Seuraa 
Viestejä5935

Onko sinulla himo tiettyyn ruokaan? Siis käytännössä, jokin sellainen syötävä mitä olet ahminut.
Mulle tuli heinäkuussa himo nektariineihin, kun löysin makean, aromaattisen, mehukkaan erän. Ja nyt on mangoviili... En yleensä välitä mistään esanssijutuista, mutta mangoesanssi jostain syystä toimii.
Lohikeittoakin meni hyvällä ruokahalulla, mutta hedelmäaromeihin tuli joku ihmeen hullu himo.

Kommentit (13)

Vapaa radikaali
Seuraa 
Viestejä1838

Pistaasipähkinöihin olen kehittänyt pysyvän addiktion. Maku yhdistettynä näpräämiseen, josta saatu tyydytys on samaa luokkaa kuplamuovin puhkomisen kanssa.
Täydellisen koukuttavaa puuhaa on pistaasipähkinöiden syönti. Ei voi lopettaa ennen kuin viimeinenkin on auki ja syöty.

Gentlemen, start polishing your tin foil hats!

Ab Surd Oy
Seuraa 
Viestejä11682

Pistaaseihin syömätavan vastustamattomuuden suhteen yhdyn, mutta kyseessä on kuitenkin harvinainen herkku, eikä sikäli varsinainen addiktio. Useimmiten niitä ei viitsi ostaa, kerran-pari vuodessa ehkä. 

Varsinaista pakkosaada-himoa ei kai ole mihinkään. Tiettyjä ruokia tulee syötyä toistuvan tavanomaisesti. Siis, koska on tapana; sopivaa, kelvollista, helppoa ja kohtuuedullista. Oletusvaihtoehto, jos ei jaksa miettiä mitään erityisempää. Mutta ei himosta, vaan tottumuksesta ja kläytännöllisyydestä.

Lähimpänä addiktiota lienee hapankorppu. Jos sellaisia lojuu lähiympäristössä paketti, niin ei kauaa. Hapankorppu reilulla voipäällysteellä, karkealle puolelle, ilman muita lisukkeita, on jotain niin taivaallista, että uskovaisille sen on oltava kuolemansynti. Niitä menee yhdeltä istumalta ei yksi, ei viisi, vaan ehkä kymmenen kappaletta. Tai enemmän. Kovin usein ei meillä hapankorppuja ole, mistäköhän johtunee. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lyde19
Seuraa 
Viestejä5249

Nyt on menossa himo paahdettuun jälkiuunileipään. Tuli ostettua pieni kuumailmapuhallinuuni (? mikä lie jonka pitäisi toimia kuten rasvakeitin ilman rasvaa). Siihen jälkiuunileivät kolmeksi minuutiksi niin tulee rapeat ja pinnasta pikkusen kärynneet leivät. Päälle voita ja juustoa. Makueämys tulee osin rapeudesta.

ing geolog
Seuraa 
Viestejä7175

Kuivatut mangot , tosin kuten tuorekin, niin hyviä etteivät, voi olla terveellisiä. Tosin tuoreita makeita mangoja ei löydy, näiltä main...

Mutta minäkin voin tehdä virheitä, kerran nuorena sytytin, Haaparannan kaupunginhotellissa, tupakin väärästä päästä.

asdf
Seuraa 
Viestejä12250

On ajoittaisia himoja, jotka kestävät viikosta kuukauteen. Kerran oli himo mustapippurin runsaaseen käyttöön. Kesällä oli himo lihapataan, joka ei minusta todellakaan ole kesäruoka. Nyt just on kolmatta päivää himo ruisleipään maksapasteijalla. Tosin tämä viimeisin himo saattaa olla kehon tapa kertoa raudan puutteesta.

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä5935

Ennen kuin pystyin kirjoittamaan tähän, piti paahtaa itselleni ruisleipää. Ainoa jota nykyään syön, on Salosen ruisleipä (joka pakattu paperispussiin) ja sekin vain silloin, kun on vaaleaa (eli ei liikaa paistettu). Pinnan halkeamat on myös hyvä merkki. Paahdan keraamisella pannulla vain yhdeltä puolelta. Laitan Arlan voita sitä mukaan kun syön, jotta voin maku säilyisi parhaiten. Kesällä laitoin ruisleivän päälle myös kurkkua ja sydäntomaattia, toisinaan myös kermajuustoa.

Ex:ni kestosuosikki on ollut Vaasan ruispalat paahdettuna, päälle Oivariinia /  ”voi & rypsiöljy ja merisuola”, Koskenlaskijaa ja amerikkalaisia kurkkuviipaleita.

Lukioiässä söin vielä hapankorppuja, mutta aikuisena en niitä enää syö: ainoa ravinto joka mua närästää. Eikä ne edes maistu niin paljon kuin ennen. Jälkiuunileivässä on myös jotain, mikä ei mulle sovi: ehkä ainoa ravinto, joka aiheuttaa mulle laatunsa vuoksi ruokaväsymyksen. Salosen ruisleivän voin syödä kokonaan, tietysti siitä tulee kylläinen olo mutta ei ruokaväsymystä.

Chiliin voi joskus tulla pieni himo, harvemmin kyllä. Hyvään lihaan ehkä kerran kuukaudessa. Voimakkaisiin juustoihin, silloin tällöin.  Maustekurkkuun tuli kerran himo, tuntuu että aivoni tarvitsevat sitä joskus, onkohan se joku kiraalisuus-juttu…? Mitä kurkussa nyt sen erikoisempaa muuten on!

Raskaana olevilla on joskus himoja. Kun äitini odotti minua, hän himoitsi mansikoita ja kun hän odotti siskoani, hän himoitsi sitruunoita. Siskolla oli myös lapsena himo sitruunaan: muistan kun hän söi kerran sitruunan puolikkaan, kuorineen… :/ Sisko on matemaattisesti lahjakas, minä taiteellisesti. Vai pitäisikö sanoa vain, että taiteellinen. Lahjakkuudesta en menisi vannomaan.

Kuivattuja mangoja en ole maistanut, mutta tuoreiden kanssa vedän aina överit sesonkiaikaan… joka on helmi-maaliskuun taitteessa. Parhaimmat mangot tulevat ehdottomasti Perusta!  Maaginen maaperä... ;)  Ja mango on muuten ostamisen arvoinen vain, jos siinä on kannan kohdalta lasinkirkasta pihkaa.

Pistaasipähkinöistä tykkään (on muuten sukua mangolle!?!), himoa niihin ei kuitenkaan ole. Toisin kuin manteleihin, jotka saan poimia suoraan luonnosta. Ne on makoisia ja rasvaisempia, kuin amerikkalaiset maahantuodut.

Ai niin yhteen aikaan suosikkini oli rahka, jossa banaania, mustikkaa ja mansikoita.

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä5935

"The urushi tree is a member of the Anacardiaceae family, commonly known as the cashew family; other members of the family include mango, pistachio, and poison ivy."

What do mangoes, cashews, pistachios, and poison ivy have in common?

Pistaaseissa on  paahtamattomana maksatoksista ainetta, mutta harvemmin niitä raakana syödään. Maapähkinöissä on tietääkseni raakan jotain aivoille haitallista yhdistettä - mutta ei maapähkinöitäkään kuulu oikeasti raakana syödä.

Brainwashed
Seuraa 
Viestejä11597

Tässä oli taannoin himo pringlesin sweet paprika sipseihin, joka tosin liittyi saumattomasti oluenhimooni - kun sain sen taltutettua, niin ei ole tarvinnut enää niitä pringlesejäkään ostella.
Syy miksi valinta kohdistui juuri pringlesiin johtui siitä että miellyttävän maun lisäksi sulavat suussa, joka on suuri etu suurkulutuksen kohdalla, nimittäin normisipsit ovat niin terävät, että runsaasti nautittuna aiheuttivat haavoja ikeniin.

Minijehova
Seuraa 
Viestejä11359

Minulla tulee ruokakausia, jolloin syön ehkä kuukauden samaa ruokaa viitenä päivänä viikossa (kahtena en yleensä syö mitään). Lihakeitto, hernekeitto, lohikeitto ja riisipuuro ovat sellaisia koukuttavia. Riisipuuron ohessa menee lähes aina munavoita ja ripsareita sivussa.

Kahviin olen kehittänyt rankan addiktion lyhyessä ajassa; juon kerran päivässä 1,5 litran kattilan lattea, jossa punaista maitoa ja iso mutterillinen espressoa ja reiluhkosti sokeria.

Jepajee analysoi: "Minijehovan tapauksessa menetät kaiken. Sen takia hän etsii ihmisiä joilla ei ole mitään menetettävää. Normiguruilua. Gurut ovatkin kaikki psykopaatteja.

Pitää alistua parin vuoden intensiiviaivopesuun jotta kykenee edes etäisesti ymmärtämään hänen ylivertaisuuttaan. Hän ei anna mitään. Hän listaa tarpeesi."

Minijehova
Seuraa 
Viestejä11359

Niin, ja muiden kanssa ruisleipää, jälkiuunileipää tai jälkiuunipaloja usein.

Jepajee analysoi: "Minijehovan tapauksessa menetät kaiken. Sen takia hän etsii ihmisiä joilla ei ole mitään menetettävää. Normiguruilua. Gurut ovatkin kaikki psykopaatteja.

Pitää alistua parin vuoden intensiiviaivopesuun jotta kykenee edes etäisesti ymmärtämään hänen ylivertaisuuttaan. Hän ei anna mitään. Hän listaa tarpeesi."

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä5935

Minijehova kirjoitti:
Kahviin olen kehittänyt rankan addiktion lyhyessä ajassa; juon kerran päivässä 1,5 litran kattilan lattea, jossa punaista maitoa ja iso mutterillinen espressoa ja reiluhkosti sokeria.

Hah, kuulostaa TUTULTA! :D Yritän rajoittaa litraan päivässä... En periaatteessa tarttis kahvia ollenkaan - mutta kun tummaan paahtoon laittaa kuohukermaa ja runsaasti sokeria, se on niin hyvää... Yleensä juon vain ison kupillisen (1/3 l) aamuisin, mutta joinakin päivinä menee se litra. Enempää en uskalla juoda terveyssyistä. 

Coca colaa en ole juonut kahteen viikkoon, eikä edes tee mieli. Maistoin yks päivä Vichy Novelle CITRONELLE ja se oli hyvää. 

mdmx
Seuraa 
Viestejä6167

Yks safka joka kestohimotuttanu vuosikaudet on rusakkopata, hitaasti mureeks haudutettuna. Mieluusti vielä sisäfileistä aperatiivi. Ihan parasta.

Välillä iskee himo sitrushedelmiin ja saatan vetää puolpussia klementiinejä kerralla. Kahvia ny tietty, aamusin 2mukia ja lounaan jälkeen 1  aika yleinen. Viikonloppusin yleensä vähempi yks muki aamulla, ei tarvi olla niin skarppina.

Nykyään menny tollasia 0.3l pieniä vissy pulloja n. kaks päivässä, joku himo vetää hiilihappoo ilmeisesti?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat