Sivut

Kommentit (103)

Minijehova
Seuraa 
Viestejä13696

TommiMäkelä kirjoitti:
Buddhalaisuudet pää periaatteet on että elämässä on kärsimystä. Kärsimys johtuu siitä että haluaa elämän olevan jotai muuta kuin se on. Kärsimystä ei voi välttää mutta ongelma ei ole kärsimys (tai ainakaan sitä ei voi välttää) ongelma on suhtautuminen kärsimykseen. Toisin sanoen ongelma ei ole ongelma vaan asenne ongelmaan.

Ajatukset tunteet ja kaikki joka on epätyydyttävää tai aiheuttaa kärsimystä on väliaikaista. Samoin myös tunteet ajatukset ja kaikki joka on miellyttävää tai aiheuttaa mielihyvää on väliaikaista. Kaikki on väliaikaista ja pysymätöntä. Tämä ei tarkoita että kaikki on turhaa ja että on turhaa panostaa mihinkää ja edes elää koska kaikki on väliaikaista, vaan jos ymmärtää kuinka väliaikaista kaikki on ymmärtää kuinka arvokasta elämä on. Mutta ei ole viisasta takertua elämään kuin se olisi pysyvää tai ikuista.

Buddhalaisuus yrittää nähdä realistisesti maailman niinkuin se on. Ihmisillä on tapa luoda ja kertoa tarinoita ja ideoita ja tämä tapa on välttämätöntä ihmiskunnan järjestäytymiseen ja selviämiseen mutta harva ymmärtää kuinka sokeasti katsoo ympärilleen odotuksien ja tarinoiden pohjalta. Esim rasismi oletetaan että tunnemme ihmisen jota emme tunne koska olemme kuulleet tarinan.

On vaikea huomata kuinka paljon jokapäivä huomaamatta vääristämme todellisuutta.

esim. Ajat autolla kiireessä töihin toinen auto kiilaa eteen todellisuudessa matkasi hidastui noin 5 sekunttia. Mutta jos olet stressaantunut kiireinen ja suutut asiasta voi hetken tuntua että koko päivä on pilalla myöhästyt töistä. Autoilia joka kiilasi eteen on täysin mulkku joka ei osaa ajaa eikä noudata sääntöjä vaikka et tunne koko tyyppiä.

Buddhalaisuus opettaa viisautta joka saa näkemään enemmän ja selvemmin. Buddhalaisuus myös opettaa kyseenalaistamaan kaiken opin mitään ei pitäisi uskoa sokeasti vain koska niin on kirjoitettu.

Jos omaa buddhalaisen viisauden ja osaa elää niiden kautta tulee elämästä helpompaa ja vapaampaa kun tajuaa että mikään ei ole henkilökohtaista vaan universaali prosessi. Tunteet ajatukset yms. Kun olet suuttunut et ole oma itsesi. Oletko oma itsesi kun olet iloinen? Olitko oma itsesi kun mietit itseäsi viisi vuotta sitten oletko oma itsesi nyt vai uskotko että löydät itsesi tulevaisuudessa? Kaikki on muutosta ja pysymätöntä. Maailmassa ei ole muuta totta kuin hetki tässä ja nyt. Jos on viisas luopuu paremmuuden halusta luopuu maailman vastenmielisyydestä mieltymyksistä ei havittele mitään vaan on läsnä ja nauttii nykyhetkestä. Antaa kaiken tulla ja mennä niinkuin menee tekee parhaansa ja kehittää itseään. Hyväksyminen on eri asia kuin luovuttaminen. Kun hyväksyy asiat ja näkee asiat miten asiat ovat saa kirkkaan näkökulman lähteä kehittämään ja elämään tilanetta. Jos Näkee asiat miten asiat on ja ei usko että voi vaikuttaa tilanteeseen ihminen Luovuttaa.

Ihminen joka vaan haluaa jonnekkin ei pääse koskaan perille

Tässä linkki englanninkieliseen podcastiin joka selittää sarjan viidessä ensimmäisessä jaksossa buddhalaisuuden perusteet mielestäni erittäin selvästi ja ytimekkäästi suunnattuna länsimaalaiselle yleisölle

https://secularbuddhism.com

Buddhalaisuus on ainoa uskonto, jossa on edes joku järki taustalla. Viisauteni tasoon olisi jopa itse Buddha tyytyväinen, mutta viisaus Buddhalaisittain antaa mahdollisimman huonot eväät nykyaikaisessa kilpailuyhteiskunnassa pärjäämiseen. Etenkin jos tahtoo pitää kiinni joistain eettisista ja moraalisista periaatteista itseään ja muita kohtaan.

Jepajee analysoi: "Minijehovan tapauksessa menetät kaiken. Sen takia hän etsii ihmisiä joilla ei ole mitään menetettävää. Normiguruilua. Gurut ovatkin kaikki psykopaatteja.

Pitää alistua parin vuoden intensiiviaivopesuun jotta kykenee edes etäisesti ymmärtämään hänen ylivertaisuuttaan. Hän ei anna mitään. Hän listaa tarpeesi."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Keijona
Seuraa 
Viestejä14267

Toimivassa yhteiskuntajärjetelmässä on vähintään kaksi tiedostettua puolta, kastia, sukupuolta ec.ec. Jos katsotaan muinaisia korkeakulttuureja niin niissä on aina olemassa vähintään kaksi luokkaa, tekijät jotka tekee  ja ajattelijat jotka ajatelee mitä tehdä.  Samasta syystä korkeakulttuureissa  on olemassa  kaksi maailmankatsomusta ja arvomaailmaa,  Filosofia ja mytologia, esim. aasian maissa on olemassa  Hindu mytologia ja Buddhalaisuus filosofia. Kreikassa taas oli Kreikan mytologia ja Kreikan filosofia. Meillä Suomessakin ja scandinavissakin  on mytologia, mihin on piilotettu  se filosofia?   

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat