Seuraa 
Viestejä12

Huvikseni tässä aamukahvia juodessa kyselen. Lopullisesti sitä ei kai ole onnistuttu tarkkaan määrittelemään mistä moinen johtuu. Ehkä tulevaisuudessa aivoja ronkkimalla se kyetään toistamaan ns. laboratorio-olosuhteissa. Itsellä noita esiintyi joitain joskus 10-15 ikäisenä, mutta ovat sittemmin loistaneet poissaolollaan. Onkohan aivotoiminnassani sittemmin tapahtunut myönteistä kehitystä, vai pitääkö olla huollissaan synapsien hidastuneesta vasteesta? Niin, vai onko sittenkin kyseessä kvantti-ilmiö?

Petteri Leka

Kommentit (1)

Tokilogi
Seuraa 
Viestejä2070

Petteri Leka kirjoitti:
Onkohan aivotoiminnassani sittemmin tapahtunut myönteistä kehitystä, vai

Ajatukset eivät johdu kvantti-ilmiöistä.

"...Tutkimukseen osallistuneiden aivot kuvattiin juuri silloin, kun he kokivat tämän ilmiön. Déjà-vun aikana aktivoitui aivojen päätöksentekoon osallistuva osa, eikä hippokampus tai muistia käsittelevät osat. Tämä viittaa siihen, että déjà-vu ei liity aivojen luomiin valemuistoihin.

Tutkija Akira O’Connor uskoo, että déjà-vun aikana aivojen otsalohko käy läpi muistoja ja lähettää signaaleja siitä, onko olemassa ristiriitoja sen välillä, mitä oikeasti koemme ja mitä luulemme kokevamme."

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tutkijat-loysivat-vihdoin-selityksen...

---

Yksinkertainen ajattelu onnistuu otsalohkon etuosan ym. varassa, mutta monimutkaisempaan hahmottamiseen tarvitaan myös mm. hippokampusta.

Kun yhteydessä on hetkellinen katkos, eli aivojen eri alueet eivät tahdistu toimimaan yhtenä kokonaisuutena, toimitaan lyhytaikaisen työmuistin varassa, eikä silloin asiat välttämättä hahmotu oikein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat