Seuraa 
Viestejä1602

Mietin avaruutta, jossa olisi vaikka sata atomia kuutiometrissä ja sen lämpötiloja ja lämmön johtumista kyseisessä kuutiometrissä. Jos ajatellaan jokaisen noista sadasta atomista omaavan eri lämpötilan miten ajan myötä tuon kuution lämpötila muuttuisi? Tasottuisiko se miinus sataan asteeseen, vaikka yhdellä atomeista olisi ehkä lämpötila plus 400 astetta. Tuli mieleen, että jos olisi mielettömästi rahaa millaisen laboratorion rakentaisin tutkiakseni asiaa.

Olisi kuutio, jonka jokainen sivu olisi 10 metriä. Se olisi laboratoriohuone. Tuo huone olisi mahdollista väliseinin pienentää niin, että jokainen erillinen lokero tai osasto omaisi eri lämpötilan. Esim. olisi siis kuutioita kuution sisässä
10 metrin, 5 metrin, 3 metrin ja 1 metrin. Uloin osasto olisi esim. plus 22 astetta, viiden metrin osasto plus 10 astetta, kolmen metrin osasto nolla astetta ja yhden metrin osasto miinus 10 astetta. Ja näitä asteita voidaan muuttaa miten vain sekä väliseinien rakenteita myös: Puusta ja muovista kiveen ja lasiin.

Sitten keskellä laboratoriota olisi varsinainen tukimuskuutio, joka olisi rubikin kuution tapainen. Joka lokeroon olisi mahdollista syöttää eri lämpötila, väliseinien materiaali ja paksuus voitaisiin vaihdella, olisi robottikädet jotka voisivat viedä eri lämpöisiä objekteja kuhunkin lokeroon aivan plus 1000 asteen objektista miinus 200 asteen objektiin.

Tietenkin voitaisiin myös vaihdella kaasun koostumusta ja painetta yms. kussakin lokerossa. Olisi myös valtava määrä lämpötila-antureita, kameroita yms.

Kokeet olisi yksinkertaisia Jokainen koko kompleksin noin 30-50 lokerosta omaisi eri lämpötilan ja robottikäsi veisi eri alkuaineista koostuvia objekteja eri lokeroihin ja myös noiden objektien lämpötila olisi kaikilla eri. Sitten vain anturit mittaisivat kuinka ajan oloon eri lokeroiden lämpötilat muuttuvat.

Koko laboratorion vuosibudjetti olisi vähintään 376 miljoonaa dollaria vuodessa. Mitään uutta tietoa ei tarvitse syntyä, vaan se olisi triljonäärin leikkikalu ja leikkikenttä ihan vain huvin vuoksi.

Kommentit (1)

Titanic
Seuraa 
Viestejä1602

Tietenkin olisi kaikki mahdollinen otettu huomioon jo laboratorion suunnitteluvaiheessa. Tietokoneiden käyttömahdollisuus. Väliseinien materiaalit ja paksuudet ja niiden vaihtelu. Lokeroihin vietävät objektit voisivat olla eri alkuaineita, mutta myös yhdisteitä ja nesteitä, kaasuja yms. 

Kaikki kaavat ja lainalaisuudet, jotka asiaan vaikuttavat ovat luultavasti jo tiedossa ja tietokonella voidaan ehkä saada halvemmalla aikaan paljon. Silti tahdoin miettiä tuollaisen laboratorion rakentamista, vaikka minulla ei ole aavistustakaan voiko mitään uutta tietoa sen avulla saavuttaa. Luultavasti ei mitään uutta kuitenkaan nousisi esiin. Mutta voisihan ainakin kamerat kuvata kaikenlaista sekä lämpötilojen vaihtelun tilastoja vertailla?? Hah-hah?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat