Sivut

Kommentit (999)

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1532

International Energy Agency (IEA) Kansainvälinen  energia järjestö on julkaissut ennusteen tuuli- ja aurinkovoiman kehityksestä. Tämä herättää välittömästi arvostelua.

Ennustuksessa sanotaan, että 50 km (37 miles) etäisyydelle rannikoista, missä veden syvyys on alle 60 m, voidaan asentaa tuulipuistoja 36.000 TeraWh verran.

Maailman nykyinen sähköenergiankulutus  on  23.000 TeraWh

Puhutaan suurista luvuista. Ei ole ennakoitu, miten paljon pitäisi investoida myllyihin ja paneeleihin.

Myöskään ei ole ennakoitu, kuinka paljon sähköverkkoihin tai kaasuturbiineihin, tuotannon heilahteluja varten, pitää investoida

Skandinavian loistava sähköverkko sallii vielä useamman tuhannen MW tuurivoimapuistojen rakentamisen tänne.

Ehkä ne tulevatkin, kun myllyjen rakentaja saa ilmaiseksi säätövoiman

https://www.statnett.no/for-aktorer-i-kraftbransjen/tall-og-data-fra-kra...

https://wattsupwiththat.com/2019/11/04/the-giga-and-terra-scam-of-offsho...

The Giga And Terra Scam Of Offshore Wind Energy

The latest “renewable, sustainable” energy claims show the IEA belongs in an insane asylum

Paul Driessen

Can anti-fossil fuel policies based on climate crisis alarmism possibly get any more insane than this?

In what might be described as a pre-Halloween trick of ginormous proportions, the International Energy Agency (IEA) now asserts that “renewable, sustainable” energy output will explode over the next two decades. Certainly for onshore wind and solar energy – but especially for offshore wind, says the IEA.

“Offshore wind currently provides just 0.3% of global power generation,” IEA executive director Fatih Birol noted. But “wind farms” constructed closer than 37 miles from coastlines around the world, where waters are less than 60 meters (197 feet) deep, could generate 36,000 terawatt-hours (36 million gigawatt-hours or 36 billion megawatt-hours) of electricity a year, he assures us. That’s well above the current global demand of 23,000 terawatt hours, Birol and a new IEA report say.

esko

Vierailija

Kovemmassa tuulessa potkureita tehokkaamin tuulta hyödyntävä teokseni ei ole kuin noin 10 x edullisempi ja tehokkaampi kuin nykyiset. Vaikka 2 Gigaa olisi teoriassa mahdollista saada ulos se kannattaa varmaan fixata niin että myrskyissä tehontuotto on sama kuin kovalla tuulella ei noin 50 MW per mylly.

1000:lla myllyllä tehontuotto olisi 50 gigaa...riittääkö se valtakunnan tarpeisiin ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä3810
Seuraa 
Viestejä339

Saksan tuulimyllyt vanhenevat. Miten ne puretaan, kun ei ole harjoiteltu. Mihin rojut laitetaan.

Suomessa on peloteltu henkilöitä, jotka ovat tehneet tuulivoimayhtiön kanssa sopimuksen mailleen pystytetystä myllystä.

Mitä tapahtuu, kun myllyn ikä loppuu 15-20 vuoden kuluttua. Kuka maksaa purkamisen, jos tuulivoimayhtiö ei ole kiinnostunut, Tietysti maanomistaja.

Julkijuudessahan tätä ongelmaa ei ole juuri käsitelyt, vaan on todettu rehvakkaasti, että samalle paikalle voidaan rakentaa uusi ja suurempi. Tiet, sähköverkot ym infra on valmiina.

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/kuka-kierrattaa-vanhat-tuulivoima...

Kuka kierrättää vanhat tuulivoimalat? – Saksan ympäristövirasto huolestui pian käsiin räjähtävästä ongelmasta

Ainakin maan ainoalla lasikuitulujitetta kierrättävällä laitoksella riittää tekemistä.

Saksalla on käsissään jo vuonna 2021 isohko uusi ongelma, kun maan ensimmäiset tuulivoimalat vanhenevat mutta niiden kierrätystä ei ole suunniteltu lainkaan.

Saksan ympäristöviraston mukaan maan ensimmäiset 20-vuotiset tuulivoimatuet umpeutuvat ensi vuonna, ja vanhat voimalat vaihdetaan uusiin tehokkaimpiin monin paikoin vuonna 2021. Kaikkia vanhoja ei tosin korvata uusilla samalla sijaintipaikalla.

Varsinkin tuulivoimalan lapojen lasikuitulujitteiden kierrätyksestä tulee ongelma. Vuonna 2021 Saksassa tuulivoimaloiden purkujätteistä kuoriutuu pelkkää lasikuitulujitetta 50 000 tonnia.

Suomen tuulivoimalayhdistyksen mukaan roottorin lavat valmistetaan yleisimmin komposiittimateriaaleista, joissa käytetään lasikuitua ja joskus myös hiilikuitua tai puuta yhdessä epoksin tai polyesterin kanssa.

Saksassa ei ole toistaiseksi liittovaltion eikä osavaltioiden säätelyä tuulivoimaloiden kierrätyksestä, ministeriö toteaa 250-sivuisessa raportissaan, mutta eipä ole maassa riittävästi myöskään purkujätteiden käsittelykapasiteettia.

Epävarmaa on muun muassa lasi- ja hiilivahvisteisten muovien kierrätyksen kannattavuus kierrätysbisnekselle. Esimerkiksi lasikuitulujitetta maassa kierrättää tätä nykyä vain yksi laitos.

Ala ei ole myöskään varautunut taloudellisesti vanhentuvien voimaloiden purkutöihin. Purku kiihtyy 2020-luvun puolivälissä. Vuonna 2038 voimaloiden alasajon alasajon kustannusten ”aukko” kuten ministeriö asiaa kuvaa, kasvaa 300 miljoonaan euroon. Tuulivoimayhtiöt ovat ilmeisesti varautuneet alasajoon, mutta rahaa ei ole riittävästi tarpeeseen nähden.

Purkamisen ohjeistusta mutkistaa se, että voimalamalleja ja niiden sijaintipaikkoja on erittäin monenlaisia eri vuosikymmeniltä.

Welt-lehden mukaan Saksan tuulivoimayhdistys väitti aiemmin, ettei kierrätyksestä tule ongelmaa, sillä samoja materiaaleja käytetään myös auto- ja lentoteollisuudessa ja niiden kierrätyksen pitäisi olla kunnossa.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä53611

"Kaikki eivät ole vielä heränneet muutoksen nopeuteen. Näin sanoo kantaverkosta vastaavan Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruusunen.

Hän viittaa vauhtiin, jolla uutta tuulivoimaa nousee Suomeen.

Ruususen mukaan uusi nyrkkisääntö on, että tuulivoimaa rakennetaan 1 000 megawatin edestä vuodessa. Eli Loviisan ydinvoimalan sähkötehon verran – joka vuosi.

Uutta on myös se, että hankkeet toteutuvat ilman yhteiskunnan tukea muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

– Tuulivoima nousee näillä näkymin kymmenessä vuodessa ydinvoiman rinnalle suomalaisen sähköntuotannon toiseksi tukijalaksi, jota tukee vesivoima säätövoimana, hän sanoo.

Tuulivoiman etenemisen taustalla on se, että tuulella on selvästi aiempaa halvempaa tuottaa sähköä. Samaan aikaan sähkön tukkuhinta on noussut pörssissä.

Lisäksi Suomessa tuulee paljon erityisesti talvikuukausina, jolloin sähkön kulutus on kovimmillaan.

Eroon tuontiriippuvuudesta

Tuulivoiman nousu on Ruususen mukaan hyvä uutinen Suomen huoltovarmuuden kannalta. Hän katsoo asiaa paitsi kantaverkkoyhtiön toimitusjohtajan myös huoltovarmuusneuvoston puheenjohtajan vinkkelistä.

– Suomi on jumalattoman tuontiriippuvainen. Meidän on pakko panostaa omaan sähköntuotantoon. Näköpiirissä olevan kymmenen vuoden aikana tuulivoima on aivan ylivoimainen hintatasoltaan, hän sanoo.

Ruusunen painottaa, että Suomi tarvitsee tuulivoimaa myös ilmastosyistä. Valtiovalta on linjannut, että koko maa on vuonna 2035 hiilineutraali.

Tämä vaatii sitä, että liikenteessä fossiilinen öljy korvataan parissa vuosikymmenessä sähköautoilla tai sähkön avulla valmistettavilla hiilineutraaleilla polttoaineilla.

Kaupunkien lämmityksessä taas on siirryttävä turpeen, kivihiilen ja maakaasun polttamisesta yhä enemmän sähköllä toimiviin jättimäisiin lämpöpumppuihin.

– Jos Suomi haluaa puhdistaa energiajärjestelmänsä, niin sähkönkulutus tulee merkittävästi kasvamaan, Ruusunen muistuttaa.

Tuulivoimalla homma hoituisi, mutta sen etenemisen tiellä on yksi iso mutta."

https://yle.fi/uutiset/3-11045496 .

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1532

Georgetown Texasissa lähti soitellen sotaan ruvetessaan muuntautumaan kaupungiksi, jonka kaikki energia tuotetaan ”vihreänä”.

Ongelmaksi on muodostunut sähkönosto ulkoa. Ilmeisesti on uskottu siihen, että ”aina tuulee ja paistaa” eikä ole varauduttu kunnolla vaihtelevaan tuotantoon.

Sähkön hinta on noussut eräällä käyttäjällä 22%.

https://wattsupwiththat.com/2019/11/06/georgetown-how-a-texan-towns-gree...

Georgetown: How a Texan Town’s Green Energy Dream Turned into a Nightmare

Al Gore might be happy to encourage towns like Georgetown to go renewable, but so far he is not offering to pay any ones grossly inflated green electricity bills.

ENERGY TRANSITIONS
How 100% renewables backfired on a Texas town
Edward Klump, E&E News reporter
Energywire: Monday, November 4, 2019

An inconvenient truth is hanging over Georgetown, Texas: Its celebrated shift to renewable energy doesn’t look like a national model these days.
Electric rates are up. Critics are blasting the costs. And the city north of Austin is trying to figure out how to mitigate the situation.

Georgetown recently filed suit against Buckthorn Westex LLC, an affiliate of Clearway Energy Inc. The city is seeking the cancellation of a solar contract over the alleged nondisclosure of information about the expected performance of the facility. In a statement, Buckthorn said it “strongly disputes all claims in the complaint made by the City of Georgetown.”

“Buckthorn has and will continue to honor all terms of its contractual agreement with the City and any claims to the contrary are inaccurate,” the company said.

The monthly bill for an average home in Georgetown that uses 1,000 kWh per month climbed about 22% to $144.35 in 2019 compared with 2018, according to the city. Much of that jump, though not all of it, is related to a higher power cost adjustment.

My question – why do renewable energy providers need contracts with lock-in clauses?

Climate advocates regularly assure us that renewable energy is cheaper than coal, yet green energy fans like the Mayor of Georgetown seem to feel an obligation to sign long term contracts to purchase renewable energy, with no clawback option if the price of that renewable energy is significantly higher than the prevailing electricity spot price.

Perhaps Georgetown voters should consider this paradox at the next city election.

esko

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1532

”Suuri Blackout” otsikko kuvaa tilannetta Saksassa tuulivoiman rakentamisalalla.

Puhutaan tuhansien työpaikkojen menetyksistä kysynnän romahtaessa.

Enercon firman perusti Aloys Wobben itäsaksalaiseen pikkukaupunki Aurich’iin 1984, jolloin ei vielä tiedetty Energie Wendestä, Tschernobyl’stä eikä ”ilmastokatastrofista”

Firma on toimittanut 17.000 maan 29.000 myllystä ja se on keskittynyt maalle pystytettyihin myllyihin.

Firma toimitti 2015 3.700 MW verran tuulivoimalaitteistoja. 2016 4.600 MW ja 2017 jopa 5.300 MW.

Sitten tuli romahdus, 2018 kysyntä puolittui. Tämän vuoden ensimmäisten 9 kuukauden aikana asennettiin vielä 150 myllyä 514 MW. Niistä Enercon toimitti 51 kpl.

2017 muutettiin myllyjen pystyttämiseen annettujen tukien systeemiä. Aikaisemmin jokainen ”uusi mylly” sai tuulitukena kiinteän maksun jokaista toimitettua kilowattituntia kohden.

Nyt asetettiin kilpailu, jota oli valmisteltu pari vuotta.

Toimija, joka sitoutui toimittamaan sähköä pienimmällä tuilla, sai pystyttää myllyt.

Sähkön tuotannon vaihteluiden tasaamisesta ovat osavaltiot itse huolehtineet, eikä se ole rasittanut tuulimyllyjen ”omistajia”. Artikkelissa ei puhuta mitään tästä merkittävästä ongelmasta.

Tämän lisäksi tuli vaikeuksia määräyksistä, kuinka lähelle asutusta voi pystyttää myllyjä.

Nyt toivotaan tämän ”hiilivapaan energiantuotanto tavoitteen” tuovan helpotusta.

Saksassa on tavoite, että 2030 vähintään 65% sähköstä olisi ”ekosähköä”.

Tämän tavoitteen saavuttamiseksi pitäisi asentaa vuosittain 4.500 MW tuulivoimaa ja tämän lisäksi pitäisi ruveta uusimaan vanhempia myllyjä.

https://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/enercon-stellenabbau-krise-winden...

Die Krise der deutschen Windenergiebranche verschärft sich - das hat auch politische Gründe.

Beim größten deutschen Hersteller Enercon sollen 3000 Arbeitsplätze wegfallen.

Betroffen sind schon jetzt strukturschwache Regionen: An den Standorten Aurich und Magdeburg sollen nach Unternehmensangaben jeweils 1500 Jobs eingespart werden.

Von Markus Balser und Michael Bauchmüller, Berlin

esko

jussipussi
Seuraa 
Viestejä53611

Major_Breakthrough kirjoitti:
Täytyy myös muistaa, että itku pitkästä ilosta.

Sepä se,  paljonko olet budjetoinut oman voimalasi kehittämiseen euroja? "GE ilmoittaa käyttävänsä voimalan kehittämiseen lähes 400 miljoonaa euroa."

"Miten suuriksi tuulivoimalat oikein voivat tulla?

”Hyvä kysymys”, sanoo tutkija Erkka Rinne VTT:stä.

Rinteen mukaan kaksi vuosikymmentä sitten ei osattu kuvitella, miten nopeasti voimaloiden tehot kasvavat. Kehitys yllätti myös Suomen tuulivoiman tukijärjestelmän suunnittelijat.

Suomen käyttöön ottama tukijärjestelmä on osoittautunut veronmaksajille erittäin kalliiksi, mikä osaltaan johtuu voimaloiden tehon yllättävän nopeasta kasvusta.

Rinteen mukaan tehojen kasvamiselle ei ole jatkossakaan ainakaan lähitulevaisuudesa esteitä.

”Jossain vaiheessa raja tietysti tulee vastaan.” Sen ratkaisevat monet tekniset, taloudelliset ja ympäristölliset syyt.

Suurimmat nyt käytössä olevat voimalat ovat teholtaan kahdeksan megawattia. Suurimmat valmistajat, tanskalainen Vestas ja amerikkalainen General Electric ovat luvanneet kymmenen megawatin rajan rikkoutuvan vuonna 2021.

Vestas lupaa tuoda markkinoille kymmenen megawatin voimalan ja GE peräti 12 megawatin myllyn. Sen torni on 260 metrin korkeudessa ja lavalla on pituutta 107 metriä.

GE ilmoittaa käyttävänsä voimalan kehittämiseen lähes 400 miljoonaa euroa.

GE:n voimalan mittasuhteet ovat melkoiset: lapa painaa 55 tonnia, naselli eli konehuone 600 tonnia ja torni 2500 tonnia.

GE:n mukaan uusi voimala tuottaa aikayksikössä 45 prosenttia enemmän energiaa kuin nykyiset suurimmat voimalat. Vuodessa sähköä on määrä syntyä 67 gigawattituntia.

Tällaisen jättivoimalan rakentaminen on tietysti paljon kalliimpaa kuin pienemmän voimalan, mutta ainakin toistaiseksi lisääntynyt tuotanto on enemmän kuin korvannut kalliimmat rakentamiskustannukset.

Lapojen pituus alkaa olla yksi voimaloiden jatkuvan suurentamisen kynnyskysymyksiä. Vestasin kymmenen megawatin voimalan siipi on ”vain” 80 metriä.

”Varsinkin tiheään asutussa Keski-Euroopassa tällaisten kuljetus alkaa jo olla ongelma”, Rinne sanoo.

Yksi ratkaisu tähän olisi lavan rakentaminen useammasta osasta, mutta se tuo mukanaan omat ongelmansa.

Tuulivoimayrityksen luonnoksissa on hahmoteltu jo paljon isompiakin laitoksia. Suurisuuntaisimmissa suunnitelmissa puhutaan yli 300 metriä korkeista 50 megawatin voimaloista, joissa lapa olisi 200-metrinen.

Teoreettisesti voidaan laskea, että sadan megawatin turbiini vaatisi halkaisijaltaan jo yli puolen kilometrin roottoria. Ainakaan vielä tutkijat eivät pidä mahdollisena, että tällaisiin kokoluokkiin voitaisiin yltää."

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/miten-isoksi-tuulivoimalat-voivat... .

Vierailija

jussipussi kirjoitti:
Major_Breakthrough kirjoitti:
Täytyy myös muistaa, että itku pitkästä ilosta.

Sepä se,  paljonko olet budjetoinut oman voimalasi kehittämiseen euroja? "GE ilmoittaa käyttävänsä voimalan kehittämiseen lähes 400 miljoonaa euroa."

"Miten suuriksi tuulivoimalat oikein voivat tulla?

”Hyvä kysymys”, sanoo tutkija Erkka Rinne VTT:stä.

Rinteen mukaan kaksi vuosikymmentä sitten ei osattu kuvitella, miten nopeasti voimaloiden tehot kasvavat. Kehitys yllätti myös Suomen tuulivoiman tukijärjestelmän suunnittelijat.

Suomen käyttöön ottama tukijärjestelmä on osoittautunut veronmaksajille erittäin kalliiksi, mikä osaltaan johtuu voimaloiden tehon yllättävän nopeasta kasvusta.

Rinteen mukaan tehojen kasvamiselle ei ole jatkossakaan ainakaan lähitulevaisuudesa esteitä.

”Jossain vaiheessa raja tietysti tulee vastaan.” Sen ratkaisevat monet tekniset, taloudelliset ja ympäristölliset syyt.

Suurimmat nyt käytössä olevat voimalat ovat teholtaan kahdeksan megawattia. Suurimmat valmistajat, tanskalainen Vestas ja amerikkalainen General Electric ovat luvanneet kymmenen megawatin rajan rikkoutuvan vuonna 2021.

Vestas lupaa tuoda markkinoille kymmenen megawatin voimalan ja GE peräti 12 megawatin myllyn. Sen torni on 260 metrin korkeudessa ja lavalla on pituutta 107 metriä.

GE ilmoittaa käyttävänsä voimalan kehittämiseen lähes 400 miljoonaa euroa.

GE:n voimalan mittasuhteet ovat melkoiset: lapa painaa 55 tonnia, naselli eli konehuone 600 tonnia ja torni 2500 tonnia.

GE:n mukaan uusi voimala tuottaa aikayksikössä 45 prosenttia enemmän energiaa kuin nykyiset suurimmat voimalat. Vuodessa sähköä on määrä syntyä 67 gigawattituntia.

Tällaisen jättivoimalan rakentaminen on tietysti paljon kalliimpaa kuin pienemmän voimalan, mutta ainakin toistaiseksi lisääntynyt tuotanto on enemmän kuin korvannut kalliimmat rakentamiskustannukset.

Lapojen pituus alkaa olla yksi voimaloiden jatkuvan suurentamisen kynnyskysymyksiä. Vestasin kymmenen megawatin voimalan siipi on ”vain” 80 metriä.

”Varsinkin tiheään asutussa Keski-Euroopassa tällaisten kuljetus alkaa jo olla ongelma”, Rinne sanoo.

Yksi ratkaisu tähän olisi lavan rakentaminen useammasta osasta, mutta se tuo mukanaan omat ongelmansa.

Tuulivoimayrityksen luonnoksissa on hahmoteltu jo paljon isompiakin laitoksia. Suurisuuntaisimmissa suunnitelmissa puhutaan yli 300 metriä korkeista 50 megawatin voimaloista, joissa lapa olisi 200-metrinen.

Teoreettisesti voidaan laskea, että sadan megawatin turbiini vaatisi halkaisijaltaan jo yli puolen kilometrin roottoria. Ainakaan vielä tutkijat eivät pidä mahdollisena, että tällaisiin kokoluokkiin voitaisiin yltää."

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/miten-isoksi-tuulivoimalat-voivat... .

En tiedä euroista mutta järkeä olen budjetoinut noin 1200 % enemmän....ellei 3000% .

MooM
Seuraa 
Viestejä9827

Pitäisiköhän Majurin suunnata itään? Siellä ei tykätä ropeleista

https://yle.fi/uutiset/3-11062906

"Presidentti Vladimir Putin kritisoi heinäkuussa(siirryt toiseen palveluun) fossiilisesta energiasta ja ydinvoimasta kieltäytymistä ja kyseenalaisti aurinko- ja tuulivoiman laajamittaisen käytön maailmassa.

– Kuinka monta lintua kuolee tuulivoimaloiden takia? Ne värähtelevät niin, että madot ryömivät maasta, Putin sanoi viitaten tuuliturbiineihin."

Jutussa siis kerrotaan, miten Fortum on yksi iso peluri Venäjän aloitellessa tuulivoiman käyttöä isommassa mittakaavassa.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...

jussipussi
Seuraa 
Viestejä53611

Major_Breakthrough kirjoitti:
Tuulivoimalat ovat kuin dinosaurukset aikoinaan...aika palauttaa ne Jukatanin aikaan.

Artikkeli Googlen kääntämänä. 

"Suprajohtava roottori on onnistuneesti testattu aktiivisella tuuliturbiinilla ensimmäistä kertaa.

EcoSwing-konsortio suunnitteli, kehitti ja valmisti täysikokoisen suprajohtavan generaattorin 3,6 megawatin tuuliturbiinille ja kenttätestii sitä Thyborønissa, Tanskassa.

He raportoivat tuloksistaan ​​IOP Publishing -lehdessä Superconductor Science and Technolog"

https://translate.google.com/translate?sl=en&tl=fi&u=https%3A%2F%2Fphys.... .

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1532

Teksas’ssa on rakennettu tuuri- ja aurinkovoimaa paljon viimeisen 10 vuoden aikana.

Mitä on tapahtunut, sähkön hinta kuluttajille on noussut paikoin 40%.

Suurimpana syynä pidetään tukia, jotka ovat 23 US/tuotettu MWh.

Teksasin kokemuksia varmasti kuunnellaan. Pankit ovat alkaneet rajoittaa energia-investointeja, koska monin paikoin sähkön hinta on pudonnut välillä nollaan ylitarjonnan aikana.

”Vihreä energia” syö perinteisten fossiilisia polttoaineita käyttävien laitosten ja ydinvoiman kannattavuutta.

Useassa maassa, esim. Suomessa ja Saksassa on ruvettu rajoittamaan ylisuuria tukiaisia.

Missään päin maailmaan ei ole yhtä hienoa sähköverkkoa kuin Skandinaviassa.  Melkoiset myrskyt pystytään tasaamaan vesialtaiden avulla eikä sähkön hinnassa tapahdu hallitsemattomia heilahduksia.

Tosin Tanska joutuu ajoittain myymään miinus-hinnalla ylimääräistä tuulituotantoaan Norjaan ja Ruotsiin.

https://www.statnett.no/for-aktorer-i-kraftbransjen/tall-og-data-fra-kra...

http://wwwdynamic.nordpoolspot.com/marketinfo/rescontent/area/rescontent...

https://www.fingrid.fi/sahkomarkkinat/kulutus-ja-tuotanto/tuulivoiman-tu...

https://wattsupwiththat.com/2019/11/14/the-true-cost-of-renewables-are-h...

Testifying before Indiana’s 21st Century Energy Task Force, electricity markets expert and regulatory attorney, Mike Nasi, warns Indiana policymakers of the significant indirect costs and risks renewables have placed on the Texas grid.

Mike Nasi: “I have solar on my house. I’ve supported wind generation. But, we cannot underestimate the escalating costs as we more deeply penetrate the market with [renewables]. So, where Indiana is now is where Texas was a decade and a half ago, making decisions about really big, weighty, costly things; and, I’d simply ask, look to Texas and learn the lessons from it. […] Very high performance from the thermal fleet is keeping this story from being a horror story. […]

Even though natural gas prices were down this year by 15%, power prices in the Texas market went up 40%. How does that happen? When you underestimate what the cost of renewable penetration is going to be in your grid. […]

The biggest miss, other than transmission, the impact of subsidization. I think you all know this but when you get $23 a megawatt hour for putting wind on the grid, in the form of a subsidy, and the price of electricity drops low, and you only get that subsidy if you generate, you bid the price of electricity negative.

You literally, in the Texas market, see one out of every three bids negative. In other words, paying to stay on the grid. So, that has two effects. One, it destroys and distorts the market place and, two, it erodes the capital of existing thermal: nuclear, coal, and I will tell you new gas. We could spend another hour talking about the myth that new gas is getting built. Take a look at the Texas market. See how much new gas is getting built. Close to nothing, because people and banks are not going to invest in a marketplace where a subsidy is driving the price of electricity to below zero.”

esko

jussipussi
Seuraa 
Viestejä53611

MooM kirjoitti:
Pitäisiköhän Majurin suunnata itään? Siellä ei tykätä ropeleista

https://yle.fi/uutiset/3-11062906

"Presidentti Vladimir Putin kritisoi heinäkuussa(siirryt toiseen palveluun) fossiilisesta energiasta ja ydinvoimasta kieltäytymistä ja kyseenalaisti aurinko- ja tuulivoiman laajamittaisen käytön maailmassa.

– Kuinka monta lintua kuolee tuulivoimaloiden takia? Ne värähtelevät niin, että madot ryömivät maasta, Putin sanoi viitaten tuuliturbiineihin."

Jutussa siis kerrotaan, miten Fortum on yksi iso peluri Venäjän aloitellessa tuulivoiman käyttöä isommassa mittakaavassa.

Kaikelle on syynsä.

"Euroopan ilmastomuutoksen vastainen työ saavutti yhden merkkipaalun torstaina, kun Euroopan investointipankki päätti lopettaa fossiilisten polttoaineiden rahoittamisen vuoden 2021 loppuun mennessä.

Joitakin vähäpäästöisiä kaasuprojekteja, kuten esimerkiksi kaasuverkkoyhteyksien parantamista yli valtionrajojen, voidaan jatkaa tämän jälkeenkin.

Euroopan investointipankki on lainoittanut fossiilisen energian projekteja viime vuosina noin 2-3 miljardia euroa vuodessa.

Torstain päätöksen myötä rahoitus puhtaan energian projekteille kasvaa.

Alun perin EIB:n piti luopua fossiilisista jo vuoden 2020 lopussa, mutta jotkut jäsenmaat halusivat myöhentää luopumista.

EU:n jäsenmaiden omistama pankki on maailman suurin usean maan omistama rahoitusinstituutio."

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/euroopan-investointipankki-luopuu-fos... .

Vierailija

Käyttäjä4369 kirjoitti:
Teksas’ssa on rakennettu tuuri- ja aurinkovoimaa paljon viimeisen 10 vuoden aikana.

Mitä on tapahtunut, sähkön hinta kuluttajille on noussut paikoin 40%.

Suurimpana syynä pidetään tukia, jotka ovat 23 US/tuotettu MWh.

Teksasin kokemuksia varmasti kuunnellaan. Pankit ovat alkaneet rajoittaa energia-investointeja, koska monin paikoin sähkön hinta on pudonnut välillä nollaan ylitarjonnan aikana.

”Vihreä energia” syö perinteisten fossiilisia polttoaineita käyttävien laitosten ja ydinvoiman kannattavuutta.

Useassa maassa, esim. Suomessa ja Saksassa on ruvettu rajoittamaan ylisuuria tukiaisia.

Missään päin maailmaan ei ole yhtä hienoa sähköverkkoa kuin Skandinaviassa.  Melkoiset myrskyt pystytään tasaamaan vesialtaiden avulla eikä sähkön hinnassa tapahdu hallitsemattomia heilahduksia.

Tosin Tanska joutuu ajoittain myymään miinus-hinnalla ylimääräistä tuulituotantoaan Norjaan ja Ruotsiin.

https://www.statnett.no/for-aktorer-i-kraftbransjen/tall-og-data-fra-kra...

http://wwwdynamic.nordpoolspot.com/marketinfo/rescontent/area/rescontent...

https://www.fingrid.fi/sahkomarkkinat/kulutus-ja-tuotanto/tuulivoiman-tu...

https://wattsupwiththat.com/2019/11/14/the-true-cost-of-renewables-are-h...

Testifying before Indiana’s 21st Century Energy Task Force, electricity markets expert and regulatory attorney, Mike Nasi, warns Indiana policymakers of the significant indirect costs and risks renewables have placed on the Texas grid.

Mike Nasi: “I have solar on my house. I’ve supported wind generation. But, we cannot underestimate the escalating costs as we more deeply penetrate the market with [renewables]. So, where Indiana is now is where Texas was a decade and a half ago, making decisions about really big, weighty, costly things; and, I’d simply ask, look to Texas and learn the lessons from it. […] Very high performance from the thermal fleet is keeping this story from being a horror story. […]

Even though natural gas prices were down this year by 15%, power prices in the Texas market went up 40%. How does that happen? When you underestimate what the cost of renewable penetration is going to be in your grid. […]

The biggest miss, other than transmission, the impact of subsidization. I think you all know this but when you get $23 a megawatt hour for putting wind on the grid, in the form of a subsidy, and the price of electricity drops low, and you only get that subsidy if you generate, you bid the price of electricity negative.

You literally, in the Texas market, see one out of every three bids negative. In other words, paying to stay on the grid. So, that has two effects. One, it destroys and distorts the market place and, two, it erodes the capital of existing thermal: nuclear, coal, and I will tell you new gas. We could spend another hour talking about the myth that new gas is getting built. Take a look at the Texas market. See how much new gas is getting built. Close to nothing, because people and banks are not going to invest in a marketplace where a subsidy is driving the price of electricity to below zero.”

Oma vika...Black Hawk Tllt Rotor LLC eikä McDonnell Aircraft kyenneet tekemään miljoonilla toimivaa VAWT laitetta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat