Sivut

Kommentit (16)

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä978

Tuntuu kummalliselta, että lähes kaikki tutkimukset, joita tehdään luonnosta ja tapahtumista maailmalla, keskittyvät pohtimaan asiaa ”ilmastonmuutoksen” kautta.

Onko niin, että yliopistoissa ei saa rahoitusta tutkimus suunnitelmilleen, ellei se jotenkin liity CO2 pitoisuuteen  :)

Eikös se vääristä koko tiedemaailmaa. Toisaalta se antaa myös mahdollisuuden tutkimusmäärärahan saamiseen, kun viittaa ilmastonmuutoksen vaikutukseen, vaikka ei uskoisi siihen pätkääkään.

http://ilmastorealismia.blogspot.com/2014/06/ilmastonmuutos-lisaa-tulvar...

Ilmastonmuutos lisää tulvariskejä - vai lisääkö?

Viime päivinä lehdistössä on ollut juttuja ilmastonmuutoksen vaikutuksista rakentamissuosituksiin. Lukaisin Ilmatieteen laitoksen tiedotetta asiasta. Seuraavassa on siitä eräitä lainauksia ja muutama kommenttini.

Suomenlahdella merenpinnan nousu olisi Ilmatieteen laitoksen arvion mukaan noin 30 cm vuoteen 2100 mennessä. Pohjanlahdella maankohoaminen riittänee kumoamaan merenpinnan nousun vielä vuoteen 2100 saakka. Korkeimpien ennusteiden toteutuessa merenpinta nousisi kuitenkin kaikkialla Suomen rannikolla, Suomenlahdella jopa yli 90 cm.

Ilmastonmuutos tulee merkittävästi muuttamaan jokien virtaamien ja järvien vedenkorkeuksien vuodenaikaista vaihtelua, jolloin vesistöjen tulvariski voi kasvaa. SYKEn selvityksen mukaan etenkin talven ja syksyn virtaamien ja vedenkorkeuksien ennakoidaan kasvavan suurissa vesistöissä sateiden lisääntyessä ja äärevöityessä.

esko

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat