Kommentit (6)

MAK
Seuraa 
Viestejä2692

Tunnen syvää myötähäpeää, että Tiede-lehti kehtaa julkaista näitä Ramstorfin ja Mannin tekeleitä muuten laadukkaassa lehdessä.

Tässä paperissa on kaikki mahdollinen pielessä ja sen perussanoma on päinvastainen kuin muutamaa viikkoa sitten julkaistussa Mannin toisessa paperissa.

Paperissa kehitetty oma AMOC-indeksi näkyy kaiken lisäksi olevan ristiriidassa paperin omien viitteiden kanssa. Viitteenä mainitussa Huck et al 2008-paperissa (1) AMOC oli pohjalla 1970-luvulla ja sen jälkeen voimistui vuoteen 1995 asti. Ramstrofin indeksin mukaan se on laskenut 1970-luvulta nykypäivään.

http://www.tiede.fi/keskustelu/22462/ketju/ilmastonmuutos_yleis_ja_uutisketju/sivu/884

Erityistä myötähäpeää pitää tuntea tuosta uutisartikkelista, jossa on tehty johtopäätöksiä, joita itse paperista ei edes löydy. Sinänsä AMOCin hidastumisessa  (jota on viime vuosina tapahtunut hieman) ei ole mitään ihmeellistä - se on normaalia vuosikymmenten ylittävää Atlantin lämpötilavaihtelua (tunnetaan myös AMO-indeksinä). AMOn toiminta on selitetty kattavasti viitteessä (2).

(1) Huck et al 2008

Huck, T., Colin de Verdiere, A., Estrade, P. & Schopp, R. Low-frequency variations of the large-scale ocean circulation and heat transport in the North Atlantic from 1955–1998 in situtemperature and salinity data. Geophys. Res. Lett. 35, L23613 (2008).

http://stockage.univ-brest.fr/~thuck/publis/Huck_IUGG2011.pdf

(2) Schlesinger 1994

Schlesinger, M. E. (1994). "An oscillation in the global climate system of period 65-70 years". Nature 367 (6465): 723–726. 

http://www.nature.com/nature/journal/v367/n6465/abs/367723a0.html

http://lightning.sbs.ohio-state.edu/geo622/paper_amo_Schlesinger1994.pdf

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
käyttäjä-7970
Seuraa 
Viestejä1

Huh, huh

Kyllä nyt on tullut Tiede lehdeltä julkaistua paha moka tässä uutisessa. 

Kerrotaanpa tässä nyt ihan rautalangasta vääntäen mistä merivirrat syntyvät. Syntymekanismi on, toisin kuin artikkelissa kerrotaan, maan kiertoliikkeestä johtuvaa suhteutettuna taivaankappaleisiin, kuten kuu ja aurinko. Tästä johtuu nousuvesi-ilmiö, joka nostaa merivesien pintaa useilla metreillä vetovoiman suuntaan, kuten kuu. Tästä edellä esitetystä johtuen esim. väittämä (alla) että virtaus voisi pysähtyä, on täysin fysikaalinen mahdottomuus.  

"Jos virtaus hidastuu liikaa, se voi kokonaan pysähtyäkin. Kansainvälinen ilmastopaneeli IPCC on arvioinut, että pysähdyksen todennäköisyys tällä vuosisadalla on yhden suhde kymmeneen. Toteutuessaan se mullistaisi planeetan ilmaston."

Kiertoliikkeen voimakkuudella ei ole mitään tekemistä virtaukseen veden lämpötila eroilla. 

Golf-virta ei pysähdy niin kauan kuin maapallo pyörii.

Koko tutkimus, johon artikkelissa viitataan on täysin huuhaata. 

 

Kivikova
Seuraa 
Viestejä5

Oi, että meikäläinen odottaa kuola valuen, kun AMOC hyytyy. Tässä odotellessa voisi varata metsästysmatkan Kanadan maisemiin ja lähtä ampumaan "uhanalaista" jääkarhua kiväärillä naamaan. Uhanalaisuudesta kertoo sekin, että Kanada myöntää 800 kaatolupaa vuosittain:

http://www.canadanorthoutfitting.com/polar_bear.shtml

Niin, tuo "ihmisen aiheuttama ilmastonmuutoskin" näkyy alla olevassa käyrässä. Tosin kunnia kuuluu PDO kierrolle: http://www.nc-climate.ncsu.edu/images/climate/enso/PDO_Phase.gif

offmind
Seuraa 
Viestejä19988
Pete Trick

Golf-virta ei pysähdy niin kauan kuin maapallo pyörii.

Maapallon pyöriminen on vain yksi monista merivirtoja liikkeellä pitävistä syistä. Lämpötila- ja suolapitoisuuden erot on myös sellaisia syitä.

Ja eikös se ollut niin, että kun kyse on Pohjois-Eurooppaa lämmittävästä "Golf-virrasta" niin kyse onkin Golf-virran sivuhaarasta eli Pohjois-Atlantin virtauksesta, kuten tuossa artikkelissakin taidettiin mainita.

Golf-virran sivuhaaran kyky siirtää lämpöä pohjoiseen voi ehkä heikentyä napa-alueen sulaessa. Niinhän on ilmeisesti tapahtunut ennenkin.

Koko tutkimus, johon artikkelissa viitataan on täysin huuhaata.

Hieno homma.

 

 

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat