Kasvistarjonnan lisääminen ruokalassa vähentää lihansyöntiä

klo 8:01 | 6.10.2019
Kasvisruoan suosio kasvoi eniten ihmisillä, jotka olivat aiemmin syöneet kaikkein eniten lihaa ja kalaa.Lue koko juttu
Kasvisruoan suosio kasvoi eniten ihmisillä, jotka olivat aiemmin syöneet kaikkein eniten lihaa ja kalaa.Lue koko juttu
Ladataan...
Saat paketin viikon tiedeuutisia joka perjantai.
Jos tilan määrä on vakio, niin lisäämällä kasvisruokaa vähennetään silloin liharuokaa.
-> liharuuan syönti vähenee.
Noissa paikoissa tyhjentynyt astia korvataan täydellä.
On ihan tutkittu juttu, että mitä useampi ruokalaji on tarjolla ja saatavilla, sitä enemmän syödään. Sama pätee myös komponentteihin, eli esim. salaattibuffetin laajuuteen.
Aika harva sekasyöjä nykyisin valitsee kasvis vs. liha, vaan kasvisruoka on yksi vaihtoehto. Ja se valitaan, jo se miellyttää enemmän kuin muut tarjolla olevat. Lisäämällä tarjontaa, lisätään vaihtoehtoja ja parannetaan todennäköisyyttä, että haluttavin valinta on se kasvis.
Tietenkin on sitten niitä, jotka erilaisista syistä valitsevat nimenomaan sen kasvisruoan, olipa se sitten mieluisin tai ei. Tai jotain siltä väliltä.
"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...
Minä ainakin valitsen parhaan näköisen, hajuisen tai muuten vain lupaavimman oloisen. Myös hyväksi tunnettu saattaa painaa vaakakupissa. Olen aivan liian hedonisti syödäkseni periaatteet edellä etenkään ulkona, vaan aina laatu ekana.
Kuulostaa win-win-tilanteelta jos osa lihasta onnistutaan korvaamaan monivärisillä heveillä.
Minusta salaatit tulisi lähtökohtaisesti kasata tai suunnitella itse, jotta ei jää syömättä jonkun tietyn ainesosan vuoksi.