Sivut

Kommentit (247)

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä6732

President-Brie oli ihan jees. "Sulaneempaakin" saisi olla - tämä oli sen verran uutta erää, että koostumus oli vielä melko kiinteää.

Polar oli joskus mun suosikki. Tykkäsin, kun oli miedosti pähkinäinen maku.

Seuraava suosikki taisi oli Turunmaa. Ainakin sitä käytin eniten yhteen aikaan. Se oli vakiojuusto pitsoihin, kun tykkäsin sen kermaisuudesta, riittävästä aromista ja siitä, ettei se muuttunut sulaneena sitkeäksi.

Emmentaleistakin tykkään. Eniten mustasta, vaikka jokainen sopinee eri tavalla eri tarkoituksiin... Mustaleimaa en voi vastustaa jos huomaan, että palassa on poikkeuksellisen suuret reiät! Se on mielestäni merkki juuston onnistuneimmasta kypsymisestä.

Ai niin, yhteen aikaan olin Moosbacherin suurkuluttaja. Se on kai Polar-tyyppinen juusto.

Ja Roquefortia ostin toisinaan jopa puolikkaan kerralla..!

Ainoa feta jota käytän on Dodoni; joskus sen voi korvata Fontanalla.

Ranskassa olin kerran markkinoilla, jossa patonkiin vuollettiin Raclettea ja ilmakuivattua kinkkua... 👌Raclette on muutenkin hyvää!

Kreikassa parasta on lampaanmaidosta tehty, kuivatettu juusto. Paikallistuote kotisaarellani. Kuin mieto, kermainen ja vähäsuolainen parmesaani.

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä6732

Teen muuten pitsaleivät nykyään siten, että laitan ekana leivän päälle juustorasteen -silloin tomaattipyree ei pääse imeytymään leipään.
Tomaattipyreen puserran ohuena nauhana juuston päälle (pienen pussin kulmasta milli pois, ja pusertaa siitä). Paistan vain kevyesti. Sitten lisään paljon oreganoa, ja vähän kylmäpuristettua oliiviöljyä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä6732

Join tänään kupin kahvia, monen kuukauden jälkeen - LUOJA se maistui hyvälle.... Oli tosi laimeeta, mut aromit irtos kunnolla tummasta paahdosta, kun heitin kunnolla kiehuvaan veteen. Kermaa ja sokeria oli just sopivasti. Aamulla kupillinen... 🙂

Minijehova
Seuraa 
Viestejä13478

4 munaa, desi raastettua mustaleimaa, desi kinkkua paloina, pieni sipuli, yksi iso herkkusieni, loraus punaista maitoa, suolaa, pippuria ja vartti liekkiä.

Tuli muuten hyvä, mutta aavistuksen liian tumma pohja; väri huono, makuun asti ei vaikuta.

Jepajee analysoi: "Minijehovan tapauksessa menetät kaiken. Sen takia hän etsii ihmisiä joilla ei ole mitään menetettävää. Normiguruilua. Gurut ovatkin kaikki psykopaatteja.

Pitää alistua parin vuoden intensiiviaivopesuun jotta kykenee edes etäisesti ymmärtämään hänen ylivertaisuuttaan. Hän ei anna mitään. Hän listaa tarpeesi."

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä6732

Lopetin naudanlihan syönnin, koska se on yleensä huonolaatuista. Tuotteen palauttaminen ja uuden ostaminen ei paljon auta, haaskuuta se on kaiken kaikkiaan. Viimeksi ostin kilon australialaista, ja se oli... sontaa suoraan varastosta. En ole syönyt nautaa moneen viikkoon. Eikä tee yhtään vaikeaa!

Edellispäivänä söin (ensimmäistä kertaa tänä vuonna) pastaa, vanhaan tyyliin. Annos yhdelle tai kahdelle pieniruokaiselle:

120 g raketti-spaghettia kunnolla kiehuvaan veteen (tässäkin voi tyriä), keitin 4 min(2/3 kypsymisajasta) ja valutin. Laitoin takaisin... keraamiseen paistinpannuun... ja lisäsin joukkoon valmiiksi tekemäni seoksen:

30 g konsentroitua Mutti-tomaattipyreetä
1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
mustapippuria
chiliä
(pala valkosipulia; voi poistaa ennen syömistä)
2 pepperonipaprikaa paloiteltuna

Annoin seoksen imeytyä spaghettiin jälkilämmössä, välillä sekoitin. Vois myös hauduttaa kannen alla, siirtämällä pannu pois levyltä. Ruokaa tarttuu paistinpinnalle, sitä ei tarvitse kaapia - kunhan ei pala.

Lisäsin ison nokareen Arlan voita, 50 g Valion juhla-Cheddaria, sekä oreganoa.

Tähän ruokaan sopisi varmaan myös voissa paistetut kantarellit, joissa kermaa ja ripaus suolaa.

Joku ehkä tykkäisi pepperonisalami-silpusta ikään kuin mausteena.

Ruoka on niin kuivaa, että se jäähtyy viimeistään lautaselle siirrettäessä, joten kannattaa kuumentaa lautanen tai syödä suoraan pannulta. En suosittele tätä ohjetta mikäli olo tuntuu kömpelöltä, voi tulla palovamma.

Tämä on nopea ja halpa ruoka, juusto ei ole välttämätön. Voi lisätä myös kasviksia maun mukaan, esim. paistettu suippopaprika. Joskus laitoin jopa porkkana-raastetta ja sipulia, erikseen paistettuna. Porkkana tuo makeutta, joten se vastapainoksi voi olla enemmän jotain kirpeyttä tuovaa. Kasvikset muutenkin laimentaa makua, joten täytyy sen mukaan säätää.

Minijehova
Seuraa 
Viestejä13478

Yritin tehdä risottoa, mutta siitä tuli pannulla valmistettu kaalilaatikko. Lopputulos oli arvattavissa, koska pilkkomisen jälkeen kaalia oli yhtä paljon kuin muuta yhteensä. =D

Varsin hyvää silti.

Jepajee analysoi: "Minijehovan tapauksessa menetät kaiken. Sen takia hän etsii ihmisiä joilla ei ole mitään menetettävää. Normiguruilua. Gurut ovatkin kaikki psykopaatteja.

Pitää alistua parin vuoden intensiiviaivopesuun jotta kykenee edes etäisesti ymmärtämään hänen ylivertaisuuttaan. Hän ei anna mitään. Hän listaa tarpeesi."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat