Kommentit (9)

Merkkari
Seuraa 
Viestejä90

Kyseessä on siis yhden hypoteesin testaamisesta asiassa, joka on edelleen mysteeri. En tiedä mitään muuta keinoa alkaa testaamaan jotain hypoteesia kuin  koe-eläin -kokeet. Kukaan ei tuossakaan artikkelissa edellyttänyt banaanikärpästen sekoittamista ihmisiin. Siinä lähinnä kuvailtiin kuinka ulkoisesti havaittu käytös koe-eläimillä ja ihmisillä joiltain osin vastasivat tutkijoiden mielestä toisiaan kun asiaan epäillysti vaikuttavat geneeit saatettiin samankaltaisiksi. Pioneeritutkimus. Ei vielä sen kummempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä18776
Seuraa 
Viestejä1051

Käyttäjä19401 kirjoitti:
Tokkura kirjoitti:
http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/320178?page=1

Voidaanko merietanalla ja banaanikärpäsellä tutkia ihmisen psyykeä?

Alaston lounas taisi olla kanssa jännä leffa. Jotain 20 vuotta sitten tuli telkkarista .

molaine kirjoitti:
Mutta tämäkin ketju on mennyt liian hapokkaaksi mestarien käsittelyssä.

Minijehova
Seuraa 
Viestejä13480

Käyttäjä4499 kirjoitti:
"-mutaatio tapahtui vanhemman siittiö- tai munasolussa tai jo hedelmöittyneessä munasolussa."

Mistä tiedetään?

Koska sitä ei ole kummallakaan vanhemmalla, eli se ei ole suoraan perittyä.

En usko että voidaan poissulkea joku piilevyys, joka laukeaa epigeneettisesti, mutta tästä ei artikkelissa ollut puhetta, eli ihan mutua vaan.

Omat mutuiluni ovat johtaneet minut yhdistelmään, joka stressin tai vastaavan sikiönkehityksen aikana johtaa alttiuteen, ja mahdollisesti tietty määrä laukaisevia tekijöitä tietyssä iässä (aivojen plastisuuden vaiheessa) tekevät varsinaisen muutoksen ja sen kaiut kaikuu kaikkiin reseptoreihin.

Muistetaanhan toki autismin kirjo laajaksi: on niin kovasti toisistaan poikkeavia autismin muotoja, että mikään yksi geeni ei asiaa tule ratkaisemaan. Jonkun tietyn, hyvin spesifin, autismin muodon voi tätä kautta ratkaista, sekä saada kaivattua lisätietoa niistä laukaisevista tekijöistä ja laukaisun mekanismeista.

Itseäni kiinnostaa miksi kroppa päättää niin erilaisen sensorisen ja kognitiivisen kehityksen olevan paras ratkaisu. Siis muuten terveissä autisteissa.

Hyvin monissa autisteissa on myös muuta vammaa ja vikaa, jotka on helppo diagnosoida ja ovat lähes varmasti yksi monista autismin laukaisijoista.

Jepajee analysoi: "Minijehovan tapauksessa menetät kaiken. Sen takia hän etsii ihmisiä joilla ei ole mitään menetettävää. Normiguruilua. Gurut ovatkin kaikki psykopaatteja.

Pitää alistua parin vuoden intensiiviaivopesuun jotta kykenee edes etäisesti ymmärtämään hänen ylivertaisuuttaan. Hän ei anna mitään. Hän listaa tarpeesi."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat