Seuraa 
Viestejä532

Suomen historian merkittävästä käännekohdasta sen 75-vuotis muistopäivänä on valtamediamme päättänyt tänään vaieta: "radiohiljaisuus". Samaan aikaan kansaa aivopestään niin että pian suomalaisista 90% uskoo että Brad Pitt ja Tom Hanks voittivat II maailmansodan urhoollisuudellaan.

Suomalainen historiantutkimus on petrannut kuin sika juoksuaan mutta kuten Saksassakin, sillä ei ole juuri mitään merkitystä sillä suuri yleisö imee maailmankuvansa Hollywoodin taitavan piilovaikutuksen kuin historiallisten faktojen kautta.

Suomi on henkisesti USA:n miehittämä. Suomalaisten korkea koulutus ei suinkaan suojaa joutumasta manipuloinnin uhriksi. Siksi Valkeasaari 10.6.44 oli tabu 10.6.2019.

“Science is the belief in the ignorance of the experts” – Richard Feynman

Kommentit (4)

S.Kuratov
Seuraa 
Viestejä1383

Ei pitäisi idän röllien viesteihin vastata mutta onhan se näinkin että D-päivää kyllä jaksetaan jauhaa hesarissa ja muualla mutta kesän -44 tapahtumista pitää itse ottaa selvää kirjoista.

molaine kirjoitti:
Mutta tämäkin ketju on mennyt liian hapokkaaksi mestarien käsittelyssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
boris
Seuraa 
Viestejä270

Jonkinlaista uudelleenarviointia Kannaksen taisteluista 1944 kyllä kaivataan. Esim. hyökkääjän ylivoimaisuus ei näytä olleen miesmäärillä kovinkaan suuri ja myöhemmässä vaiheessa voimasuhteet olivat yllättävän tasaiset. Näet puna-armeijan divisioonien miesvahvuudet nykyään tiedetään jo melko hyvin ja 24-jv divisioonassa (joista 5 ei edes osallistunut suoraan offensiiviin kuin aivan loppuvaiheessa) sekä 2 tykistödivisioonassa oli lopultakin yhtä paljon sotilaita kuin 13 suomalaisessa jv- tai panssaridivisioonassa. Kannaksen taistelujen loppuvaiheessa Suomella oli 10 divisioonaa, 4 prikaati sekä lisäksi yksi saksalainen divisioona ja yksi rynnäkkötykkiprikaati. Siis hyökkääjällähän oli aika vaatimaton miesylivoima jos käytetään yksikköjen määräavahvuuksia mittarina.

Ja toinen asia joka näyttää jääneen yllättävän pienelle huomiolle - logistiikka. Kun Leningradin Rintaman joukot olivat edenneet nopeasti 10 päivän aikana oli sen logistiset ongelma kasvaneet suorastaan eksponentiaalisesti. Näin ollen koko torjuntavoittokäsite pitäisi miettiä uudelleen. Se saattaakin olla jälkeenpäin sepitetty juttu jolla kenraalit yrittävät paikata armeijan pahasti kolhiintunutta mainetta eteenkin 10.6.20.6.44 ryöpytyksen takia. 

Nykyisin tiedetään jo yhtä sun toista vertaileviin dokumentteihin perustuen että suomalaisten lentäjien ja ilmatorjunnan väitteet alasammutuista viholliskoneista ovat vahvasti liioiteltuja. Lentäjien väitteistä näyttää pitäneen paikkaansa vain 1/3 ja ilmatorjunnan väitteet yli 500 koneen ampumisesta Kannaksella ja Laatokan Karjalassa ovat jos mahdollista vieläkin pahemmin yliampuvia väitteitä. 

molineux
Seuraa 
Viestejä532

Esimerkki siitä miten etupäässä hienovaraisesti taustalla vaikuttava viihdeteollisuus on onnistunut muokkaamaan ihmisten mielikuvia siitä mikä maa aiheutti suurimmalta osalta Natsi-Saksan tappion sodassa. Näin ranskalaisten käsitykset muuttuivat toukokuusta 1945 vuoteen 2004. (historioitsijoiden mukaan yli 80% saksalaisista kaatuneista ja haavoittuneista sotilaista menehtyi sodassa itärintamalla). 

“Science is the belief in the ignorance of the experts” – Richard Feynman

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat