Sivut

Kommentit (186)

George Hanson
Seuraa 
Viestejä1762

Tuulivoimalle joka on romahduttanut tukkusähkön hinnan ajoittain alle 1c/kWh ja kuulemma luultavasti aiheuttaa koko sähköjärjestelmämme kaatumisen, huolimatta kovin pienestä kapasiteetistaan, on kohdannut häiriövoittajansa: lumi on taas katkaissut sähköt 50000kulutuspaikasta. Kyseessä oli myös ensilumi, tiedä mitä on vielä tulossa.

Luultavasti yhä enenevien jakeluhäiriöiden syynä on ilmastonmuutos ja metsänhoidon käytännöt. Metsänomistaja sahansa kanssa hoitamassa linjanvieriä on kadonnut näky.

Sähköyhtiö voisi alkaa ostaa puutavaraa linjanvierestä vaikka 50% normihintaa korkeammalla. Tulisi halvalla asia kuntoon.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1448157052796.html

George Hanson
Seuraa 
Viestejä1762

Tarjottiin sähkösopimusta puhelimessa. Kuulemma hinta nousussa ja alle 6c/kWh ei saa mistään.

Minä olen sitä mieltä, että sähkön hinta on laskussa. Tilanne on kuin työmarkkinaneuvotteluissa, osapuolet ovat hyvin kaukana toisistaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Diam
Seuraa 
Viestejä3027

Sähkön hinta on noussut roimasti, sähöauton tulo tuskin sitä laskee, päinvastoin. Talotekniikkapuolella tämä tarkoittaa, kaukolämmön hinnan pysyessä paikallaan, lämpöpumpun kannattavuutta on vaikea perustella, koska laskelmat on tehty olettamalla sähkön hinnan nousevan 2 % vuodessa, nyt sähkön hinta on noussut vuodessa 60 %. Motivan laskurien tiedoilla voi pyyhkiä, ellei niitä tulevaisuudessa laadi ekonomit. Fossiilisten runsaan käytön takia, kaikelta ilmastomuutoksen hillintään tehdyltä innovoinnilta on ollut pohja pois. Kuluttajalla ei käytännössä ole mahdollisuutta energianlähteen vaihtamiseen jakeluyhtiön monopolin takia, energia-avustuksia pitäisi antaa vain edes osittain aurinkoon perustuvaan tuotantoon tai sen varastointiin, vain tällöin tuotanto edes hiukan hillitsee ilmastomuutosta. On ruvettu jopa katkomaan ilmastointia, mikä suoraan lisää työtehon laskua ja sairastuvuutta ja turmelee rakennusosia sekä kanavistoja laitteineen, mikäli ilmastointia ei osata suunnitella katkokäyttöön, ei sitä pidä koeluontoisesti merkonomi-etappisikojen aivopaskapierausten perusteella kokeilemaankaan.

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

ovolo
Seuraa 
Viestejä7988

George Hanson kirjoitti:
Tuntuu kummalliselta, että sähkön myyjät arvioivat hinnan nousevan kun OL3 aloittaa ensi vuonna.

He varmaan tietävät, ettei Olkiluoto valmistu koskaan, vaan sitä rakennetaan kuin Iisakin kirkkoa!?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat