Sivut

Kommentit (171)

Titanic
Seuraa 
Viestejä1443

Muutama päivä sitten tein kuvioihin perustuvan testin. Sain tuloksen 115 ja oli 14 kolmestakymmenestä oikein ja 16 kolmestakymmenestä väärin. Vaikka olin aivan varma, että aina valitsin OIKEAN kuvion.  Voiko olla niin, että älykkyystesti on rakennettu sillä tavoin, että on kaksi mahdollista oikeaa vastausta ja testin tekijä suosii niistä vain yhtä.

Viime aikoina olen nähnyt ja tehnyt testejä, joissa on näennäisesti usempi kuin yksi oikea vastaus. Kun taas ennen vanhaa kaikki testit olivat paljon selkeämpiä. Joko tiesi tai ei, mutta aina tiesi, että tuohon en osannut vastasta lainkaan.

Aivan varmaa on, että älykkyystestien TASO ja RAKENNE on muuttunut viime aikoina radikaalisti. Ne ovat aivan eri luokkaa kuin entiset selkeät palkikkatestit. Nykytesteissä on esim. tilanne josta valitaan viidestä kuviosta yksi ja kolme noista kuvioista on selkeästi vääriä, mutta kaksi kuviota ovat aivan tasavahvoja ja kumpikin noista kahdesta kävisi aivan yhtä hyvin vastaukseksi. Mitä siinä sitten tehdä. Aivan varmaa on, että testin tekijä on valinnut väärän noista kahdesta oikeaksi vastaukseksi ja MINÄ OIKEAN, mutta saan huonon tuloksen testin kierouden tähden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lemmy666
Seuraa 
Viestejä14

Tein aikoinaan USA:ssa Mensan testin epävirallisesti, koska ikääni ei tiedetä, menin kirkkaasti läpi, mutta en virallisesti taida kuulua kyseiseen järjestöön. Olin lähinnä hangaround tai ns. puolikas jäsen.  Muistan jo 70- tai 80-luvullla losangelesilaisten mensalaisten kanssa naureskelleeni suomalaisten mensalaisten typeryydelle, vitummoisia riemuidiootteja jo tuolloin. 

Suomen Mensassa on jotain pielessä (oli jo nimenomaan 70-luvulla).

Biotech Is Godzilla! Sadismi on loinen.

https://www.youtube.com/watch?v=wB7qco-nGQ4

Keijona
Seuraa 
Viestejä12622

Harha rakentuu pikku hiljaa, virhettä virheen päälle, tieteen kuvitellaan olevan "jumalan kaltainen" ja erehtymätön, mutta  tiedekin palvelee, kunnioitaa ja jopa jumaloin olemassaolevaa käsitystä.  Tiede, tutkimukset ja älykkystestitkin hyväksytään helpommin  ja nopeammin jos ne sopivat olemassaolevaan käsitykseen. Jos tulos ei sovi vallitsevaan  käsitykseen, sitä  testataan monenmonesti ja jopa hylätään " viallisena tai epäuskottavana." Joten tiedekin suosii sitä itselle sopivaa,  on puoluellinen, sellainen  omahyväinen. 

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Simplex
Seuraa 
Viestejä3049

TV sai Suomessakin vihdoin värit ja ohjelmatarjonta kasvoi (huom: ei siis parantunut), ja porukka alkoi istua kaiket illat liimaantuneena TV:n ääreen tuijottaen vajakeille suunnattua tuubaa, jolla voidaan täyttää mainoksien väliin jäävä aika ja saadaan porukka pysymään kanavalla mahdollisimman pitkään. Mitä muuta voisikaan odottaa kuin että ihmisistä tulee seuratun ohjelman kaltaisia?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat