Seuraa 
Viestejä1698

Tuli tässä mieleen kreikan historiasta, että silloin vapaalla kansalaisella oli velvollisuuksia ja vapauksia. Eli piti omistaa tila, pyörittää sitä, ottaa vaimo ja tehdä lisää kansalaisia, osallistua politiikkaan ja sotaan. Sen lisäksi sai panna lampaitaan, homoilla tai kylpeä karitsan veressä, koska vapaa-aikaa ei mitenkään rajoitettu. Joskin velvollisuudet kuulostaa sen verran vaativilta, ettei niiden lisäksi ihan hirveästi ehtinny sekoilla.

Nykyisin meillä vaikuttaisi kuitenkin olevan vastakkainen yhteiskunta. Ei ole velvollisuuksia osallistua mihinkään, mutta ei myöskään mitään vapauksia poikeata normaalista. Mitä täällä siis tarkalleen ottaen oikeastaan pitäisi tehdä? On toki oppivelvollisuus ja varsinkin veronmaksumaksuvelvollisuus, mutta kovin vähän mitään oikeasti osallistavaa. Normaalin esittämisen suorittamista. Tosin ehkä korrelaatio on siinä, että me tavalliset kansalaiset vastaamme edelleen antiikin orjia. Toki saamme kuvitella elävämme näennäisen vapaasti ja kun eliitti on jossain muualla poissa silmistämme ni asemamme ei pistä arjessa kovin pahasti silmään. Ja onko oikeasti edes vaihtoehtoa? Jos kaikki yrittäisivät elää kuten eliitti ni tulisi vain kaaosta? Mutta miksi jaksamme pyörittää tämmöistä tarkoituksetonta sirkusta?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Kommentit (2)

Deimos
Seuraa 
Viestejä10789

Suomalaisella on yksi velvollisuus: maksaa veroja. Kaikki muu on harhaa paitsi homoilu. Vapauksia ei ole. Jos kuvittelee että on vapauksia löytää itsensä suljetulta osastolta.

BW kirjoitti: "The mad man from Tikkurila, who eats (drinks) more than he earns!
Einstein:Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Einstein:The most beautiful experience we can have is the mysterious.It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science.
Reifengas: Saattaa säilyäkin pimeä markkina jonkin aikaa, mutta ...tuoni vie.Valtion on otettava omansa, huolehdittava omistaan, ja valtio olemme me.

Keijona
Seuraa 
Viestejä15626

Suosittelen epäitsekkyyttä, palvelusta ja pyyteetöntä omistautumista. Extroverttius, muun  kuin itseensä  priorisointi  saattaa yllättää posititiivisesti.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat