Sivut

Kommentit (21)

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7644

"Nykyään on keskimäärin 3,6 astetta lämpimämpää kuin jääkauden loppuvuosina."

Artikkelissa ei mainita, kuinka paljon lämpötila oli miinuksella silloin jääkauden lopulla.

  • ylös 19
  • alas 8
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
user5638
Seuraa 
Viestejä606

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Interstadiaali

Suosittelen tutustumaan jääkauden lämpötuloihin tuosta artikkelista.

Eikö ole kummallista että ilmastouskovaiset ottavat vertailuun aina sen ajanjakson, joka sopii heidän ideologiaan.

Esim he ottavat tarkasteluun aina kurvia 60-luvulta nykypäivään jotta näyttäisi jatkuvalta lämpenemiseltä. Talvisodanaikaisia kylmiä jaksoja piilotellaan!

  • ylös 21
  • alas 11
offmind
Seuraa 
Viestejä21524

Käyttäjä5638 kirjoitti:
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Interstadiaali

Suosittelen tutustumaan jääkauden lämpötuloihin tuosta artikkelista.

Eikö ole kummallista että ilmastouskovaiset ottavat vertailuun aina sen ajanjakson, joka sopii heidän ideologiaan.

Eli se, että mannerjäätiköt katosivat 11000 vuotta sitten, koska Maapallo kulki kohti Holoseenin lämpöhuippua ja ilmasto lämpeni, on siis ideologinen kannanotto? 

Käyttäjä5638 kirjoitti:
Esim he ottavat tarkasteluun aina kurvia 60-luvulta nykypäivään jotta näyttäisi jatkuvalta lämpenemiseltä. Talvisodanaikaisia kylmiä jaksoja piilotellaan!

Se talvisodan aikainen kylmä jakso tunnetaan yleisemmin nimellä talvi. Sellainen on joka vuosi.

Mutta jos tarkoitit yleisemmin 1930-lukua, niin eihän se mitenkään erityisen kylmä tainnut olla.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

  • ylös 7
  • alas 16
Zatal
Seuraa 
Viestejä9

Joopa joo. Tiede lehti esittää jo aiemmin todistettuja tietoja uusina uutisina. Jo aiemmin on tunnettu nykyisen lämpötilan olevan tasolla, jota ei ole ollut 800 000 vuoteen (ainakin jääkairaukset, myös sedimentti ja tippukivet tukevat tuota). Tämä on siis vain aiempaa tutkimusta tukeva ja ehkä osin tarkentava tieto, ei mikään mullistava juttu. Ja lämpötila on noin +1C esiteollisesta aikakaudesta (+- 0,3 riippuen valitusta hetkestä, yleensä +0,9- +1,2C). Huomattavaa on, että ilmastosysteemiin on jo varastoitu noin +0,5C lisä lämpeneminen jo nykyisillä päästöillä. Siis Pariisin sopimukseen pääsemiseksi tarvitaan negatiivisia päästöjä, jotta nykyisten päästölähteiden jatkaessa saastuttamistaan vielä ainakin 30-50 vuotta, jotta on edes kohtuullinen mahdollisuus alle +2C lämpenemiseen 2100 mennessä. +1,5C on jo saavutettu, kun lasketaan mukaan ilmaston hidas reagointi lämmittäviin päästöihin (noin 40 vuoden hitaus eli näemme suurinpiirtein vuoden 1978 tilanteen lopputilan nykyisellään!).
Tiesittekö, että Suomessakin on valmistunut uusi hiilivoimala? Ok, se voi osin käyttää muitakin polttoaineita, mutta ensisijaisesti kivihiiltä. Tämä on Suomen nykytilanne. Ja mm. Lappeenrannan yliopiston tutkimus sanoo. että vuoteen 2030 mennessä kivihiilestä tulisi luopua kokonaan ja 2050 kaikista fossiilisista polttoaineista. Ei tule toteutumaan mikäli porvarien annetaan pitää sijoittamansa rahat. Miten maailmalla toimitaan nopeasti? Lisätään rahoitusta maakaasuun eli toiseen fossiiliseen polttoaineeseen. Maakaasusta eroon pääseminen vienee noin 50 vuotta, jolloin olemme auttamatta vaarallisen ilmastonmuutoksen tiellä. Alle +2C on lähes mahdoton ilman maailmanlaajuista vallankumousta. Oma arvioni on ja pysyy: +3C ja +3m merenpinnan nousua (usea arvio: yli 1m, ei arviota mitä tapahtuu merijään sulettua Jäämereltä, eikä huomioitu läntisen Antarktisen sulamista, myös +3C sotkee kuvioita).
Negatiivisia päästöjä ei pystytä tuottamaan siinä määrin kuin on tarpeen. BECCS - ei riittävää maapinta-alaa, muut vielä heikompia esityksiä. Riittääkö pelkkä usko siihen, että tarvittava teknologia löytyy? Päästöthän eivät ole pienenemässä, ne olivat hetken kasvamatta ja viime vuonna kasvoivat +3%.
Ja mitä hallituksemme tekee? Lisää hakkuita, jotta mahdollisesti negatiiviset päästöt pienenevät entisestään. Tiilikaiselta sentään tuli ehdotus kivihiilen kieltämisestä 2025 mennessä, mutta tämäkään ei teollisuuden puristuksessa taida onnistua. Biopolttoaineet ovat lähinnä vitsi hiilen vähentämisessä ja siitä porvarit saanevat rahansa, joten niitä lisää ekosysteemien kustannuksella!

  • ylös 7
  • alas 18
Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä2659

Tiedemiehet kyselevät, miten on selitettävissä viimeisen jääkauden jälkeisen ilmaston muutokset.

Jääkairatutkimukset ovat paljastaneet viimeisten 3.000 vuoden ajalta noin tuhannen vuoden välein tapahtuneita ”lieviä” lämpökausia ja niiden väleissä kylmempiä kausia.

Viimeisin kylmä kausi oli Pieni Jääkausi, joka päättyi 1850-luvun tienoilla.

Muutokset eivät viimeisten lämpökausien aikana ole olleet jyrkkiä.

Ilmaston lämpötilan muutokset vain noin +- 1 C.

Keskiajan lämpökautta yritettiin hävittää, mutta ei se onnistu kirjoituspöytätyönä.

Lapin tuntureilla kasvoi 1.000-1.200 vuotta sitten järeää metsää, jonka runkoja on kaivettu järvien pohjaista ja Norjassa ja Alpeilla löytyy asutusten jäänteitä vanhemmilta ajoilta.

https://wattsupwiththat.com/2009/07/08/the-medieval-warm-period-linked-t...

Viimeisen jääkauden aikana merien pinnat olivat 130 m alempana, kun niin paljon vettä oli sitoutunut jäätiköihin.

Lämpimän kauden alettua 15.000 v  sitten, pinnat asettuivat nykytasolle, eikä mitään isompaa muutosta ole tapahtunut  viimeisen 3.000 vuoden aikana, lämpimien  aikojen aikana. Ei nykyisen 2.000 luvun alun lämpökausi jaksa muuttaa pintoja mihinkään.

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Post-Glacial_Sea_Level.png

https://wattsupwiththat.com/2019/12/01/what-if-there-is-no-climate-emerg...

What if there is no Climate Emergency ?

What if there is no Catastrophic Risk from Man-made Global Warming ?

What if Man-made CO2 emissions are not the “Climate Control Knob” ?

What if Man-made CO2 emissions really are a non-problem ?

But what if there is a real Global Cooling Catastrophe in the offing ?

It is the propaganda of Catastrophic Global Warming / Climate Change alarmists that has illogically conflated Carbon Dioxide, the beneficial trace gas that sustains all life on earth and which may cause some minor warming, with real and dangerous pollutants to create the “Great Global Warming Scare / Climate Change Scare / Climate Emergency / etcetera”, with their “we are all going to fry in the next few years” narrative”.

The temperature progression of Greenland Ice Cores, (during the Holocene interglacial above), shows that each high point in the past of our current benign epoch:

Minoan, Roman, Medieval, Modern has been colder than its previous high point.

For the last 3 millennia, since 1000BC, cooling has been progressing at a rate considerably higher than during the earlier Holocene that encompassed the highest temperature of the Holocene Climate Optimum.

As the Holocene epoch is now some ~11,000 years old experience of previous interglacials shows that it should be ending very soon, in geological time.  It is therefore much more likely that the Holocene will continue to cool at at least its current rate as it has done for the past 3 millennia, unless it terminates suddenly like earlier interglacials.

esko

Näinon0070
Seuraa 
Viestejä3144

Jotenkin tiede on kokenut karmea inflaation 🙈
Jos valheen levittäminen palvelee tuon USKON yhteisöä, en ymmärrä miten he eroavat Trumpin vaihtoehtoisen totuuden julistamisesta 👎

https://i0.wp.com/www.ossitiihonen.com/wp-content/uploads/2019/11/Suomal...ämpökäyrä-10000-vuoden-ajalta.jpg?w=802&ssl=1

Todisteet menneen 10 000 vuoden lämpöisistä jaksoista ovat faktaa, ihmisperäinen lämpeneminen on fiktio. Jonka tulevaisuus sitten tulee arvioimaan. Toivottavasti mahdollisimman pian nämä noitien polttajat joutuvat vastuuseen haaskaukselta, millä todellakin olisi voinut poistaa eriarvoisuutta maailmasta 👍

offmind
Seuraa 
Viestejä21524

Näinon0070 kirjoitti:
Jotenkin tiede on kokenut karmea inflaation

Salaliittoko?

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Näinon0070
Seuraa 
Viestejä3144

offmind kirjoitti:
Näinon0070 kirjoitti:
Jotenkin tiede on kokenut karmea inflaation

Salaliittoko?

Niin, vai järjetön valhe tuossa uutisessa ?
Voitko kertoa meille ?

Vai pyhittäkö jokin tuollaisen valheen levittämisen, tällöinhän vaiva viittaa ehdotukseesi 🤔

jussipussi
Seuraa 
Viestejä68894

"Nyt sen kehtaa sanoa ääneen: suomalaiset suorastaan rakastavat tiedettä. Kiinnostuksemme tieteeseen on kansainvälisesti verrattuna suurta. Arvostamme tutkimusta ja tieteen instituutioita ja luotamme tieteen kykyyn ratkaista yhteiskunnallisia ja maailmanlaajuisia ongelmia. Kansan tuki tieteelle ei ole horjunut, vaikka päättäjien suusta on saatu viime vuosina kuulla tutkijoita ja kaiken maailman dosentteja väheksyviä kommentteja.

Tämä käy ilmi kaikkien aikojen seitsemännestä tiedebarometrista. Se on kolmen vuoden välein tehtävä kyselytutkimus, joka luotaa suomalaisten asenteita tiedettä kohtaan. Ensimmäinen barometri ilmestyi vuonna 2001. Nyt julkaistuun kyselyyn vastasi yli kaksituhatta henkilöä viime kesänä.

Tulos on monin kohdin mieluista luettavaa suomalaisen tieteen näkökulmasta. Luottamus tieteeseen on kolmessa vuodessa vahvistunut, ja se on nyt historiallisessa huipussaan.

Kansalaiset ovat luottamuksessaan varsin yhdenmukaisia. Voimakkaimmin tieteen nimiin vannoo koulutetuin väestönosa. Pientä säröä kuvaan tuo puoluekanta, jonka vaikutusta tiedeasenteisiin peilattiin nyt ensi kertaa.

Lähes yhdeksän kymmenestä vihreiden kannattajasta kertoo luottavansa tieteeseen, perussuomalaisista ja viime eduskuntavaaleissa äänestämättä jättäneistä noin joka toinen. Perinteisten puolueiden välillä ei ole havaittavissa suuria eroja. Lähimmäksi vihreiden tasoa kohoavat kokoomuksen kannattajat.

Ohi eduskunnan ja kirkon"

https://www.tiede.fi/artikkeli/artikkelit/suomalaiset-tahtovat-lisaa-tie... .

Pauli
Seuraa 
Viestejä1193

Ei ole ollut ei. Hmm, miksi Norjasta ikijään alta löytyi nuolen päitä? Iältään alle 11 000 vuotiaita? Se johtuu ilmastonmuutoksesta, ei faktoista, ja siinä on ero.

Pattinero
Seuraa 
Viestejä1596

Tässä lyhyt ote palstan "Uusimmat" osiosta. Ilmasto lämpenee tai viilenee ihan päällekäin. Kumpaakohan tässä nyt sitten uskoisi? No, tänä aamuna on ainakin viileämpää kuin mitä eilen oli.

Einstein: "Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä2659

Tämä ketju aloitettiin Tiedelehden artikkelin perusteella 6.2.2018 ja avaaja arvosteli Tiede-lehden artikkelia

https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/ilmasto-ei-ole-ollut-nain-lammin-...

Yksi väittämä artikkelissa kertoo, että kirjoittaja ei ole viitsinyt tutustua historiaan.

"Nykyään on keskimäärin 3,6 astetta lämpimämpää kuin jääkauden loppuvuosina"

Ei ole kysymys tietämättömyydestä, vaan valehtelusta. Syitä voidaan vain arvailla.

Voisi kyllä edellyttää, että Tiede-lehtenä itseään pitävä toimitus hiukan miettisi, mitä lehteen päästetään.

Tässä muutama linkki ilmastosta

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Post-Glacial_Sea_Level.png

https://wattsupwiththat.com/2019/12/01/what-if-there-is-no-climate-emerg...

https://i0.wp.com/www.ossitiihonen.com/wp-content/uploads/2019/11/Suomal...

https://wattsupwiththat.com/2015/06/01/ice-core-data-shows-the-much-fear...

Herra Mann, joka vieläkin touhuilee julkisuudessa, yritti jopa hävittää Keskiajan lämpimän kauden

https://wattsupwiththat.files.wordpress.com/2009/07/mwp-hockey-warming_g...

esko

Homer_Backland
Seuraa 
Viestejä17748

jussipussi kirjoitti:
Näinon0070 kirjoitti:
Jotenkin tiede on kokenut karmea inflaation 🙈
J

"Suomalaisten luotto tieteeseen on vankka

Ruotsissakin uskonto paina enemmän."

https://yle.fi/uutiset/3-10877113 .

Tämä on oireellista siksi että useat palstalaiset ovat tehneet uskonnon tieteestä...ilman mitään kritiikkiä.

Any sufficiently advanced technology is INDISTINGUISHABLE FROM MAGIC!
- Arthur C. Clarke

Homer_Backland
Seuraa 
Viestejä17748

jussipussi kirjoitti:
"Nyt sen kehtaa sanoa ääneen: suomalaiset suorastaan rakastavat tiedettä. Kiinnostuksemme tieteeseen on kansainvälisesti verrattuna suurta. Arvostamme tutkimusta ja tieteen instituutioita ja luotamme tieteen kykyyn ratkaista yhteiskunnallisia ja maailmanlaajuisia ongelmia. Kansan tuki tieteelle ei ole horjunut, vaikka päättäjien suusta on saatu viime vuosina kuulla tutkijoita ja kaiken maailman dosentteja väheksyviä kommentteja.

Tämä käy ilmi kaikkien aikojen seitsemännestä tiedebarometrista. Se on kolmen vuoden välein tehtävä kyselytutkimus, joka luotaa suomalaisten asenteita tiedettä kohtaan. Ensimmäinen barometri ilmestyi vuonna 2001. Nyt julkaistuun kyselyyn vastasi yli kaksituhatta henkilöä viime kesänä.

Tulos on monin kohdin mieluista luettavaa suomalaisen tieteen näkökulmasta. Luottamus tieteeseen on kolmessa vuodessa vahvistunut, ja se on nyt historiallisessa huipussaan.

Kansalaiset ovat luottamuksessaan varsin yhdenmukaisia. Voimakkaimmin tieteen nimiin vannoo koulutetuin väestönosa. Pientä säröä kuvaan tuo puoluekanta, jonka vaikutusta tiedeasenteisiin peilattiin nyt ensi kertaa.

Lähes yhdeksän kymmenestä vihreiden kannattajasta kertoo luottavansa tieteeseen, perussuomalaisista ja viime eduskuntavaaleissa äänestämättä jättäneistä noin joka toinen. Perinteisten puolueiden välillä ei ole havaittavissa suuria eroja. Lähimmäksi vihreiden tasoa kohoavat kokoomuksen kannattajat.

Ohi eduskunnan ja kirkon"

https://www.tiede.fi/artikkeli/artikkelit/suomalaiset-tahtovat-lisaa-tie... .

Suomessa tiede on vankkaa koska Neuvostoliitto tukahdutti kaikkinaisen uskonnon ja tilalle jäi vain "tiede". Tieteeksi Suomessa uskotaan vain virheellinen ja vajavainen suhteellisuusteoria, jota muualla ollaan jo kuoppaamassa.

Any sufficiently advanced technology is INDISTINGUISHABLE FROM MAGIC!
- Arthur C. Clarke

b_e_y_o_n_d
Seuraa 
Viestejä6299

Käyttäjä33793 kirjoitti:
Tämä artikkeli on malliesimerkki systemaattisesta ilmastovalehtelusta.

Itse valehtelet. Tiedät ihan hyvin että ihmisen vaikutus nykyiseen ennen näkemättömän nopeaan ilmaston lämpenemiseen on jo todistettu.

Evidence for man-made global warming hits 'gold standard': scientists

https://www.reuters.com/article/us-climatechange-temperatures-idUSKCN1QE1ZU

Under the sky, under the heavens, there is but one family. It just so happens that people are different.
-Bruce Lee

b_e_y_o_n_d
Seuraa 
Viestejä6299

Tiedevastaisten ilmastodenialistien väitteistä ei ole puolestaan totuutta etsimisestä huolimatta löytynyt. 

Under the sky, under the heavens, there is but one family. It just so happens that people are different.
-Bruce Lee

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat