Seuraa 
Viestejä3422
Liittynyt16.1.2016

http://ristojkoivula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260846-tiedemaa-saa-tiedepresidentin-pienen-tauon-jalkeen

Uusi Brasilian työväenpuolueen presidenttiehdokas akateemikko, ex-ministeri, -yliopistinrehtori ja -pornestari  Fernando Haddad.

" Erinomaista: akateemikko ja yliopistonrehtori Fernando Haddad teki Sao Pulon pormestariaikanaan osaltaan kaupungista yhden maailman tiedepääkupungeista.

Ignacio Lula da Silva itsekään tästä tuskin tykkää kauheasti kyttyräää...

https://yle.fi/uutiset/3-10399430

Brasilian ennakkosuosikin tilalle uusi ehdokas Fernando Haddad

Brasilian vaalituomioistuin ei sallinut entisen presidentin Lula da Silvan ehdokkuutta.

Brasilia12.9.2018 klo 01:08päivitetty 12.9.2018 klo 01:13

Brasiliassa presidentin vaalien ennakkosuosikki, 72-vuotaias Luiz Inácio Lula da Silva luopuu ehdokkuudestaan. Lula on nimennyt sijaisehdokkaakseen Sao Paolon kaupungin entisen pormestarin Fernando Haddadin.

55-vuotias Haddad oli myös Lulan varapresidenttiehdokas. Hän on aiemmin toiminut opetusministerinä Lulan ja Dilma Rousseffin hallituksissa.

Haddad on koulutukseltaan asianajaja, jolla on myös taloustieteiden maisterin ja filosofian tohtorin tutkinnot. Hän on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta.

Haddadin varapresidenttiehdokkaana on 37-vuotias kommunisti Manuela d'Ávila.

Työväenpuolue julisti taistelun alkaneen: "Haddad on Lula." Puolue mainosti häntä myös Lulan ministerinä, asianajajana ja ystävänä.

Maan vaalituomioistuin ei salli entisen presidentin Lulan ehdokkuutta korruptio- ja rahanpesutuomioiden vuoksi. Lulalle on määrätty 12 vuoden vankeusrangaistus ja hän on nyt vankilassa.

Oikeus oli määrännyt sijaisehdokkaan asettamiselle määräajan. Se päättyi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa.

Vasemmistolainen Lula on ollut mielipidemittausten mukaan ennakkosuosikki lokakuun presidentinvaaleihin. Haddadin suosio oli viimeisimmässä mittauksessa vain noin yhdeksän prosentin luokkaa.

Haddadin suosion uskotaan nousevan, koska hän on nyt myös julkisesti Lulan suosikki.

http://janvapaavuori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258721-pormestarikoulussa-harvardissa#comment-3917216

https://en.wikipedia.org/wiki/Fernando_Haddad

Kommentit (2)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat