Sivut

Kommentit (56)

Minijehova
Seuraa 
Viestejä13701

Ai niin, siitä äidistä: maaninen, alkoholisti, kleptomaani ja läski. Muuten ihan ok tyyppi, mutta hieman raskas. 

Jepajee analysoi: "Minijehovan tapauksessa menetät kaiken. Sen takia hän etsii ihmisiä joilla ei ole mitään menetettävää. Normiguruilua. Gurut ovatkin kaikki psykopaatteja.

Pitää alistua parin vuoden intensiiviaivopesuun jotta kykenee edes etäisesti ymmärtämään hänen ylivertaisuuttaan. Hän ei anna mitään. Hän listaa tarpeesi."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jussipussi
Seuraa 
Viestejä50545

Kissatäti kirjoitti:

Sitten kuvaavaan ennenvanhaseen. Lapset olivat pienenä paimenessa kesäisin, niin myös äitini, hänen sisarensa ja suvun lapset. Paimentaminen oli leppoista lapsille sopivaa puuhaa.
Eräänä päivänä paimenessa äitini makasi heinikossa ja katseli pilviä. Hän alkoi nähdä pilvissä hahmoja ja kertoili niistä muille lapsille. Kohta kaikki makailivat heinikossa selällään ja katselivat pilviä. Äiti kertoi hahmoista ja muutkin alkoivat nähdä niitä. Aikansa pilviä tutkittuaan äiti näki enkelin ja sitten tietysti itse Jumalan.
Itsekin hieman säikähtäneenä pilvistä äiti alkoi pohtimaan maailmanloppua ja kohta koko lapsilauma oli varma että maailmanloppu oli tulossa juurin nyt kun Jumalakin pilviin ilmestyi.
Niinpä he nousivat ylös keräsivät eväät, kimpsut ja kampsut ja eläimet ja lähtivät kotiin. Mummo oli ihmeissään kun näki lapset ja eläimet palaaviksi ennen puoltapäivää, vaikka iltaan saakka paimenessa yleensä oltiin. Hän tivasi lapsilta selitystä ja niin sai kuulla saapuvasta maailmanlopusta. Mummo nauroi vedet silmissä ja sanoi että äitini ylipuhuu pilvetkin.
Mummo olisi voinut hermostua tapauksesta, mutta niin vain hänkin kertoili kaikille ylpeänä jutusta. Kertoi minullekin kun olin pieni.

Laitetaan selitystä.

"Pareidolia on hyvin mielenkiintoinen ilmiö, joka liittyy ihmisen tapaan hahmottaa näkemäänsä tai kuulemaansa. Itse sanan juuret ovat syvällä munaiskreikassa, jossa termin alkuosa para-  tarkoitti ’lähes’ ja loppuosa eidos ’ ulkonäkö’ tai ’muoto’.

Näköaistimuksen perusteella syntyneessä pareidoliassa, jota pidetään optisen harhan alalajina, on kyse siitä, että yksilö mielestään näkee tutun tai merkityksellisen hahmon – usein kasvot – jossain hyvinkin satunnaisessa tai mielivaltaisessa muodossa. Luonnossa ihmiset yleisimmin havaitsevat tällaisen itselleen tutun hahmon esim. kallioiden muodoissa, kivien pinnoilla, taivaalla olevissa pilvissä tai savussa.

Meissä suomalaisissa tällaisen tuttuuden tunteen voi ymmärrettävästi synnyttää myös jokin lumessa tai jäässä nähtävä muoto. Hyvin yleisiä ovat lisäksi erilaiset valojen ja varjojen synnyttämät pareidoliat.

Mielenkiintoista pareidolia-ilmiössä on se, että päinvastoin kuin muissa optisen illuusion – jollainen pareidoliakin siis on – alalajeissa, eri yksilöiden tulkinnat näkemästään saattavat poiketa hyvinkin paljon toisistaan. Osa ei välttämättä edes havaitse minkäänlaista merkityksellistä muotoa tai hahmoa.

Niin järjenvastaiselta kuin ilmiö ensinäkemältä saattaa hiukan tuntua, sillä arvellaan kuitenkin olleen suuri merkitys ihmislajin evoluutiossa. Lajimme yksilöiden hengissä säilymisen kannalta on nimittäin ollut erittäin tärkeää, että he ovat kyenneet mahdollisimman nopeasti havaitsemaan ja tunnistamaan esim. uhkaavan kasvonilmeen tai hahmon voidakseen sitten toimia tilanteen vaatimalla tavalla.

Sillä, että tämä on saattanut johtaa usein hyvinkin epätarkkoihin ja jopa vääriin tulkintoihin näköhavainnosta, ei katsota olleen merkitystä.

Hengissä selviämisen kannalta ratkaisevaa on ollut havainnon nopeus, ei tarkkuus. Tästä nopeuden painotuksesta kertoo sekin, että tieteellisissä tutkimuksissa on selvinnyt, että aivomme reagoivat pareidoliaan nopeammin kuin oikeisiin ihmiskasvoihin."

https://www.ollikorhonen.com/nakemasi-kasvot-kivessa-voivat-olla-pareido... .

Elämässä selvityminen ja suvun jatkaminen, sen mukaan on evoluutio ihmistilkkutäkin valikoinut/muovannut.

Vierailija

Käyttäjä41438 kirjoitti:
Käyttäjä19401 kirjoitti:
Kunhan jaan elämänviisauksia joita matkalla on tarttunut mukaan, kun tarjoutui tilaisuus käsitellä asiaa tunnesiteen kera.

https://youtu.be/DTmbYHjkQck

Olen tietysti varma ettei tämä sinua kiinnosta.

Joo, en aio katsoa.

Kissatäti
Seuraa 
Viestejä262

Joku epäili äitiäni narsistiksi. No, hän oli boheemi ja outo mutta rakasti ihmisiä ja joutui muutaman kerran ihan kunnon liemiinkin autettuaan ihmisiä. Esim. viimeisimmät jutut ennen äidin kuolemaa jolloin hän oli jo yli 70 - vuotias oli se että hän lahjoitti ilmaiseksi maalauksiaan kun niitä tultiin oikein halkemalla hakemaan paikalliselle rauhanyhdistykselle arpajaisvoitoiksi. Kyllä äitini oli siis lestaadiolainen ja joutui usein uskontoveriensa hampaisiin mm. siitä että piti runopiiriä kaikille ihmisille ja oli mukana kulttuuririennoissa lausumassa runoja ja järjestämässä tapahtumia esim. veteraaneille. Hän oli ystävä kaikkien kanssa, romaanienkin ja romaanit kohtelivat häntä kunnioittavasti mutta esim. yksi nuori tänne muuttanut perhe teki hänestä lapsenvahdin vastasyntyneelle vauvalleen. Olin kauhuissani, äiti oli hauras jo ja vauvvojen hoitamisesta kauan aikaa, (sai minut 34 vuotiaana. Olen ainut lapsi, sisarukseni kuolivat synnytyksessä ja siis tärkeä.) Äitini auttoi minua elämäni aikana käsittämättömän paljon, en millään tavoin koe että hän olisi ollut narsistinen. Ympäröivien ihmisten rakkaus näkyy vieläkin kukkasina haudalla ja siinä että vanhemmat ihmiset kyselevät aina minulta kuulumisia nähdessään esim. kaupassa. Olenhan äitini tytär ja siksi tärkeä. :D

Kukka ja lintu ovat ilon opettajia. (Søren Kierkegaard)

Vierailija

Tiedätkö yhtään miten saalistajat toimivat? He erottavat yhden laumasta ja käyvät hänen kimppuunsa. Telkkarista sitten saat kuulla kuinka se erotettu oli lauman heikoin ja sairain, joten ansaitsikin tulleensa syödyksi.

Niin hirviöt toimivat myös ihmisten joukossa. Sillä on hyvin vähän merkitystä kuinka lujaa ja tarkasti he osaavat lyödä. Fakta on, että heidät on erotettu laumasta vedoten heidän huonommuuteen ja sairauteen. Sitä käytetään termejä kuten yhteiskuntavaikutus ja ongelmaympäristö ja seuraavaksi heidät jo syödään elävältä, perustellen käytöstä inhimillisyydellä.

mdmx
Seuraa 
Viestejä6264

Käyttäjä4499 kirjoitti:
mdmx kirjoitti:
Ei viittis haukkuu mut vaikee keksiä mitään hyvää sanottavaa...

https://jennikiviniemi.fi/2017/03/22/narsistivanhemman-aikuinen-lapsi-ei...

Taitaa olla melko yleistä. Ilman diagnoosia, sillä eihän narsisti sellaista hanki.

Joo. Toinen ongelma sillä oli heikko tunnekontrolli. Onhan se vähän perseestä kun "aikuinen ottaa kierroksia" ja lapsen pitää sitä opetella rauhotteleen. Aikani sen kans taistellu ja murtanu monta kertaa, todistellu kai olevani vahvempi, mut ihan sama ei se siitä muuksi muutu. Nykyään koitan olla vaan ":)". Ikäänsä nähden aika heikossa kunnossa. Ja kai se parhaansa teki.

Minijehova
Seuraa 
Viestejä13701

Käyttäjä19401 kirjoitti:
Vai että oikeen murtanu. Taitaa olla perinnöllistä.

Taitaa olla taas aivokemia notkahtanut kytkentäkaavioista känkkäränkän puolelle.😂

Vieläkö ilmiö onnistuu sinut yllättämään joka kerta?🤭

Jepajee analysoi: "Minijehovan tapauksessa menetät kaiken. Sen takia hän etsii ihmisiä joilla ei ole mitään menetettävää. Normiguruilua. Gurut ovatkin kaikki psykopaatteja.

Pitää alistua parin vuoden intensiiviaivopesuun jotta kykenee edes etäisesti ymmärtämään hänen ylivertaisuuttaan. Hän ei anna mitään. Hän listaa tarpeesi."

mdmx
Seuraa 
Viestejä6264

Käyttäjä19401 kirjoitti:
Ei vaan ihan narsismi, mutta me sovittiin jo aikoja sitten etten tuhlaa aikaani sinuun. Kunhan vain uusin sopimuksen.

Joo jos sulla on vaan toi yks ja sama levy niin turha jatkaa.

Vierailija

mdmx kirjoitti:
Käyttäjä19401 kirjoitti:
Ei vaan ihan narsismi, mutta me sovittiin jo aikoja sitten etten tuhlaa aikaani sinuun. Kunhan vain uusin sopimuksen.

Joo jos sulla on vaan toi yks ja sama levy niin turha jatkaa.

Mee murtaa ihmisiä, pelle.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat