Sivut

Kommentit (24)

Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä981

Ilkka Luoma kirjoitti:
Pm. Rinteen lauseet puhuttavat edelleen --- 

Suomen Puolustusvoimien ylikomentaja on yksiselitteisesti Tasavallan presidentti - Sauli Niinistö

Niinistölle tuli pm. Antti Rinteen puheiden mukaan ilmataisteluharjoitukset US kansalliskaartin ilmavoimien kanssa yllätyksenä (tuli luetuksi mediasta). 

Amerikkalaiset tulivat Suomeen itse itsensä kutsuen - F-15C taistelukonein (ed. um. Timo Soinin sanoin) Kuopion Rissalaan lentämään taisteluharjoituslentoja muun muassa itää kohden - Venäjän rajalle. Kääntö tehtiin juuri ennen rajavyöhykettä ärjyvien suihkumoottoreiden jälkipoltot päällä - ikään kuin uhitellen: "Täällä ollaan valmiina". 

Puolustuspolitiikka on osa turvallisuuspolitiikkaa, jossa ulkopolitiikka on ensisijaista. Suomessa presidentti johtaa TP-UTVA' aa (tasavallan preisdentillä täydennetty ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta), jossa päätetään ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjauksista; ja tässä sotilaspoliittisesti puolueettomana maana Suomi on erityisasemassa täällä idän ja lännen vedenjakajalla. 

Varsinkin, kun Nato/US (se toinen ydinasesuurvalta) tulee "jatkuvasti" harjoittelemaan Suomeen - maihinnousuja Hankoon ja Lappiin taistelukentän harjoituksia - Lapin osalta tuonne aivan Venäjän Kuolan niemimaan viereen - on se TP-UTVA asia, ei pelkästään puolustusministerin ja armeijan komentajan. 

Muistamme Venäjän olevan se toinen ydinasesuurvalta ja Kuolan niemimaan olevan Venäjän Pohjoisen laivaston tukialue Borei-strategisine ydinsukellusveneineen - monikärkisine mannertenvälisine Bulava-ydinohjuksineen. 

Näiden syiden vuoksi tulee presidentin tietää etukäteen mitä armeija tekee/harjoittelee ja keiden kanssa ja eduskunnan tietää miten linjataan taisteluharjoituksia US' n kanssa - täällä Venäjän vierellä, joka on jo ilmaissut, että Nato/US on se ensisijainen uhkatekijä Venäjän yleisturvallisuudelle. 

Pm. Rinne otti aiheellisesti asiasta kiinni ja ilmaisi sen rehdisti suoraan ja etukäteen, kun seuraavia taisteluharjoituksia suunnitellaan. Olisiko aika harjoitella myös Venäjän kanssa?

...

Hs-otsikko: "Pääministeri Rinne täsmensi Puolustusvoimain komentajan arvosteluksi tulkittua lausuntoaan: ”Halusin vain muistuttaa”"

Taas meni valeuutisoinnin puolelle:

Tasavallan presidentti on puolustusvoimien ylipäällikkö - ylikomentajan vakanssia ei PV:ssä ole.

Puolustusministerin Niinistön  vastasi kansanedustaja Markus Mustajärven kirjalliseen kysymykseen KK 25/2016 "Kenelle, keneltä ja milloin aloite Yhdysvaltain kansalliskaartin yksikön laivuevierailusta tuli?"

Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta (TP-UTVA) käsittelivät Suomen osallistumista nopean toiminnan joukkoihin ja kansainväliseen koulutus- ja harjoitustoimintaan 20.11.2015. Tämän käsittelyn perusteella puolustusministeriö päätti puolustusvoimien kansainvälisen harjoitustoiminnan suunnitelman hyväksymisestä 24.11.2015, johon sisältyi tämä vierailu.

Tämä on itse keksitty väite: "Kääntö tehtiin juuri ennen rajavyöhykettä ärjyvien suihkumoottoreiden jälkipoltot päällä - ikään kuin uhitellen: "Täällä ollaan valmiina". "

Muistamme trollitehtaan taksat:

Тарифы на Санкт-Петербургский Троллейбусный Завод:
маленькая книга 1 копейка
заглавная буква 2 копейки
знак препинания 5 копеек
ЕС клевета 20 копеек
Клевета в США 50 копеек
НАТО клевета на 1 рубль
Козырь героя 2 рубля
Русское обожание за 5 рублей
Боевые действия российских вооруженных сил 10 рублей
Путин лижет 20 рублей

(Pietarin trollitehtaan taksat:

pieni kirjan 1 kopeekka

iso kirjain 2 kopeekka

välimerkki 5 kopeekka

EUn herjaus  20 kopeekka

Yhdysvaltojen herjaus 50 kopeekka

Naton herjaus 1 rupla

Trump herjaus 2 rupla

Venäjän  imelöinti 5 ruplaa

Venäjän asevoimien mairittelu 10 ruplaa

Putinin nuoleskelu 20 ruplaa)

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9380

Kenen varpaille pm. Antti Rinne (sdp) astui, kun laatumedia hienostuneesti otti jopa herneen nenään Antin ulostulosta, jonka sisältö oli täysin demokratian , lain ja valtionhallinnon tapojen mukainen - se miten Rinne verbaalisti  esitti, on hiusten halkomista - sisältö ratkaisee ei ä-pilkun puuttuminen. 

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9380

"

HS-analyysi: Rinteen outo lausunto Suomen puolustus­politiikasta johtui luultavasti pää­ministerin ohuesta osaamisesta

Tietojen ohuus on yksi syy pääministerin kompurointiin puolustusasioissa, kirjoittaa turvallisuuspolitiikkaan erikoistunut toimittaja Kari Huhta analyysissaan. ... "

-Hesarin natoinnokas Kari Huhtakin katsoi tarpeelliseksi ottaa osaa tähän pm.  Antti Rinteen muistukseen, joka tapahtui aiheesta ... 

Tässä linkki ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006198685.html  - 

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat