Sivut

Kommentit (23)

Titanic
Seuraa 
Viestejä1561

ELECTRICITY AND MAGNETISM : Elisha Gray

https://www.youtube.com/watch?v=SoMjHgW1XNo

Kirja joka antaa kunnian niille, joille se kuuluu innostaen tieteen pariin juuri siksi. Esim. kirjassa kerrotaan, että huomion sammakon reisien liikkestä teki itse asiassa Galvanin vaimo, joka kutsui miehensä paikalle katsomaan ilmiötä. Eräs merkittävä tieteellinen havainto, jonka nainen on tehnyt.

Samoin Benjamin Franklin osottautuu olevan jopa avaruusraketti ajatuksen innoittaja. Hän kun näyttäisi pohtineen ilotulitusrakettien kipinöitä, liikkumista ilmassa ja kitkaa, jonka ne ilmassa kohtaavat. Ikään kuin olisi tahtonut poistaa tuon kitkan päästäkseen syvemmälle avaruuteen.

Jo aiemmin eräässä toisessa kirjassa oli käynyt ilmi, että Franklin oli eräs merkittävin sähkön käyttöönoton ja tutkimisen mahdollistajista.

Sähkön historiaa pohdittaessa käy ilmi myös se seikka, että Kreikkalaiset perustivat monia temppeleitä Persialaisen Avesta teoksen oppien innoittamana. Avesta nimittäin osoittaa, että on palvottava jokaista kohdetta, josta tahtoo tiedon saada selville. Niinpä Kreikkaan kaiketi suunniteltiin temppeliä myös sähöisille ilmiöille??

Kiinalainen keksintö Kompassi taasen neuloineen näyttäisi olleen perusta Löytöretkille ja myöhemmin magnetismin tutkimuksille.

Kuuntelin vain kohtaan 44 min, vaikka kirja on 5 tuntia 56 min pitkä.

Vielä voisi mainita, että kirjassa mainitaan sellainen alkuperäinen havainto, että kun on kuiva ilmasto niin sähkö toimii ja esiintyy ja vaikuttaa tehokkaasti, mutta kun ilmasto on märkä niin sähkö toimii satunnaisesti tai ei ollenkaan.  Tarkoittanee kaiketi hankaamalla saatavaa kitkasähköä. Eli muinaisia sähkökokeiluja.

Titanic
Seuraa 
Viestejä1561

Platon: Protagoras

Johdanto kirjaan nosti mieleen sen mahdollisuuden, että eetteri onkin viides elementti, mutta näyttäisi siltä kuin kreikkalaiset olisivat katsoneet EETTERIN olevan massaa. Se nimittäin on vastakkainen olemukseltaan neljään muuhun elementtiin verrattuna. Nuo neljä muuta voisivat ilmentyä mittabosoneina, jotka intialaisten mukaan lienevät olevan ENERGISTÄ AINETTA kun taas massaa tai gravitonia intialaiset ilmeisesti pitävät TUONPUOLEISENA mittabosoneihin verrattuna eli AINEELLISENA ENERGIANA. Vai oliko se toistapäin? En nyt ehdi tarkistaa.

Eli elementeillä on VAIN yksi niille vastakkainen tila, joka on MASSA. Aristoteles tosin väittää, että Quolities eli laadut (adjektiivit) voivat omata enemmän kuin yhden vastakkaisen laadun eli adjektiivin. Mikäli oikein kuulin. Tämä on nyt vähän epävarma viesti tässä ketjussa.

Itse Protagoras alkaa Jeesustelulla eli Jeesus on myöhemmin käyttänyt Protagoraan opetuksia evankeliumissaan: Siellä missä aarre on siellä on myös sydän. Sitten selitetään kuinka tientekijäksi tai tienraivaajaksi tulee sellainen, joka karkaa joukosta tai pakenee paikalta. Sitten on vielä taru Prometheuksesta, joka todella tuhoaa kaiken uskon sivistykseen ja tekee uskonnoista pelkkiä satuja ja taruja.  Alussa luotiin olioita maasta ja tulesta, toiset heikoiksi ja toiset vahvoiksi. Sitten niitä varten varustettiin kaikenalaisia mukavuuksia, mutta kun tuli ihmisen vuoro saada jotakin ei ollut enää jäljellä mitään. Niinpä Prometheus varasti tulen ja antoi sen ihmisen käyttöön. Mutta siitä ei ole apua kun ihmiset eivät saa pystyy kunnon poliittista järjestelmää. Lopulta Villit pedot tuhoavat ihmiskunnan.  Mutta sitä ennen asetetaan luotilangaksi sille kuka saa elää maan päällä ihmisenä : VILPITTÖMYYS JA REHELLISYYS. Jokainen ihminen joka on vilpitön ja rehellinen saa elää, mutta joka ei siihen kykene karsitaan pois. Tuo luotilanka, joka asetettiin saa juuri epäilemään uskontojen järkevyyttä. Sekä myös sivistyneistön kouluopetuksen järkevyyttä. MITÄ IHMEEN TEKEMISTÄ VILPITTÖMYYDELLÄ JA REHELLISYYDELLÄ ON MINKÄÄN TOSIELÄMÄN KANSSA? SE ON VAIN SATUUN KEKSITTY KEINOTEKOINEN LUOTILANKA, JOLLA EI OLE MITÄÄN ARVOA. Kuitenkin koulujen opettajat arvostavat vilpittömyyttä ja samoin muualla sitä pidetään mitä suurimpana hyveenä, vaikka se on pelkän sadun antama opetus.

Kuuntelin tunnin ja 44 minuuttia vain.

https://www.youtube.com/watch?v=Eml86k3QRpM

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
OJP.
Seuraa 
Viestejä901

- Pointti Titanicille oikein mielenkiintoisia tieteen historiaa ja nykytilannetta käsitteleviä esityksiä.Luetut kitjat sopivat minulle oikeiun hyin. Kiitos linkeistä.

- Kuuntelin mm. fysiikan puolelta kertauksenomaisesti Newtonin klassisen mekaniikan ja A. Einsteinin yleisen suhteellisuusteorian toimintaperiaatteesta 1 + 3 kaareutuvassa aika - avaruudessa, syy gravitaatio ilmiölle.

-Kvanttikenttäteotian hiukkasfysiikan standardimallin QED - QEC toimivuudesta ..jne... perustuu ns. fluktaatio olettamuksille.
Mielenkiintoista oli kuulla, että atomin perushiukkaset protoni, nutroni, elekytroni jakautuminen kvarkkiryhmiin perustuu ...värähteleviin...säikeisiin super säieteorian mukaan.

- Esitelmöitsijän mukaan LHC kokeilla voidaan osoittaa onko ..säieteoria ..physical reality siten ,että jos törmäytyskokeen ...energia (MeV);nä on ...pienempi ...törmaytyskokeen lopussa 1 s . potenssin -23 , kuin ...kokeen alussa niin tämä todistaa supersäieteorian olettamien värähtelevien säikeiden ...todellisuuden. havaitussa universumissa.

-Luennoitsijan mukaa n. 10 v;n kuluttua tällainen säieteorian todistava koe olisi mahdollista toteuttaa.

Osmo, Otto, Juhani Päivinen

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat