusta on aiemmin kysytty, se on ollut noin 20 prosentin luokkaa. Presidentin myönteinen Nato-kanta siis lisää kansalaisten Nato-kannatusta.
–Tutkimus todistaa olettaman, että poliittisen johdon mielipiteellä on merkitystä kansalaisten turvallisuuspoliittisiin ratkaisuihin. Presidentillä on vaikutus kansan Nato-kantaan, mutta ei ratkaisevaa vaikutusta, Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen tulkitsee tulosta … ” -AL … ”

Jatkuu

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Kommentit (78)

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä6914

Totta mutta koska äärieliittimme on pahaa se haluaa ohittaa kansan kaikessa ja tuhota kaikki ihmisoikeudetkin matkalla. Huutaen maailman parasta, nauttien peiliin katoamisesta suunnattomasti ja huutaen kuinka kaikki heitä vastustavat tulisi lynkata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä11682

Venäjä on panostanut merkittävästi suomalaisiin vaikuttaakseen NATO-keskusteluissa. Informaatiosodassaan käytetään kaikkia mahdollisia keinoja, joista mm. keskustelupalstoilla ja muussa SoMessa tapahtuva trollaus ja vaikuttaminen on yksi pääasiallisia keinoja. Kenties se panostus ei ole valunut hukkaan, ja moni ajattelee, kuten Putin toivookin. Itsenäinen kannanmuodostus asiasta on kovin työlästä.

Suomen tulevaisuuden vuoksi on ehdottomasti liityttävä Natoon. Ja se on tehtävä salassa, jotta vältämme Georgian ja Ukrainan kovalta kohtalolta. Venäjä on vaarallinen, suorastaan murhanhimoinen pyrkiessään vaikuttamaan naapureihinsa, keinolla millä hyvänsä, hyvällä tai varsinkin pahalla.

Hal9000
Seuraa 
Viestejä2680

Löytyy aikamoinen nippu politiikantutkijoita ja -tekijöitä, jotka pitivät Clintonin aikana aloitettua Nato-laajentumista aikamoisena virheenä. Suomen Nato-jäsenyys olisi omiaan vain kärjistämään jo entuudestaan huolestuttavaa ilmapiiriä. Samalla Suomi tekisi itsestään maalin, sikäli paska joskus tuulettimeen osuu.

Tämä kirjoituksen teille tarjosi Moskovan Kreml.

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä11682

Suomi on maali niin kauan kuin emme ole jäseniä. Venäjä haluaa pitää itseoikeutetusta etupiiristään kiinni millä keinolla hyvänsä. Katsokaa nyt vaan Ukrainan ja Georgian esimerkkiä. Baltian maat puolestaan ovat turvassa. Siinä ovat Suomenkin vaihtoehdot.

Hal9000
Seuraa 
Viestejä2680

Paitsi että sen kummemmin Ukraina tai Georgiakaan eivät vertaudu millään tavalla Suomeen. Molemmat olivat/ovat ihan omanlaisiaan kriisejä erilaisine taustoineen ja alkusyineen. On aika harhaista vetää niiden pohjalta johtopäätös, että Venäjä olisi syömässä seuraavaksi Suomen.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä8951

[2

...

Kuva: [C]  IJL

3]

Lännen Media : Kolmannes suomalaisista kannattaa Nato-jäsenyyttä, jos Sauli Niinistö suosittelee sitä -otsikko Iltalehdestä

~ https://www.iltalehti.fi/politiikka/201808122201131561_pi.shtml -

Ote linkin alta:” … Myönteisimmin asiaan suhtautuivat RKP:n (72 %), sinisten (64 %) ja kokoomuksen (62 %) kannattajat. Sen sijaan puolet kansalaisista ei kannata Nato-jäsenyyttä vaikka Niinistö sitä suosittaisikin … ” -Iltalehti

Kommentti ylläolevaan: ”Kansakuntamme jyrähti ... ei Natoon, vaikka presidentti jenkaisi sinne! ” -Ilkka Luoma

...

Me suomalaiset olemme oman turvallisuutemme osalta pragmaattisia, emmekä hötkyile, vaikka natottava media [3 ja osa poliitikoista, kuten eräät kokoomuslaiset koppalakkiset veisivät Suomen kansan Natoon, vaikka väkisin [4 – ohi kansanäänestyksen.

Olemme puhuneet – sanovat kansalaisemme nyt.

The END

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä11682

Niin, eivätpä tietenkään. Ihan puhdasta sattumaa eikä Venäjä edes mitään tehnyt. Suomihan on niin poikkeuksellinen maa, etteivät maailmanpolitiikan pelisäännöt ja venäläisten vallantavoitteluoikut ollenkaan sovellu meille. Putinikin on ihan vitsillä vaan heitellyt niitä "historian suurin virhe" -läpändeeruksia. Täällä lintukodossahan mikään ei meitä uhkaa, eikä ole aiemminkaan. Paitsi tietenkin NATO, tuo kiero paha paskiainen, joka oveluudella houkuttelee viattomia neutraaleita maita huomaansa, ja sitten näitä kohtaa sota ja tuho. Mutta aikuisten oikeasti on tietenkin selvää, että joka maa on erilainen ja joka konfliktilta on erilainen taustansa, vaikka olisikin venäläisten masinoima. Eroihin ei kannatakaan kiinnittää huomiota, vaan yhtäläisyyksiin. Tapauskohtaisen muuttujien takana on yhteinen nimittäjä, joka muovaa isot linjat. Se on Venäjän voima- ja valtapolitiikka.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä47441

Ilkka Luoma kirjoitti:

Tunnetusti Suomen kansa on vastustanut Natoa – viimeiset 15 vuotta

lkka Luoma kirjoitti: Eurooppalaisten on nyt tultava toimeen omillaan, voimme sanoa Good Bye! amerikkalaisille sota- ja taisteluvoimille Euroopassa. Näin parannamme eurooppalaista rauhankehitystä – yllättäen yhdessä Venäjän kanssa

Jussipussi kirjoitti: Yllättäen..

"Venäjä on käyttänyt huomattavasti aikaa ja vaivaa Suomen ja Ruotsin Nato-keskusteluihin vaikuttamiseksi, kertoi Yhdysvaltojen ulkoministeriö useille diplomaateilleen salaisessa sähkeessä 

Yhdysvaltalainen Buzzfeed-sivusto(siirryt toiseen palveluun) sai tietopyynnön avulla sähkeen osittain nähtäväkseen. Suuria osia sähkeestä on yhä salattu.

Sähkeen mukaan Suomeen kohdistettujen tiettävästi Venäjä-johtoisten "mediahyökkäysten" tarkoitus oli herättää epäilyksiä sotilasliitto Natoon liittymisestä ja lisätä epäluottamusta kansalaisten ja päättäjien välillä.

Sähkeessä ei avata tarkemmin, mitä mediahyökkäyksillä tarkoitetaan. Luultavasti niillä viitataan vääristeltyjen ja keksittyjen tietojen levittämiseen mediassa ja sosiaalisessa mediassa, sillä samassa yhteydessä mainittiin Venäjän käyttäneen näitä keinoja Ruotsissa."

https://yle.fi/uutiset/3-10348391 .

Kyllä mielestäni kuitenkin sinä olet käyttänyt Venäjää enemmän aikaan synnyttääksesi epäilyksiä sotilasliitto Natoon liittymisestä.

https://www.tiede.fi/keskustelu/77135/amerikkalaiset-sota-ja-taisteluvoi... .

jussipussi
Seuraa 
Viestejä47441

HuuHaata kirjoitti:
Totta mutta koska äärieliittimme on pahaa se haluaa ohittaa kansan kaikessa ja tuhota kaikki ihmisoikeudetkin matkalla. Huutaen maailman parasta, nauttien peiliin katoamisesta suunnattomasti ja huutaen kuinka kaikki heitä vastustavat tulisi lynkata.

Sinun kirjoituksesi/kirjoitushistoriasi ei kyllä millään tavalla lietso epäluottamusta suomen mediaan ja päättäjiin.

"Yhdysvaltojen salainen diplomaattisähke: Venäjä lietsoi Suomessa epäluottamusta kansalaisten ja päättäjien välille"

https://yle.fi/uutiset/3-10348391 .

jussipussi
Seuraa 
Viestejä47441

HuuHaata kirjoitti:
Kyllä kaikki ovat vieraan vallan senttejä, jotka eivät pidä Sipilän sadan miljoonan verotuksen ulkopuolella olevasta kuoresta.
Tehdään tässä kokeeksi kuvitteellinen muutos . Sipilä on tässä kuvitelmassa Venäjämyönteinen Ortodoksi.  Samassa kuvitelmassa HuuHaatan kriitiikki ei enää jostain kumman syystä kohdistu Sipilään.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat