Seuraa 
Viestejä935

Jos unohdetaan Marsin menneen elämän etsiminen ja alettaisiin siitä tehdä kakkoskotia meille niin olisiko helpointa ohjata jokin iso kilometriluokan jäämeteoriitti sinne. Törmäys tuottaisi lämpöä ja vettä sekä vesihöyryä. Muodostuviin lätäköihin istutettaisiin syanobakteeria. Mutta mistä saataisiin huomattava määrä hiilidioksidia jotta lämmön karkaamista voitaisiin hillitä sekä antaa ravintoa viherleville?

Kommentit (5)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä32694

Terraformataatio on täysin utopiaa. Joku tuollainen on nykyään mieleen tuleva tapa, mutta sen toimivuudesta tuskin kukaan osaa sanoa juuta tai jaata. Yksi asteroidi ei tietysti muuta mitään,  niitä pitäisi olla valtavasti ja mitä muuta, sitä on mahdoton sanoa. En itse usko, että planeettoja aletaan koskaan terraformata. Valtavien habitaattien rakentaminen on niin paljon helpompaa ja halvempaa ja niistä on etujakin, esim. biosfäärin lokerointi, joka estää mahdollisten tautien tai haitallisten lajien leviämisen, ja riippumattomuus luonnollisista ja ihmisen aiheuttamista ilmaston muutoksista. Siinä vaiheessa kun terraformaatio tulee edes mielekkän scifin asteelle (nyt se on huuhaascifiä), Mars ja muut kovapintaiset taivaankappaleet (ainakin muut kuin Venus) lienevät jo täyteen rakennettu ja kukaan ei edes mieti kalliin infrastruktuurin tuhoamista meteoriittipommituksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lithops
Seuraa 
Viestejä220

Tällaiset science fictionit pitää unohtaa ja keskittyä aikaan tässä ja nyt. Ja siihen että pidetään tämä pallo elinkelpoisena tulevillekin sukupolville.

Sadut on ihan kivoja, mutta niiden tarkoitus on jäädä lapsuuden viihteeksi.

Käyttäjä17244
Seuraa 
Viestejä181

Eiköhän se tuossa aloitus viestissä ole koko kupletti. Tiputetaan sinne kaikki tarvittava, miksi vain tuo yksi möhkäle. Mutta sitten iskee realismi, mistä tiputettava materiaali pitää roudata, kuinka paljon tarvitaan ja kuinka paljon se sitten maksaa tai vaatii aika ja polttoaineresursseja? Tuskin tulee kannattavaa yhtälöä vaikka maapalloa uhkaisi mikä tahansa tuho.

Mihin mun vanha tili hävis?

Major_Breakthrough
Seuraa 
Viestejä23093

Käyttäjä19401 kirjoitti:
Ihan kuin Marsiin ei olisi jo törmännyt asteroideja.

Marsilla on oma force field...sinne ei törmää mikään.

Our ignorance is not so vast as our failure to use what we know !
- M. King Hubbert

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat