Sivut

Kommentit (632)

Käyttäjä18034
Seuraa 
Viestejä329

Kuuma Meksikonlahti haihduttaa niin paljon vettä, että sen pinta alenee. Siksi tuohon lämpökattilaan vyöryy Karibianmereltä putouksen tavoin vettä, joka siis kuumenee ja purkautuu Floridan ja Kuuban välistä kohti Skandinavian rannikkoa Golfvirtana. Koska ilmasto lämpenee ihmisen toiminnan ja ahneen laiminlyönnin seurauksena, mitä tulee tapahtumaan Golfvirralle?

Jos se heikkenee tai ohjautuu kauemmaksi Skandinaviasta, seuraukset ovat valtavat. Siksi sellaiset kommentit surettavat, joissa aikuiset kirjoittelevat kuin pikkuvauvat, ettei ilmastonmuutos vaikuta Suomeen mitenkään.

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1201

El Nino on todella ollut heikko koko ajan verrattuna muutaman vuoden takaiseen

https://origin.cpc.ncep.noaa.gov/products/analysis_monitoring/ensostuff/...

Eikä päiväntasaajan ilmavirtauksetkaan  oikein tiedä minne päin ollaan menossa

http://tropic.ssec.wisc.edu/real-time/mtpw2/product.php?color_type=tpw_n...

Tuo edellinen linkki kertoo myös, että Atlantilla ei ole odotettavissa kovinkaan pian pyörremyrskyjä, koska Meksikon lahden vesien lämpötila näyttää olevan ajankohtaan nähden alhaiselta.

https://www.wunderground.com/hurricane/ 

https://roskasaitti.wordpress.com/2019/05/20/amatoorin-el-nino-veikkailua/

Aloitetaan BOM:ista, eli Australian ilmatieteenlaitoksesta. Se ei ole havainnut ollenkaan menossa olevaa El Niñoa ja on nyt lieventämässä ilmiön puhkeamisen ennustetodennäköisyyttä (Linkki). Verrattuna USA:n NOAA:n havaintopuute saa selityksensä siitä, että BOM käyttää rajalämpötilana 0,8°C:sta, kun NOAA käyttää puolta astetta. Vaimea El Niño ei siten ole päässyt australialaisten kirjoihin.

Näiden muutaman valikoidun ”havainnon” pohjalta menen ennustamaan, ettei El Niño (NOAA:n määrittelemänä) jatku juhannuksen jälkeen (viimeisin kolmikuukautinen siis AMJ).

esko

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat