Sivut

Kommentit (4626)

Vierailija

Wade kirjoitti:
67 astetta kirjoitti:
Wade kirjoitti:
67 astetta kirjoitti:
Näinon0070 kirjoitti:

Niin ja ympäri globea vuoristoissa ylempänä oli kylmää ja lumista 🤔

Ja lähteet ois kivoja. Ja alaskakin on muuten aika vuoristoista.

No esimerkiksi Sierra Nevadan vuoristossa oli jälleen kylmä ja luminen talvi. Maaliskuun lopussa sadetta oli tullut 60,6 tuumaa. Hyvä sadevuosi on tulossa, joka loppuu syyskuussa. Ennätys on vuodelta 2017.

https://www.freightwaves.com/news/weather/record-breaking-snow-season-br...

Tuolla piti jussipussiuutisten mukaan talvien lumien vähetä ja Kalifornian kuivua ilmastonmuutoksesta johtuen. Nyt kun lunta ja sadetta tulee ennätysmäisesti, asia on unohdettu.

Onko jossain vuoristossa ollut ennätys kylmää 2019 vuonna? Ennätys kuumaa on ollut. Sierra Nevadassa on kyllä satanut paljon , mutta ei siellä niin kauhen kylmää ollut. Sama alpeilla. 

https://www.smn.gob.ar/noticias/calor-en-la-patagonia

Olihan koko Kaliforniassa aika kylmää helmikuussa. 8. kylmin helmikuu vuodesta 1895. Jos Suomessa olisi viime talvena ollut 8. kylmin helmikuu, niin se kyllä muistettaisiin täällä. Kalifornialaiset ainakin näyttivät huomioineen tilanteen, sillä kaikki eivät edes olleet nähneet niin kylmää helmikuuta.

https://www.ncdc.noaa.gov/monitoring-content/sotc/national/statewidetavg...  ,,,,,,,,,

Ai jumalauta miten tiukka analyysi.

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1532

Onpa maailmassa yksi hallituksen johtomies, jota aktivistit eivät ole saaneet uskomaan olemattomaan CO2 vaikutukseen. Brasilialla on melkoinen vaikutus Etelä-Amerikkalaiseen politiikkaan.

Keskustelu käy kuumana, kaikilla on oma mielipiteensä asiasta

Positiivisena asiana voi sanoa, että Suomessa vallitsee vielä mielipiteen vapaus

Odotan sitä hetkeä, kun aktivistit saavat median tai jopa hallituksen ja eduskunnan puuttumaan tähän palstalla rehottavaan ilmastonmuutos vastaiseen kirjoitteluun

https://www.savonsanomat.fi/kulttuuri/Fernando-Meirelles-ottaa-rohkeasti...

Sodankylän muihin ulkomaisiin vieraisiin kuuluu tänä vuonna muiden muassa ruotsalainen näyttelijä-ohjaaja Pernilla August. Meirelles aiheutti yleisössä naurureaktion tapahtuman avajaisnäytöksessä, kun hän kertoi humoristiseen sävyyn, että jännittää Augustin tapaamista. Kaksikko ei ole nähnyt toisiaan sen jälkeen, kun Meirelles leikkasi Augustin roolihahmon kokonaan pois vuoden 2005 elokuvastaan Uskollinen puutarhuri, joka nähtiin avajaisnäytöksen elokuvana.

Bolsonarolle kovaa kritiikkiä

Tammikuussa valittu Brasilian presidentti Jair Bolsonaro herättää Meirellesissä huolta. Ohjaaja on intohimoinen ilmastoaktivisti, ja Brasilian nykyinen hallitus yrittää hänen mukaansa kaikin keinoin kiistää ongelmaa ja esittää sen olevan marxistinen salaliitto. Häntä vaivaa myös se, kuinka Bolsonaro ei koskaan käsittele tai ylipäätään mainitse maan ilmiselviä sosiaalisia ongelmia.

– Hänelle köyhyyttä ja yhteiskunnan eriarvoisuutta ei ole edes olemassa, Meirelles toteaa.

Ohjaaja kuvailee Bolsonaron kampanjan muistuttaneen erittäin vahvasti Donald Trumpin kampanjaa Yhdysvalloissa. Kansan tuki hankittiin lupaamalla taistelua yritysten korruptiota vastaan. Kuitenkin nyt, kun hallitus on ehtinyt olla vallassa noin puoli vuotta, kannatusluvut ovat laskeneet reilusti.

– Uskon brasilialaisen kokemukseni perusteella, että tämä oikeistolainen populismi maailmassa ei kanna kauaa, Meirelles pohtii.

esko

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1532

Joka puolella yritetään päästä eroon fossiilisten polttoaineiden käytöstä ja suojella luontoa

Kaikki mikä tehdään luonnon monimuotoisuuden ja metsien kasvatuksen hyväksi on hyödyllistä, vaikka toiminnan perustelut olisivat mitä vain.

Jopa köyhät Keski-Amerikan maat ovat havahtuneet suojelemaan luontoa ja säästämään öljyä ja kaasuja tulevia sukupolvia ajatellen.

https://skepticalscience.com/2019-SkS-Weekly-News-Roundup_24.html

Costa Rica has a long-standing commitment to the environment. The country is now one of the leading nations of sustainability, biodiversity, and other protections. The country’s first lady, urban planner Claudia Dobles, said in an interview with The New York Times that they plan to be completely fossil fuel free by 2050 and that achieving that goal would combat a “sense of negativity and chaos” in the face of global warming. “We need to start providing answers,” she said.

Which is exactly what they’ve been doing. One of their most incredible feats so far is managing to generate all the country’s power from solely renewable sources for three years consecutively! Then there’s also what they plan to do, which is absolutely incredible – they are set to be carbon-free and plastic-free by 2021. In addition, they’ve tackled the dilemma of deforestation remarkably – resulting in a doubling of tree coverage across the country in the last 30 years.

After decades of deforestation, Costa Rica has reforested to the point that half of the country’s land surface is covered with trees again. That forest cover is able to absorb a huge amount of carbon dioxide from the atmosphere, combating climate change for us all.

esko

Neutroni
Seuraa 
Viestejä33217

Fix kirjoitti:
Olethan Jussipussi havainnut, että hiilidioksidi (CO2) ei ole ilmaston lämpenemisen syy, vaan seuraus? Älä laita linkkejä, kiitos. Vastaa itse.

Kohtuulliset vaatimukset sinulla. Kukapa ei huomaisi suoraan hiilidioksidin vaikutusta harrastustiedeleluillaan. Onko sinulla vain isoveljeltä peritty halpasatelliitti tai jotain, jos et itse huomaa?

Kyttääjä
Seuraa 
Viestejä1161

jussipussi kirjoitti:
"David Attenboroughn johdattelemana tutustumme ilmastonmuutoksen vaikutuksiin maapallollamme. Alan asiantuntijat pohtivat mitä voitaisiin tehdä, jotta ilmaston lämpenemisen seurauksena syntyvät kuivuus, tulvat, maastopalot ja lämpöaallot saataisiin hallintaan. Tuotanto: BBC, Iso-Britannia."

https://areena.yle.fi/1-50125474#autoplay=true .

Hyvä dokumentti! Ja suunnilleen Halla-ahon sanoin:

"Savustetaan suomalaiset yritykset Kiinaan, jossa sama tehdas tuottaa kolminkertaisen määrän päästöjä."

Jotain pitäisi tehdä, mutta mitä? Autoilu on jo kyllin kallista, että ei ainakaan sieltä, koska Suomi on pitkien etäisyyksien maa. Joukkoliikenne toimii, mutta vain Helsingissä ja Tampereella.

Jätämme tuleville sukupolville mukavan perinnön - kuolevan Maapallon. Köyhät kärsivät ensin, ja sitten on rikkaitten vuoro. Liljeroosin bonuksilla ei tuhoutuvaa ympäristöä osteta takaisin. Ihmisten ja kansakuntien välinen eripuraisuus tulee lisääntymään, kun ruoka loppuu.

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1532

Tämä on tietysti vain säätä, mutta ilmastouskovaiset näkevät siinä todisteita uskostaan: ääri-ilmiöt yleistyvät

Auringon vaikutukseen uskovat, että auringon passiivisuus on alkanut viilentää ilmastoa.

https://www.telegraph.co.uk/news/2019/06/17/freak-hailstorms-batter-fren...

Freak hailstorms prompt French authorities to declare 'natural emergency'

Freak storms hurled hailstones the size of ping-pong balls onto crops, orchards and vineyards in southeastern France over the weekend causing widespread damage and prompting authorities to declare a state of “natural emergency”.

Meteorologists warn that the phenomenon risks becoming increasingly frequent due to extreme weather conditions linked to climate change.

In tears, Aurélien Esprit, a fruit grower in Pont-de-l’Isère in the Drome area filmed the deluge on his apple orchard on Facebook, saying: “The sky has fallen on our heads and the year stops here for us.”

The hailstones bore holes through netting above the trees to hammer the fruit below, turning much of it to pulp. “I don't think I'm going to make it this time," he said.

"The damage is enormous and widely spread - cereals, greenhouse and vegetable farms, and vineyards as well," Mr Chardon said. Didier Guillaume, the agriculture minister, said the state would declare a natural emergency to enable farmers to receive insurance payments to cover their huge losses.

"It's catastrophic, I've rarely seen scenes like this," Mr Guillaume told BFM television while touring the area Sunday.

"In 35 years, I've never seen such violence," said Pierre Combat, president of the local wine inspection unit.

In southern France, he said that intense rainfall episodes had risen by 20 per cent in the past 50 years “due to climate change”.

esko

user5638
Seuraa 
Viestejä215

Vuonna 2016 yle pelotteli ilmastonmuutoksen vievän kahvisadot.

www.yle.fi/uutiset/3-9187390

"Loppuuko kahvi maailmasta? Ilmastonmuutos uhkaa puolittaa sadon lähivuosikymmeninä
Ilmastonmuutos vaikuttaa kahvin makuun ja laatuun. Satojen pienentyessä myös hinta voi nousta."

Vuonna 2019 yle uutisoi että kahvin ylituotanto ajaa kahvinviljeliöitä lopettamaan viljelyn.

www.yle.fi/uutiset/3-10810162

"
Brasilian ennätyssuuri sato painaa hinnat alas
Kahvipaahtamo Pauligin raakakahvin hankinnoista vastaava András Koroknay-Pál pitää kahviviljelijöiden tilannetta huolestuttavana."

Kumpaa totuutta sinä uskot?
Ilmastomuutis, ilmastomuutos...

Huuha, A.
Seuraa 
Viestejä37

Käyttäjä5638 kirjoitti:
Vuonna 2016 yle pelotteli ilmastonmuutoksen vievän kahvisadot.

www.yle.fi/uutiset/3-9187390

"Loppuuko kahvi maailmasta? Ilmastonmuutos uhkaa puolittaa sadon lähivuosikymmeninä
Ilmastonmuutos vaikuttaa kahvin makuun ja laatuun. Satojen pienentyessä myös hinta voi nousta."

Vuonna 2019 yle uutisoi että kahvin ylituotanto ajaa kahvinviljeliöitä lopettamaan viljelyn.

www.yle.fi/uutiset/3-10810162

"
Brasilian ennätyssuuri sato painaa hinnat alas
Kahvipaahtamo Pauligin raakakahvin hankinnoista vastaava András Koroknay-Pál pitää kahviviljelijöiden tilannetta huolestuttavana."

Kumpaa totuutta sinä uskot?
Ilmastomuutis, ilmastomuutos...

"...Ilmastonmuutos pilaa kahvintuottajien elinkeinon..."
Kaikesta saa tilanteeseen sopivan ilmastonmuutosuutisen - aina.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä53603

Käyttäjä4369 kirjoitti:
Onpa maailmassa yksi hallituksen johtomies, jota aktivistit eivät ole saaneet uskomaan olemattomaan CO2 vaikutukseen.
On niitä ainakin kolme valtion päämiestä jotka valehtelevat ilmastonmuutoksesta.

Kaikilla kolmella on oma päästölehmä ojassa.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä53603

"-A new study shows how the United States' Military is the largest institutional emitter of greenhouse gasses in the world.

-These emissions come from both combat and non-combat operations.

-The use of some of the fossil fuels the military burns to protect the supply of oil creates an interesting paradox."

https://bigthink.com/politics-current-affairs/us-military-greenhouse-gas... .

jussipussi
Seuraa 
Viestejä53603

"Suomessa onnistuttiin valmistamaan proteiinia ilmasta – mullistava keksintö voi olla yksi ratkaisu maailman ruokapulaan

Suomeen on jo suunnitteilla ensimmäinen proteiinitehdas.

Lappeenrannan–Lahden teknillinen yliopisto ja VTT testaavat, miten uusiutuvan energian avulla voidaan tehdä ruoan tuotannossa tarvittavaa proteiinia ilmasta. Koelaitos on ollut toiminnassa kesäkuusta alkaen.

– Päivässä saamme koelaitoksessa tuotettua proteiinia sen verran, mitä yksi ihminen vuorokaudessa tarvitsee, laskee tutkimusapulainen Miika Vainikka.

Proteiinijauhe näyttää vehnäjauholta ja LUT-yliopiston professorin Jero Aholanmukaan siltä se myös maistuu. Mutta miten ilmasta voidaan valmistaa proteiinia?

Kahdeksan pönttöä

LUT -yliopiston takapihalla Lappeenrannassa vaimea sähkömoottorin ääni ja ilmastoinnin humina paljastavat, että pysäköintialueella olevaan konttiin pumpataan ilmaa.

Sisällä kontissa on VTT:n kehittämä laitteisto, johon kuuluu kahdeksan soikion muotoista, suljettua pönttöä. Tutkijat kutsuvat niitä pedeiksi.

– Niiden läpi johdetaan ilmaa, ja ilmassa oleva hiilidioksidi saadaan talteen, selittää LUT-yliopiston tutkimusapulainen Lauri Järvinen.

Hiilidioksidia tarvitaan proteiinin valmistuksessa. Samalla ilmasta saadaan myös vettä, jota voitaisiin puhdistamisen jälkeen käyttää mikrobien kasvattamiseen. Mikrobit valmistavat keinotekoisesti proteiinia.

– Teemme keinotekoisesti sen, minkä kasvit tekevät luontaisesti. Ne ottavat tarvitsemansa hiilidioksidin ja auringon säteilyn ilmasta ja vettä maasta. Lisäksi tarvitaan ravinteita, sanoo professori Jero Ahola.

Oheistuotteena on syntynyt tehokas hiilinielu, kun hiilidioksidi otetaan ilmasta talteen."

https://yle.fi/uutiset/3-10833123 .

67 astetta
Seuraa 
Viestejä143

Tärkein luku tuossa on minusta 2€/kg, joka on ihan helvetin halpa proteiinista. Siis jos tuo oikeesti toimii ja on ihmisravinnoksi kelpaavaa, niin vääjäämätön nälänhädät, anarkia on peruttu. Se on noobeli suomeen! Tai sitten se ei ihan nuin menekkään, mitä tämmöinen pessimisti pelkää.

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1532

Kaikki tämän uutisen  "arvelut"  on moneen kertaan todettu olevan aktivistien nyt jo epätoivoisemmaksi  käyvää ropakandaa

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/90-prosenttia-ilmastonmuutoksen-vaik...

90 prosenttia ilmastonmuutoksen vaikutuksista heijastuu meriin: Atlantin valtamerestä uhkaa loppua happi – "Meri lämpenee ja muuttuu happamaksi"

Atlantin valtamerestä on loppumassa happi, uutisoi BBC News. Kansainvälinen tutkimus on kiinnittänyt huomiota maailman toiseksi suurimman meren terveyteen.

Tutkijat käyttävät apunaan uusinta teknologiaa ja robottisukellusveneitä skannatakseen meren lähes kauttaaltaan. He haluavat todistaa ilmastonmuutoksen vaikutukset kasveihin ja eläimiin.

Lopputulos kertoo, mikä Atlantin alue on edelleen hyvässä kunnossa ja mikä ei.

Atlantti kärsii kolmiosaisesta hyökkäyksestä.

– Veden alla on valtava ja kaunis elämä, jota tulee suojella, professori Roberts Murray Edinburgin yliopistosta sanoo.

Hän nostaa esiin muun muassa mustan korallin. Korallit ja riutat ovat erittäin tärkeitä muun elämän edellytykseksi meressä.

– Mitä tapahtuu kaikille näillä eläimille tulevaisuudessa, kun Atlantti lämpenee ja muuttuu happamaksi. Siltä loppuu happi, hän sanoo.

Kun Atlantti, niin kuin muutkin valtameret, hapettuu, se menettää elämän kannalta välttämätöntä happea. 90 prosenttia ilmastonmuutoksen vaikutuksista heijastuu meriin. Osa koralleista on jo kuollut ja merenelävät menettäneet kotinsa.

Tutkimus kestää neljä vuotta. Sen aikana tutkijat estivät planktonia ja koralleja. Heidän tarkoituksenaan on löytää kaikki elämä, mitä Atlantissa on.

– Haluamme saada selville, miten meren fysiikka on muuttumassa. Sen jälkeen voimme keskittyä ongelmakohtiin, hän sanoo.

esko

jussipussi
Seuraa 
Viestejä53603

"Kanadan pohjoisten alueiden ikirouta sulaa huomattavasti aiemmin ennustettua nopeammin, kertovat tiedemiehet.

Ikirouta on sulanut jo tasolle, jonka odotettiin olevan edessä vasta 70 vuoden kuluttua, kertoo Guardian. Alaska Fairbanksin yliopiston tutkijat sanovat yllättyneensä siitä, kuinka nopeasti poikkeuksellisen lämpimät kesät ovat vaikuttaneet vuosituhansia vanhan ikiroudan kuihtumiseen.

– Havaintomme olivat hämmästyttäviä. Tämä osoittaa, että ilmasto on nyt lämpimämpää kuin koskaan ainakaan 5 000 vuoteen, totesi geofysiikan professori Vladimir Romanovski Reutersille.

Tutkijaryhmä oli päätynyt tuloksiin analysoituaan vuonna 2016 tehdyltä tutkimusmatkalta kerättyä aineistoa. Romanovskin mukaan heidän näkemänsä arktinen luonto oli muuttunut tunnistamattomaksi verrattuna noin vuosikymmen aiemmin tehtyyn tutkimusmatkaan.

Tutkijat ovat olleet huolissaan siitä, että ikiroudan sulamisen myötä vapautuu ilmakehään muun muassa metaanikaasua, joka kiihdyttäisi ilmastonmuutosta entisestään."

https://www.is.fi/tiede/art-2000006147320.html .

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat