Sivut

Kommentit (22)

Nalle pUh
Seuraa 
Viestejä1365

Major_Breakthrough kirjoitti:
Nalle pUh kirjoitti:
Varmaan muuten mutta siinä on semmonen heikkous että se alkaa nopeasti hapettua 500 asteessa. Se rajoittaa aika paljo käyttömahdollisuuksia. Onkin parhaillaan hapettomissa olosuhteissa. epäilen että se ei suoriutuisi kovin hyvin ilmakehään takaisin sukeltamisesta. Tämä on vaan oma spekulaatio, saatan olla myös väärässä.

Säteilysuojahan voi olla myös laitteen sisällä...runkorakenteissa ?

En kovinkaan hyvin tunne avaruusteknologiaa mutta jos oon ymmärtänyt oikein niin tälläkin hetkellä alusten suojat sisältää useita eri kerroksia, niin miksipä ei sitten myöskin molybdeeniä. Vaikka epäilen että tulevaisuudessa ratkaisut löytyy pääsääntöisesti vaikkapa nanoteknologian tuomista uuden tyyppisistä materiaaleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tokkura
Seuraa 
Viestejä5306

ing geolog kirjoitti:
Hinnasta: https://www.lme.com/en-GB/Metals/Minor-metals/Molybdenum#tabIndex=0

Molybdeenihohde on usein kvartsissa tai pegmatiitissa, ja on aika helppo huomata, luulenpa useimpien geologien ja muidenkin mineraaliharrastajien, malminetsijöiden  sen erottavan, jos ei siinä  tunnista, niin erottuu emäkivestä niin paljon, että uteliaisuus herää, 


Ihan samoissa hinnoissa muodollisesti nyt kuin silloinkin: se oli luokkaa sata markkaa kilo ison laman aikana. Nytse on 25 euroa. Musta puhdas romurauta ns. SG  oli silloin muistaaksni noin 60 penniä kilo. Jos oli vaikka maali pinnassa, hinta putosi heti siitäkin rumasti. Nikkeli oli luokkaa kympin kilo ja poukkoili ankarasti, samoin kupari.

John Carter
Seuraa 
Viestejä11131

Tokkura kirjoitti:
Muistan 60-luvun televisiosarjasta Virginialainen, että tuo hahmo 1800-luvulla erämassa poltteli jotakin nuotiota (muistaaksi) ja yhtäkkiä keksikin, että "OHO! Tässähän on selvästi molybdeeniä!"... Kuinka moni Geologian laitoksen dosentti pystyy tuota vaan sanomaan nykyäänkään....

Nordenskiöld ainakin pystyi jo 1800- luvulla, myös hänen poikansa kykenivät samaan. Kannattaa lukaista hänestä kirjoitettu elämänkerta.

https://www.ritarihuone.fi/svenska/atter_och_vapen/view-63454-2887

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

miilu
Seuraa 
Viestejä803

Työkaluteräksissä mollybneeni on paikallaan. Meriolosuhteissa tarvitaan myös klorideja kestäviä matrriaaleja.
Molybdeeni parantaa pistesyöpymiskestävyyttä kloridipitoisissa liuoksissa. Tavallisissa haponkestävissä kauppateräksissä on molybdeenia 2 tai 2,5 prosentin verran. Hyvin korroosionkestävissä erikoisteräksissä molybdeenia voi olla 3–6 prosenttia.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruostumaton_ter%C3%A4s
Korroosion kestävyys kuumissa ääriolosuhteissa on suotavaa myös rakettimoottoreiden suuttimissa. Tuo 500°C lämpötilaraja rajoittaa molybdeenin käyttöä. Parempi vaihtoehto olisi Niobi, joka myös on hyvä korrodoivissa olosuhteissa.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Niobium

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat