Sivut

Kommentit (17)

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6943

Tokilogi kirjoitti:
Ertsu kirjoitti:
"Lannoitteista ilmaan päätyy ammoniakkia, joka erinäisten kemiallisten reaktioiden kautta johtaa pienhiukkasten muodostumiseen ilmakehässä."

Eiköhän ammoniakista synny ennemminkin otsonia eli savusumua eikä pienhiukkasia? Otsoni ei tietääkseni ole pienhiukkasia, vaan savusumua? 

"Otsonimolekyylin (O3) muodostaa kolme happiatomia. Se on kaasuna vaalean sinertävää ja nesteenä voimakkaan sinistä. Sen pistävän raikas tuoksu on tuttu ukonilman jälkeen:"

Lähde: Wikipedia.

Toi ei pidä paikkaansa, että otsoni olisi raikkaan hajuista, vaan se haju on todella karmea. Olin joskus -90 luvulla Bangkokissa ja se otsonin haju oli todella karmea. Se aiheuttaa silmien kirvelyä ja kurkusta kuristaa sisältäpäin. Se on ihan pahimpia ilmansaasteita, mitä ilmassa voi olla ja sitä on enemmän etelän suurkaupungeissa kuin pohjoisessa.

Kuinka ammoniakki NH3 voisi muuttua kolmeksi happiatomiksi tai miten vaaleansinisestä otsonikaasusta tulee savusumua, jos pitoisuus on 200 ppm, eli 200 millilitraa laimentunut tuhanteen litraan.

Pistävä raikas tuoksu kuvaa hyvin otsonia, Bangkokissa saattoi haista muut aineet.

Älä vastaa, en viitsi kommentoida enempää viestejäsi, se riittää kun tiedät olevasi oikeassa.

Miksi kysyt, jos ei saa vastata? Enkä erehdy otsonin hajusta, se on kaikkea muuta kuin raikas. Entä miten ammoniakki NH3 muuttuu pienhiukkasiksi?

"Suurin osa troposfäärin otsonista syntyy, kun typen oksidit (NOx), häkä eli hiilimonoksidi (CO), metaani (CH4) ja haihtuvat orgaaniset yhdisteet (ns. VOC-yhdisteet, Volatile organic compounds) reagoivat auringon säteilyn vaikutuksesta."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Alailmakeh%C3%A4n_otsoni

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat