Sivut

Kommentit (77)

Major_Breakthrough
Seuraa 
Viestejä24160

Keijona kirjoitti:
Jos historiaa katsoo, niin todennäköisin liikkumistapa  tulevaisuudessakin on se mikä on ollut  yleisin koko ihmiskunnan historian ajan, siis vesitiet ja purjeet. Moottoripyöräilyä fiksumpi viidenkympin villitys onkin opetella  purjehtimaan

Se on totta..purjehduksen ymmärtäminen on myös avain ymmärtää mun tuulivoimalainnovaatiota.

Our ignorance is not so vast as our failure to use what we know !
- M. King Hubbert

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1454

USA:ssa käydään kovaa vääntöä uusien kaasu- ja öljyputkien rakentamisesta.

https://wattsupwiththat.com/2019/04/10/trump-signs-executive-orders-to-f...

Trump Signs Executive Orders To Fast-Track Oil And Gas Pipelines

Michael Bastasch | Energy Editor

President Donald Trump signed two executive orders to speed up oil and gas pipeline projects. Trump seeks to curtail the ability of states, like New York and Washington, to kill vital energy projects.

New York Democratic Gov. Andrew Cuomo blocked gas pipeline projects, triggering an energy crunch in the northeast.

President Donald Trump signed a pair of executive orders aimed at speeding up oil and gas pipeline permitting, including limiting the ability of activists and states to block key energy projects.

Trump signed the orders Wednesday at an International Union of Operating Engineers’ training center near Houston. Some labor unions have pushed back against Democrats’ anti-fossil fuel agenda, including the recently introduced Green New Deal.

Trump ordered federal agencies to speed up permitting for pipeline projects, including asking the Environmental Protection Agency (EPA) to curtail state authority to block projects under the Clean Water Act (CWA).

The administration is responding to criticisms that some states have weaponized CWA permitting to block energy projects.

esko

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1454

"Vetytalous" on kehityksen alaisena. Suurin osa ihmisistä eivät kuitenkaan luota siihen, että vedyn säilyttäminen paineistettuna olisi turvallinen ratkaisu esim. autojen polttoaineena.

Ehkäpä laivoissa vetytankit ovat paremmin turvassa.

Uusiutuvan energian esim. tuulivoiman käyttö vedyn tuottamiseen, onko se kannattavaa?

Se olisi tietysti yksi mahdollisuus, kun tuulivoimaa on ylen määrin.

Kaikissa tuotantotilanteissa, ratkaisee prosessin lopullinen kokonais-hyötysuhde

Eiköhän Skandinavian suuret vesialtaat ole se kaikkein paras varastoimistapa, tuulen tuivertaessa.

Laivat tietysti saastuttavat ja nyt ollaan kiristämässä  rikkipitoisen öljyn käyttöä. Nesteytetyn maakaasun käyttö laivojen polttoaineena on jo koettua tekniikkaa. Tuleeko vedystä joskus varteenotettava polttoaineena, nähdään ehkä kymmenen vuoden kuluttua.

https://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/liikenne/vtt-ja-abb-kehitt...

VTT ja ABB ovat Suomesta mukana hankkeessa, jossa tavoite on rakentaa kaksi vedyllä kulkevaa laivaa kaupalliseen liikenteeseen.

Flagships-hankkeessa vety tuotetaan uusiutuvalla sähköllä vedestä.

Laivaliikenne etsii muiden liikennemuotojen tapaan vähennyksiä päästöihinsä. Flasgships-hankkeen nollapäästöiset laivojen on tarkoitus tulla liikenteeeseen vuonna 2021 Ranskassa ja Norjassa.

Hankkeen suurin julkinen rahoittaja on EU:n alaisuudessa toimiva Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking (FCH JU) viiden miljoonan euron rahoitusosuudella. Julkinen rahoitus kattaa noin 70 prosenttia kokonaiskustannuksista.

VTT koordinoi koko hanketta. ABB kehittää tanskalaisen Ballard Power Systems Europen kanssa merikäyttöön soveltuvaa polttokennolaitoista.

Vetyteknologia mahdollistaa kehittäjiensä mukaan nollapäästöisen täyssähköisen voimalinjan käyttöönottamisen myös sellaisissa kohteissa, joissa akkusähköinen toteutus ei ole sen koosta tai vaaditusta lataustehosta johtuen käytännöllinen.

Toinen laivoista tulee Lyoniin kaupungin satama-alueelle apualukseksi. Toinen alus tulee Norled-laivayhtiölle osaksi Stavangerin alueen julkisen liikenteen järjestelmää.

esko

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1454

Maailmanlaajuisesti tutkitaan akkuja, vedyn käyttöä polttokennoissa ym.

Emme osaa aavistaakaan, mitä kaikkea on keksitty ja sovellettu käyttöön kymmenen vuoden kuluttua.

Tutkimustulosten soveltaminen käyttöön vie vuosikausia.

Älkää siis myykö vanhaa polttomoottoriautoanne, pelastaaksenne maailmaa.

Ajakaa auto niin loppuun kuin mahdollista. Katsastusmies kyllä kertoo teille vuosittain, mitä pitää korjata. Useiden tuhansienkaan korjauslasku vuosittain on selvästi halvempaa kuin uuden auton osto.

Jos nyt ostatte täyssähkö- tai  hybridiauton, teillä on viiden vuoden kuluttua käsissänne vanhentunutta tekniikkaa. Tosin silloinkin kannattaa se auto ajaa aivan loppuun.

https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/autot/vetyautosta-voi-tulla-tes...

Britanniassa Lancasterin yliopiston tutkijat uskovat kehittäneensä uuden materiaalin, jonka avulla vetyauton valmistus halpenee merkittävästi ja vetyauto voi syrjäyttää sähköauton.

Vetyauton ongelma on muun muassa sen suuri koko, monimutkaisuus ja polttoainejärjestelmien kalleus.

Lancasterin tutkijat lupailevat nyt tähän muutosta mangaanista valmistetun materiaalin avulla. Uusi materiaali on nimeltään Kubas mangaanihybridi 1, KMH1.

Lancasterista lupaillaan, että KMH1:n avulla voidaan valmistaa vetytankkeja, jotka ovat pienempiä, halvempia ja energiatehokkaampia kuin nykyisissä vetyteknologioissa.

Materiaalilla tuntuu olevan lukuisia etuja nykyisiin verrattuna. Se ei muun muassa tarvitse ulkopuolista lämpö- tai jäähdytysenergiaa ominaisuuksiensa vuoksi.

Lancasterin yliopiston fysikaalisen kemian professori David Antonelli kehuu Science Daily -lehdessä, että uuden materiaalin tuotantokulut ovat vähäiset ja sen varastoima energiatiheys niin paljon suurempi kuin litiuminoniakun, että tulossa on vety-polttokennojärjestelmiä, jotka maksavat vain viidesosan litiuminoniakun hinnasta.

Hän arvioi, että KMH1:een perustuvien vety-polttokennoautojen latausväli on nelin-viisinkertainen sähköautoon verrattuna.

esko

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1454

Öljytankkereita vastaan hyökättiin eilen

Kukaan ei ole vielä ilmoittautunut iskujen tekijäksi

Arvuuteltaessa tekijän motiveita, voisi tehdä seuraavanlaisen listan

OPEC, öljyn hinta pitää saada nousemaan

Venäläiset, elintasomme  laskee edelleen, ellei öljyn hinta nouse tasolle 80 US

Iran, öljy on liian halpaa. Saamme kuitenkin aina myytyä öljymme Kiinaan ja Japaniin

USA haluaa pitää yllä jännitteitä, eivät kuitenkaan halua kiihdyttää konfliktia, 60-70 US/barr riittää heille

Älkää uskoko tarinoita terroristijärjestöistä. Nehän toimivat, kun joku maksaa niille

esko

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1454

Kanadassa julistettiin kansallinen hätätila Englannin malliin viikko sitten. Seuraavana päivänä pääministeri Trudeau antoi rakennusluvan öljyhiekka-alueelta tulevalle öljyputkelle.

Kuinka hän pystyy toimimaan näin ristiriitaisten päätösten kanssa, taitaa repiä miestä. Toisaalta politikoille kaikki on vain politiikkaa. Jos ei miellytä kansaa, on pian entinen poliitikko.

Toisaalta hän tietää, että öljyomavaraisuus on tae siitä, että ei joudu markkinavoimien heiteltäväksi.

https://wattsupwiththat.com/2019/06/23/trudeau-declares-climate-emergenc...

Trudeau Declares Climate Emergency… Then Approves Major Oil Pipeline

Canada declared a national climate emergency on Monday. The next day, Prime Minister Justin Trudeau gave the greenlight to a massive oil sands pipeline.

The House of Commons, with strong support declared climate change a “real and urgent crisis.” A week before, Justin Trudeau proposed a ban on single-use plastics, which, if implemented, would be the latest in a growing number of bans on plastic that could put multibillion-dollar bets on plastics and petrochemicals by the oil industry at risk.

But Trudeau has never really stood in the way of Canada’s oil industry, despite years of platitudes about addressing climate change. That was clear on June 18, when he gave the approval to the Trans Mountain Expansion (not for the first time), a $4.5 billion twin pipeline that would run along an existing line from Alberta to the Pacific Coast in British Columbia.

The Trans Mountain Expansion is one of a few high-profile pipeline projects that have run into serious trouble. Trudeau first gave the greenlight in 2016, but the project ran aground amid legal challenges from First Nations and environmental groups. Last year, Kinder Morgan, the original owner of the project, headed for the exit, threatening the cancel the project altogether.

esko

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1454

Peak Oil on taas työntynyt kauemmaksi. 70-80 % energiasta tuotetaan fossiilisilla polttoaineilla, eikä muutosta ole odotettavissa lähi tulevaisuudessa.

Kivihiilivarantoja riittää sadoiksi vuosiksi. Ei kai joku kuvittelee, että hiilidioksidipelko jättäisi jotkin maat investoimatta kivihiilivoimaloihin. Suomen kaltaisilla mailla on varaa kieltää kivihiilen käyttö, jääpä sitä enemmän kehittyvien maiden käyttöön.

Elintason nosto on poliitikkojen päällimmäinen huoli, että pysyisi vallassa. Afrikkalaisten elintason nosto on tärkeää liikakansoituksen vähentämiseksi. Näemme vielä, että komissarimme tulee tukemaan kivihiilivoimaloiden rakentamista kehitysmaihin.

https://wattsupwiththat.com/2019/10/01/peak-oil-postponed-again-us-eia-i...

Peak Oil Postponed… Again: US EIA International Energy Outlook

The U.S. Department Of Energy Says More Oil, More Natural Gas

Numerous energy headlines from this past week alone caught my attention. They perfectly illustrate the massive scale of investment plans for oil and gas projects around the world. Here are just a few:

Japan to invest $10 billion in global LNG infrastructure projects.
Tellurian Signs $7.5 Billion LNG Pact With India’s Petronet
LNG investments hit record of $50 billion in 2019
Brazil’s Huge $25 Billion Oil Auction Clear Very Important Hurdle

As fate would have it, on Tuesday, a day after my birthday (I turned 25 again), the U.S. Department of Energy’s EIA released its International Energy Outlook 2019. It’s a glorious read, and one that I deem mandatory for all Americans, and even those globally interested in energy. We should all take advantage of the fact that we have such government information freely available to us open-source online.

You should know that the vast majority of countries have no such access to their own governments. Again, this is the official modeling from the U.S. Department of Energy and its National Energy Modeling System. This is not from ExxonMobil, the Sierra Club, or the American Wind Energy Association trying to sell you something or make you think a certain way. This is the outlook of the U.S. Department of Energy.

What’s past is prologue: more oil, more natural gas. No kidding. These two essential fuels supply nearly 65% of the energy used in the U.S. and global economies. Global annual oil demand has been surging ~1.4 million b/d since 2000 alone, with gas usage up 8 Bcf/d per year.

esko

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1454

USA:ssa särötyksellä saatavissa olevan kaasun varannot ovat kasvaneet vuodesta 2012 tuplaksi.

Kaasua tuntuu riittävän ja tämä takaa sen, että USA määrää tästä lähtien öljyn markkinahinnan. Terroristit yrittävät tosin nostaa hintaa luomalla rauhattomuutta.

Kaasun etsintää ollaan muualla vasta aloittamassa

Liikenteelle tämä on hyvä uutinen. Autojen ja hybriidien  moottorit käyttävät kaasua enenevässä määrin. Ilmansaasteet kaupungeissa saadaan kuriin.

USA:lle näyttää 60 US hinta riittävän, eivät he halua korottaa sitä, koska se sattuisi myös heidän omaan talouteensa

Toinen syy kohtuulliseen hintaan on, että tällä tavalla pidetään Venäjä ruodussa.

Näin alhainen hinta ei riitä, elintasoa ei voida nostaa. Pakotteet hidastavat automaation kehitystä, nuoriso etsii jo seuraajaa.

Ei ihme, että Putin alkaa olla väsynyt, ”ei se mennytkään ihan suunnitelmien mukaan”.

https://wattsupwiththat.com/2019/10/08/usgs-marcellus-utica-recoverable-...

USGS: Marcellus/Utica Natural Gas Resource Has Nearly Doubled Since 2012

Guest cheer leading by David Middleton

USGS Estimates 214 trillion Cubic Feet of Natural Gas in Appalachian Basin Formations

The Marcellus Shale and Point Pleasant-Utica Shale formations of the Appalachian Basin contain an estimated mean of 214 trillion cubic feet of undiscovered, technically recoverable continuous resources of natural gas, according to new USGS assessments.

“Watching our estimates for the Marcellus rise from 2 trillion to 84 trillion to 97 trillion in under 20 years demonstrates the effects American ingenuity and new technology can have,” said USGS Director Jim Reilly. “Knowing where these resources are located and how much exists is crucial to ensuring our nation’s energy independence.”

esko

Reifengas
Seuraa 
Viestejä4075

Oikeaa vaihtoehtoa ei ollut.

Maahan kaivetaan yltympäriinsä tunneleita, joissa paineilmalla pusketaan ja imetään kuljetettavat mihin sitten tarvitaankaan.

Rinnan rikkahat ajavat,
käsityksin köyhät käyvät.

Deimos
Seuraa 
Viestejä9162

After WW III sticks and stones. And a wheelchair.

Eppur si muove !!!
Einstein:Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Einstein:The most beautiful experience we can have is the mysterious.It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science.

Deimos
Seuraa 
Viestejä9162

Käyttäjä17244 kirjoitti:
Biokaasu sekä polttokenno.

Hahaa 🙂👍🇫🇮

Eppur si muove !!!
Einstein:Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Einstein:The most beautiful experience we can have is the mysterious.It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat