Sivut

Kommentit (18)

Ifo
Seuraa 
Viestejä19

Minä olen keittänyt ehkä puolisen tuntia. Sitten olen lyönyt luun pätkiksi, ja puhaltanut luuydintä ulos. Luun päädyistä olen imenyt, ja ronkkinut veitsen kärjellä. Viipaloituja luita olen keittänyt ehkä vartin. Tai no, niin kauan kunnes ydin on muuttunut kauttaaltaan kypsän väriseksi. Asian nopeuttamiseksi ytimen voi työntää luuviipaleesta ulos jo ennen kypsentämistä.

Häntää ja kieltä keitän kyllä kauan. Kielen nahka pitää hapen loitolla.

Tokilogi
Seuraa 
Viestejä2114

Raspu kirjoitti:
Pientä murua siitä tulee kun koira jäystää luuta jalkojensa välissä.

Näet vain ne muruset, mitkä valuvat kuolan mukana ulos, mistä sinä tiedät minkä kokoisia luun palasia koira nielee tai mitä ongelmia sille on mahdollisesti aiheutunut. Tässä useamman eläinlääkärin kokemuksia idiooteista.

--

"Yhtenä viikonloppuna hoitoon tuotiin kolme maissintähkää syönyttä koiraa, kertoo pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Juha Pärnänen Lahden Univetista.

Pärnäsen arvion mukaan luiden ja maissintähkien vuoksi vastaanotolle tullaan kesän aikana yhteensä noin 20 kertaa.

Myös grillitikut ja kananluut aiheuttavat koirille vaaratilanteita. Esimerkiksi Kuopion Eläinlääkärikeskukseen tuodaan joka kesä koiria, joilla grillitikku on tullut suolesta tai kyljestä läpi.

– Tikut ja luut voivat puhkaista mahalaukun seinämän, mistä voi seurata vatsakalvontulehdus. Pahimmillaan se johtaa kuolemaan, Sinikka Sarpanen toteaa.

Epätasaiset ja piikikkäät luut voivat jäädä kiinni ruokatorveen ja aiheuttaa haavaumia.

– Mikäli huomaa koiran nielleen edes osan maissintähkää tai grillauksesta ylijääneitä luita, kannattaa hakeutua heti eläinlääkäriin. Jos tilanteeseen puututaan ajoissa, palaset saadaan pois mahalaukusta tähystyksellä. Mikäli vierasesineet ehtivät kulkeutua ohutsuoleen, joudutaan leikkaamaan. Se on aina riskialttiimpi vaihtoehto, Lotta Axelson huomauttaa.

Joensuussa ja Oulussa maissintähkien aiheuttamat vaaratilanteet ovat harvinaisempia.

– Luiden syömisestä aiheutuu useammin ongelmia, kertoo Joensuun vastaava kaupungineläinlääkäri Ari Suhonen.

https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Grilliherkusta-kymmeni%C3%A4-leikkau...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä18776
Seuraa 
Viestejä357

Kerran mutsin luona katselin että siinä se kissa vetää naamaansa kanankoipea niin että rutina vaan käy. Vähän kyllä mietitytti tuo luu-homma. Mutta en nyt ihan välttämättä käynyt sitä kanaa poiskaan ottamassa 10-kiloiselta pedolta. No ei se niihin luihin kuollut. 

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat