Kommentit (8)

Anna Elena
Seuraa 
Viestejä2

Miksi jokseenkin asiatietoon keskittynyt tiede-sivusto alentuu vaarallisen virheellistä tietoa levittävän artikkelin julkaisemiseen? Väitteet taudinaiheuttajien hitaasti tarttumisesta ovat täyttä valhetta, mm. punkkaivokuumeen tarttuessa jopa minuuttien kuluessa punkin tarttumisesta, ellei jopa nopeamminkin. Myöskään borrelioosin tarttuminen ei käsittääkseni vaadi mitään yli kahdentoista tunnin kiinnittyneenäolemista, vaan punkin joutuessa puristuksiin tm. saattaa ruoansulatuskanavansa sisältöä purkautua ihmisen sisään siten että borrelioosia aiheuttavaa mikrobikantaakin kulkeutuu kehoon jo reippaasti nopeamminkin.

Oletteko edes sitä tulleet ajatelleeksi kuinka suuren vaaran aiheutatte sivustoonne paikkaanpitävän tiedon levittäjänä luottaville lukijoillenne, heidän mahdollisesti tukeutuvan paikkaansapitämättömään väitteeseenne sen indikaattorina kuinka punkkien kanssa tulisi toimia, kuinka tärkeää niiden kohteeksi joutumisen välttäminen on, milloin olisi aika hakeutua terveyspalveluiden pariin jne./tm.??

Keijona
Seuraa 
Viestejä14590

Ei pidä ottaa tiedettä niin vakavasti tai  tosissaan. 

Eräs palstalainen joskus totesi osuvasti: Tieteen tarkoitus on että kaikilla olisi kivaa. 

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tokilogi
Seuraa 
Viestejä2471

"Riski saada borrelioosi yksittäisestä punkin puremasta on pieni. Suomessa noin joka viides punkki kantaa Borrelia-bakteeria. Punkin pitää olla ihossa kiinni noin vuorokauden ajan ennen kuin bakteeri siirtyy punkista ihmiseen. Arviolta 1–2 prosenttia punkin puremista johtaa tartuntaan.

Puutiaisaivokuume on borrelioosia noin sata kertaa harvinaisempi. Puutiaisaivokuumevirusta esiintyy punkeissa vain tietyillä rajallisilla alueilla Suomessa. Sielläkin yleensä vain noin joka sadas punkki kantaa TBE-virusta.

Borrelia-bakteeri elää punkin suolikanavassa, mistä se veriaterian aktivoimana siirtyy punkin verenkierron välityksellä sylkirauhasiin. Tämän takia borrelioosi tarttuu punkista ihmiseen erittäin harvoin, jos punkki on saatu poistettua kymmenen tunnin sisällä sen kiinnittymisestä ihoon."

https://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/kesan-huolet-borrelioosi-ja-...

Käyttäjä4499
Seuraa 
Viestejä6901

Vuonna 2015 mietin antibioottilaastarin kehittämistä punkinpureman rutiininomaiseen hoitoon. Mutta asia olikin jo patentoitu, ja kokeet oli meneillään Amerikassa. Ei siitä ole kuitenkaan mitään kuulunut. Eikö idea toiminut?

TohtoriSykero
Seuraa 
Viestejä2

Jos puutiainen on vastikään aterioinut toisen isännän iholla ja ateriointi on keskeytynyt, voi sen leuoissa olla heti infektoivia borreliabakteereja. Joskin tämä on harvinaisempi tilanne, mutta on mahdollinen.

Puutiainen voi levittää runsaasti muitakin bakteereja ja viruksia, kuin mediassa yleensä mainitut B. burgdorferi ja puutiaisaivokuume, esimerkiksi: muiden Borrelia-alalajien aiheuttamat toisintokuumeborreliat, bartonella, babesioosi (aiheuttajina Theileria microti ja Anaplasma phagocytophilum), anaplasmoosi, Pohjois-Amerikassa Rickettsia rickettsii joka aiheuttaa Kalliovuorten pilkkukuumetta, ym.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat