Seuraa 
Viestejä1363

Mähän syön pääasiassa kirvoja ja jos niitä ei ole, niin toi Hoo tuo mulle rusinoita. Mutta nyt toi Hoo alkaa tehdä pyttistä.

Mitä siihen pitäis pistää?

Se ajatteli aloittaa paistetulla sipulilla, sitten perunat, makkarat, kananmunat, maustekurkku. Mausteiksi tietty mustapippuri ja suola. Ja paistetaan tietty runsaassa voissa, kuka niitä terveysöljyjä käyttää, pilaavat hyvän sapuskan, kuulemma.

Mitä lisää?

-Pörrätäänkö?

Sivut

Kommentit (23)

Minijehova
Seuraa 
Viestejä12815

Maustekurkku pitää korvata myrttisen valkosipulisuolakurkulla ja sitä ei paisteta.

Itse laitan noin joka toiseen pyttipannuun desin kermaa päälle ja annan muhia kymmenisen minuuttia.

Jepajee analysoi: "Minijehovan tapauksessa menetät kaiken. Sen takia hän etsii ihmisiä joilla ei ole mitään menetettävää. Normiguruilua. Gurut ovatkin kaikki psykopaatteja.

Pitää alistua parin vuoden intensiiviaivopesuun jotta kykenee edes etäisesti ymmärtämään hänen ylivertaisuuttaan. Hän ei anna mitään. Hän listaa tarpeesi."

MooM
Seuraa 
Viestejä8724

Ei pyttipannuun kuulu muu kuin peruna ja makkara. Sipuli ehkä. Muut on (sallittuja) lisukkeita. Eli pyttipannu munalla, pyttipannu munalla ja suolakurkulla jne. 

Minä laitan tällä hetkellä lähes joka ruokaan näitä mustia papuja. 

http://forums.sherdog.com/threads/fermented-soybeans-any-else-eat-these.... 

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ekavekara
Seuraa 
Viestejä8208

Originaali pyttipannu tehdään niistä aineksista, jota kaapista sattuu löytymään, hieman kuin alkuperäinen pizzakin. Nykyaika on sitten keksinyt noille jotain "oikeita" reseptejä, kun molempien alkuperäinen idea on taikoa jotain syötävää vanhoista jämistä. :)

salai
Seuraa 
Viestejä7862

ID10T kirjoitti:
Pekonia ja punajuurikuutioita voi myös laittaa sekaan.

Ruotsissa pyttipannun kanssa oli aina punajuurikuutioita.

Taidankin tehdä pyttipannua broilerin lihalla höystettynä. Siis sipulia, perunoita, broileria, kananmunaa, pehmeää currykermaa ja lisukkeeksi punajuurikuutioita. Punaviiniä kyytipojaksi.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

salai
Seuraa 
Viestejä7862

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä11985

ekavekara kirjoitti:
Originaali pyttipannu tehdään niistä aineksista, jota kaapista sattuu löytymään, hieman kuin alkuperäinen pizzakin. Nykyaika on sitten keksinyt noille jotain "oikeita" reseptejä, kun molempien alkuperäinen idea on taikoa jotain syötävää vanhoista jämistä. :)

Samoilla linjoilla, eli jos on jäänyt nk. jämiä edellisistä aterioista, niin ne pienennetään ja pannulle rasvan kanssa tirisemään perunan, sipulin ja mausteiden kera, niin siinä on perinteinen pyttipannu, ruotsinkielestä lainattu ”pytt i panna”, pytteliten=pikkuriikkinen.

salai
Seuraa 
Viestejä7862

Ab Surd Oy kirjoitti:
En ymmärrä pyttipannukiivailijoita. Pyttäri on köyhien versio laskiämpäristä. Ihan sama, mitä tähteitä siihen on sattunut päätymään. 

Entäpä, jos pyttikseen laittasi suomalaista maatiaislammasta, -perunaa, -sipulia ja -punajuurta, voisiko sen syöttää siitä ämpäristä vaikkapa sioille? Ilman, että joku kepulilta ratkeaa ohimosuonet?

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä49058

-Maija- kirjoitti:
Mähän syön pääasiassa kirvoja ja jos niitä ei ole, niin toi Hoo tuo mulle rusinoita. Mutta nyt toi Hoo alkaa tehdä pyttistä.

Mitä siihen pitäis pistää?

Se ajatteli aloittaa paistetulla sipulilla, sitten perunat, makkarat, kananmunat, maustekurkku. Mausteiksi tietty mustapippuri ja suola. Ja paistetaan tietty runsaassa voissa, kuka niitä terveysöljyjä käyttää, pilaavat hyvän sapuskan, kuulemma.

Mitä lisää?

Hiiliteräs tai valurautapannu.

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä11742

salai kirjoitti:
Ab Surd Oy kirjoitti:
En ymmärrä pyttipannukiivailijoita. Pyttäri on köyhien versio laskiämpäristä. Ihan sama, mitä tähteitä siihen on sattunut päätymään. 

Entäpä, jos pyttikseen laittasi suomalaista maatiaislammasta, -perunaa, -sipulia ja -punajuurta, voisiko sen syöttää siitä ämpäristä vaikkapa sioille? Ilman, että joku kepulilta ratkeaa ohimosuonet?

Tottakai voi. Sioille voi syöttää osapuilleen kaikkea sitä mitä ihmisellekin, ja sama toisinpäin.

Se, mistä kenenkin suonet ratkeaa ja sieraimet tukkeutuu. on kokonaan eri asia. Maailmasta tuskin löytyy sellaista TOISEN IHMISEN edesottamusta, josta joku ei pahastu sydänjuuriaan myöten. Moisille jutuille kannattaa haistattaa huit ja hait.

ing geolog
Seuraa 
Viestejä7277

raakapaistetut perunat ja sipuli, liha voi olla esim paistia tai kinkkua, Voi sen tietysti paistaa keitetyistä perunoistakin, vaan kannattaa kokeilla raakapaistoa.
Yli jäänyt pihvi , makkara passaa hyvinlihapullat jne . Minä laitan myös hieman ranskankermaa tai smetanaa varovasti väkevällä sinapilla maustettuna. Jos on bearneskastiketta se sopii mainiosti Norjassa suosittelen testaamaan purkillisen "lapskausia"

Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.

ing geolog
Seuraa 
Viestejä7277

NytRiitti kirjoitti:
Kyllä se olis varmaan kauheeta, jos olis tekemässä perinteistä pyttipannua kauppojen kiinnioloaikaan ja huomais että jokin reseptiin kuuluva ainesosa puuttuu, eikun roskiin.

Mikä ainesosa on reseptiin kuuluva, oikiastaan vain potut ja sipuli on perusta. joita ilman ei liene pyttipannua synny.
För 4 personer

25 minuter

500 g stekt nötkött, fläskkött eller korv

2 gula lökar

800 g potatis av fast sort

salt och peppar

1 msk worcestershiresås

smör och rapsolja

ANNONS

Att äta till:

4 stekta ägg

saltgurka

inlagda rödbetor

blandade blad

Gör så här:

1. Skär ned köttet i centimeterstora tärningar. Skala och skär löken ganska fint. Skala och tärna potatisarna, även här i centimeterstora kuber. Ge potatisen ett uppkok och sjud högst en minut i lättsaltat vatten. Tippa upp i ett durkslag och spola av dem i kallt vatten.

2. Stek kött och lök ett par minuter i lika delar smör och rapsolja. Lyft ur pannan, tillsätt mer smör och rapsolja och stek därefter potatisen till dess den fått lite färg och är genomstekt. Tippa tillbaka kött och lök och smaksätt med worcestershiresås, salt och vitpeppar.

3. Stek fyra ägg. Servera pytten med inlagda rödbetor, saltgurka och blandade blad.

Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Määritelmän mukaan: Spydd i panna. Mikä tahansa varsomhälst on virallinen ja undvikbar ainesosa.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat