Sivut

Kommentit (62)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
HumppaaSaatanat:

Teikäläisen eka perustelu oli mielenkiintoisin. Tosin se ei täytellisesti pidä paikkaansa. Melkein eläin kuin eläin nimittäin tallentaa informaatiota aivojensa ulkopuolelle. Esimerkiksi lemmikkikoirat jättävät jatkuvasti virtsaisia viestejä ympäristöön. Myös muurahaiset tekevät polkunsa tallentamalla hajujäljen maastoon. Jne jne. Merkityshän näillä on sama kuin kirjoituksella.

On jotenkin outoa, että te kaikki takerrutte aina tuohon älykkyyteen. Ennen kuin näin teette, suosittelenkin, että määrittelette sen. Mitä siis "älykkyys" on? Ei kai sitä, että pystyy tuhoamaan koko elinympäristönsä saadakseen sen, mitä kulloinkin tekee mieli, oli se sitten kultaa, autoja tai kemikaaleja?

Sitäpaitti, Froggyn idea oli nimenomaan se, että ihmisen ero muihin eläimiin löytyy erilaisten ominaisuuksien yhdistelmästä. Suurin osa linnuistahan liikkuu tosiaan maalla pystyasennossa. Tosin määritelmiä tarvitaan enemmän, sillä jo Antiikin aikaan toi joku jollekin foorumille, jossa keskusteltiin juuri tästä samasta aiheesta, kynityn elävän kanan, ja lausui jotta: "Tässä teille toinen pystyasennossa liikkuva sileäihoinen eläin".

Näitä määritelmiä on varmasti sekä kvantitatiivisia että kvalitatiivisia. Molemmista keskustelu lienee sallittua tässä ketjussa.

...................................

Kurrestein:

Itsekin olen miettinyt tähän vastausta jo vuositolkulla. Yhtä sellaista ominaisuutta ei vain tunnu löytyvän, jota ei muillakin olisi. Toivottavasti etsit vastausta kuitenkin muualtakin kuin tältä palstalta, se kannattaa!

Eihän se aivojen koko tarkoittanut suurempaa älykkyyttä!?

Lithops
Seuraa 
Viestejä226

Vierailija kirjoitti:

Mitä tuohon ruoan laittoon tulee, niin sitähän tekee esim. lehmä märehtiessään. Myös jänis syödessään osan papanoistaan kahteen kertaan. Ja miten mulla olisi sellainenkin mielikuva, että jotkut eläimet hautaavat saaliinsa jonnekin, ja palaavat nauttimaan sen vasta kun se on jo vähän pilaanut?

Myöskin orava nostelee sieniä kuivumaan esimerkiksi puiden oksille ja syö ne myöhemmin. Eräänlaista valmistamista sekin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat