Sivut

Kommentit (70)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kontra1
Seuraa 
Viestejä5004

Olivatko nämä Suomen ensimmäiset uhreja vaatineet lentoturmat?

Hämeenlinnassa oli tupakkatehtaita jo 1860-luvulta lähtien. Ensimmäisen tehtaan avasi Konstantinopolista Suomeen tullut kreikkalainen Achilles Cristides, joka tuli myöhremmin kuuluisaksi Työmies-tupakastaan.

Valtavan omaisuuden kerännyt mies tunnettiin myös hyväntekijänä, sillä hän lahjoitti vuonna 1919 Suomen puolustusvoimille ensimmäiset lentokoneet Italiasta. Lentokoneita ei saatu toimitettua Suomeen, sillä ne syöksyivät maahan Alppien ylilennon aikana ja suomalaiset lentäjät saivat surmansa.

Juttu Hämeen sanomissa 8.4.2019. Jutussa ei mainta koneiden lukumäärää - olisiko ollut pari kappaletta.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä47256

"Moskovassa viime viikon sunnuntaina lento-onnettomuudessa ollut Suhoi Superjet -konetyyppi joutui uuteen vaaratilanteeseen sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Aviation Heraldin mukaan Moskovan Sheremetjevon lentoasemalta Samaraan Aeroflotin lentoa SYU1206 operoineen SSJ-100 -koneen paineistusjärjestelmä petti, kun kone oli nousemassa matkalentokorkeuteensa. Kone oli ehtinyt nousta lentopinnalle 320 (32 000 jalkaa, noin 9 800 metriä), josta se laskeutui nopeasti 10 000 jalkaan (noin 3 000 metriä).

Kone laski korkeutta keskimäärin 4 500 jalkaa/minuutti (1,4 km/min). Myöhemmin lento laskeutui turvallisesti takaisin Sheremetjevoon.

Matkustajakoneiden paineistusongelmat eivät sinänsä ole aivan tavattomia - vastaavankaltainen tapaus sattui esimerkiksi Helsingistä Manchesteriin matkalla olleelle Finnairin Airbus A319 -koneelle Tukholman lähellä huhtikuussa - mutta ymmärrettävistä syistä Superjetin edesottamukset ovat nyt luupin alla."

https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/suhoi-superjet-jalleen-vaikeuks... .

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat