Seuraa 
Viestejä9579

~ https://www.hs.fi/elama/art-2000005982327.html -

Ilkka Luoma 30.1. 2019 - 12:53

Suuren Kiitoksen arvoinen kirjoitus - luo toivoa, mahdollisuuksia ja ennen kaikkea yrittämisen sinnikkyyttä. "Jokainen ihminen on aina ollut ja on laulun arvoinen" -sanotaan siinä kuulussa laulussa. Usein narkomaanin sisällä asuu pieni ihminen, jolta on viety jotain ja se koetetaan saada takaisin paolla sielun sopukoihin, joista kuiskuttelee harhaisen kemian seireenit, niiden olematta lopulta pelastavia enkeleitä.

Kirjoituksessa esille nostettu tunne osallistumisesta, olosta yhteisössä, jossa arvostetaan ja halutaan osoittaa juuri Sinulle - sinun tarpeellisuutta - on inhimillisen elämänasenteen ydinkysymys. Turvaverkot rakentuvat tuntemuksesta, että sinun halutaan olevan mukana - osana kokonaisuutta, jossa muutkin elävät - tunne tarpeellisuudesta on arvokkaimpia tuntemuksia ja se jos mikä luo elämän tahtoa.

En ole koskaan tavannut täydellistä ihmistä. Inhimillisyyteen kuuluu auttaa, olla mukana ja arvostaa heikkoakin, joka voikin olla jo huomenna vahva auttamaan Sinua. Kaikki me tänne synnyttiin alastomina, viattomina ja avuttomina. Elämän koulu ei vain ole kaikille yhtä armelias, ja vaikeuksia syntyy myös oman tahtomaailman ulkopuolelta - aina ei vastustamisen henki ole riittävän voimakas ja horjahteluja tulee.

Tue kaatuvaa, nosta hänet pystyyn - se on teoista jaloimpia ja näyttää siltä, että luonto antaa kiitoksen auttajalle - sillä kukaan ei tiedä missä tilassa kukin ylihuomenna sattuu olemaan ---

...
Huumekulttuuri on Suomessakin muuttumassa radikaalisti. Perinteisen huumekaupan, maastokätköjen ja huumeiden orjien rinnalle on kehkeytynyt verkon saloissa käytävä muuntohuumeiden kauppa, kotitekoinen kokkaaminen ja design-käyttö.

~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/09/08/kymmenen-kysymysta-huumeista -

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Kommentit (18)

Minijehova
Seuraa 
Viestejä17091

Aina ne seuraa suunnannäyttäjiä. Olenkohan ollut aikoinani turhan innokas opettaja?  =D

Hyvä että ajat muuttuvat. Uudet toimet poistaa ruohonjuuritasolta alkaen ne ongelmat, joita huumesodat ja kieltolait eivät ole osannut tai halunnut poistaa.

Onko Ilkkakin niitä miehiä, jotka uskoo perinteisiin ryssänhuumeisiin enemmän kuin nörttien design-huumeisiin? Onko kehityssuunta mielestäsi huolestuttava? Miksi niin, jos on? Meneekö omat tai kaverien tulot?

Kauniisti puhuit yksilöistä, kiitos siitä vähästä. Itse "ongelmaan" et sinäkään oikein osaa ottaa järkevästi kantaa. Älä huoli, ei se ole helppoa kenellekään.

Minä voisin tehdä jonkun sininen päihdetulevaisuus-pamfletin, mutta totuus ei päättäjiä kiinnosta, oikeat ratkaisut vielä vähemmän. Valitettavasti.

Onneksi suomessa on jo kaksi puoluetta, joissa vallitsee lähes täydellinen yksimielisyys oikeiden peliliikkeiden suunnasta.

MJ

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9579

Cannabis sativa - hampusta kierteeseen

Cannabis sativa eli hamppu 1] on luonnossa kasvava bioaines, josta saa käsiteltynä kicksejä 2]. USA:n Coloradon osavaltio muuttuu amerikkalaiseksi lääketieteen koekentäksi, sillä osavaltio vapautti ”ruohon” 3] eli marihuanan myynnin ja käytön. Näin mahdollistuu laillinen mielikuvien boosterointi eli vahvistaminen.

Bolivian presidentti Evo Morales 4] piti sykähdyttävän puheen Helsingin yliopiston juhlasalissa – eräänä pienaiheena oli kokapensaiden 5] lehdet. Evo kertoi, ettei ole bolivialaisten syy, että Yhdysvalloissa käytetään vakavin seurauksin kokaiinia 6]. 

Morales kertoi kansansa pureksineen kokan lehtiä vuosituhannet 

siitä sai energiaa ja jaksamista muun muassa epäinhimillisissä oloissa; espanjalaisten hopeakaivoksissa työskenteleville alkuperäintiaaniorjille – kun Espanjan kuningas halusi tilkitä vuotavaa valtiontaloutta ryöstämällään hopealla ja inkojen kullalla.

Läntisen miehen laboratoriot hoksasivat tuhatkertaistaa kokalehtien voiman 

oli saatava enemmän kicksejä, olihan kasvunhokema tälläkin saralla pop – lisää hallusinaatioita, lisää voiman ja autuuden tunnetta, syntyi kokaiini – niin kutsuttu kova huume. Oli siis saatava enemmän ja nopeammin (niin sanottu - ”lisää hevosvoimia autoon” -efekti).

Hollannin Amsterdamissa on ollut jo pidempään laillisia kannabisbaareja, jonne suomalaisetkin hallusinaatiomatkailijat ovat mielenkohotustrippejään suunnanneet. Kicksit maistuvat myös suomalaisille. Kevytkicksit pelkästä tupakasta tai alkoholista eivät enää riittäneet 7]. 

Miksi ihminen haluaa boosteroida mielikuvia – psykedeellisten harhojen maailmaa?

Eikö kotoinen huikka eli alkoholihuume riitä? Miksi ei puhdas onnen tunne 8]aikaansaa riittävää tyydykettä – miksi pitää saada enemmän ja useammin?

Moni kuolee tupakasta johtuvaan keuhkosyöpään, moni heittää viimeisen kicksin nurkkaan, kun kuolema korjaa maksakirroosipotilaan autuaammille onnenmaille kokemaan oletettuja paratiisin kicksejä. Liikakäyttö on se jokin, liika ruoka 9], liika makean himo (sokerihumala), liika alkoholi ja liika kannabis johtaa aina kuolemaan – ennemmin tai myöhemmin. Tämä jokin on se kiistakapula – mikä on liikaa ja kenelle!

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/01/cannabis-sativa-hampusta-kiertee...  -

...

...

https://sairaanhoitajat.fi/artikkeli/kannabiksen-jaettu-todellisuus/

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Minijehova
Seuraa 
Viestejä17091

Järjetöntä verrata eri molekyylien vaikutusta aivoissa kuvaamalla kaikkea yleistermillä kicksi. Jeesuksen pässi.

Mikä vertaileva taulukko perustuu laillisuuteen? Lasketko kicksiesi kevyyden jotenkin näin: kofeiini - tupakka - alkoholi - kannabis - ryssäystäviesi piri - psykedeelit?

Et vaivautuisi jotenkin perustelemään täysin järjetöntä rankkaamistasi ja floodaamistasi.

Psykedeelit eivät aiheuta mitään harhoja, vaan poistavat egon aiheuttamia harhoja. Voit asiasta lukaista vaikka hieman lisää. Samoin eri substanssien toimintatavoista ja muista ominaisuuksista.

Ei ehkä kannata nolata itseään enempää ennen muutaman tuhannen sivun lukaisua.

Voin auttaa sinut linkeillä alkuun jos pyydät. En jaa suotta helmiä apinoille.

MJ

Minijehova
Seuraa 
Viestejä17091

Huikka on lempinimi GHB:lle. Alkoholista puhuttaessa huikka kuvaa nauttimistapaa ensisijaisesti, toissijaisesti nautitun aineen määrää.

Miten voit verrata sedatiivia vaikka stimulantteihin tai psykedeeleihin? Ai niin, käytit Luomalaista asteikkoa kicksisuus, mutta et kirjoittanut asteikon perusteita auki.

Kuinka montaa luoman yksikköä yksi pullo keskiolutta vastaa? Entä 24mg nikotiinia inhaloimalla?  Millaisia kicksisuusarvoja ne muut molekyylit saavat?

Miten fenetyyliamiinien psykedeeliset vaikutukset rinnastuvat asteikollasi tryptamiinien psykedeelisiin vaikutuksiin? Entäs hypnoottiset molekyylit? Mihin sijoitat alkaloidit (mm- morfiini, kokaiini, kofeiini, nikotiini) ja miksi?

Koita nyt vähän perustella paskaasi, kiitos!

MJ

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9579

Huumekierteinen harhamaailma

9.2.2013 

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/132324-huumekierteinen-harham...  - 

Huumaava epätodellisuus – vai mikä on sitten todellisuutta, kun kosmologitkin sanovat kaiken olevan aistien kautta vain aivoissa. Aivoissa tapahtuvat sähkö-kemialliset prosessit ovat meille suurelta osaltaan tuntemattomia ilmiöitä – pienet lapset ihmettelevät teräviä neuloja puistoissa ...

Evoluutiolla on ollut aikaa rakentaa sopeumajärjestelmää jo miljoonia vuosia. Arvaisi sen olevan valmiimpi kuin nyt muodissa oleva synaptiikan voimistus eli tehostekemikalisointi aivokiksien kokemiseksi 0] – tietämättä mitä evolutiivisia seurauksia hitaiden muuttujien kautta se aikaansaa ajatus- ja ohjauskoneistossamme, aivoissa.

...

0] - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/116816-velvoittavuutta-inhimi...

Miksi ihmiset huumaavat ja kemikalisoivat aivojaan

eikö ”normaalin elämän” ravintotekijät, ulkoiset omin aistein vastaanotettavat aistivärähtelyt ja omat sisäiset kemiallissähköiset synapsit ja impulssit riitä - vai eikö ole enää omaehtoista kykyä vahvistaa evoluution itsensä luomia kemiallissähköisiä prosesseja, joista muodostuu esimerkiksi rakkauden sinfonia. Vaatiiko nykymarkkinatalousihminen 1] tehostettuja kiksejä kasvuhuumassa mitä talousmiehet kilvan huutavat?

LINK – Suomen Kuvalehti

...

https://selko.fi/asiaa-huumeista/

.

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Minijehova
Seuraa 
Viestejä17091

Mitä tarkoittaa synaptiikan voimistus tässä yhteydessä? Miten esimerkiksi kahden eri serotoniinireseptorit foldaaminen on synaptiikan voimistusta? Klassiset psykedeelit edellisestä viestistäni uupuikin, mutta tähän sopivat hyvin.

"LSD triggers a reduction of functional connections between regions of the brain governing cognitive processes and increases connectivity in brain networks associated with sensory functions. It does so by stimulating a particular receptor for the neurotransmitter serotonin (serotonin-2A or 5HT2A receptor). The 5HT2A receptor has been implicated in the regulation of mood and cognition."

https://medicalxpress.com/news/2018-10-lsd-perception.html

Voitko jo selittää Luomalaisen kicksiasteikon perusteet?

Puhut asioista, joita et tunne. 

Koko evoluutio kulkee nautinnon voimalla; himo, palkitseminen ja nautinto määräävät lisääntymisen ja ruokailun. Reseptorit menevät tukkoon kuin suihkun viemäri pitkähiuksisen kylppärissä ja reseptorit tarvitsevat huuhtomista, jottei synny perspektiivihäiriöitä, mielenterveysongelmia ja addiktioita. Elämä pilaa palkitsemisjärjestelmän, psykedeelit korjaavat sen.

https://sapiensoup.com/serotonin

Tuosta voit tutustua serotoniinijärjestelmään.

Lopuksi tarjoan interaktiivisen graafin päihdehaitoista. Sen saisit ainakin lukea ennen kuin jatkat järjetöntä floodaamistasi. 

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/interaktiviinen-grafiikka-nama-ovat-...

Ole hyvä!  :)

MJ

Minijehova
Seuraa 
Viestejä17091

Kuten sinä usein sanot: onko itse asiaan kommentoitavaa?

Aiotko vain floodata silmät kiinni ja sormet korvissa bääbääbääbää huutaen?

Jos haluat asiasta keskustella edes aavistuksen syvemmällä tasolla kuin vaalitarkoituksiin räätälöidyllä päättömällä ja epärehellisellä floodauksellasi, niin ole hyvä, nyt on vuorosi. Lue kotiläksyt jotka tarjosin, kommentoi jotain asiaan liittyvää ja katotaan sitten eteneminen. Ok?

MJ

Minijehova
Seuraa 
Viestejä17091

Olipas se Ilkalta epärehellistä ja älyllisesti laiskaa touhua. Olisi kerrankin ollut mahdollisuus oppia uutta, tilanne joka ei Ilkkaa ole koskettanut kertaakaan tällä vuosituhannella. Voi luikkia pakoonkin, mutta ei kannata tulla puskemaan lisää vaalimainosta tänne hoodeille.  ;)

MJ

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9579

1 -

.
Puhdas päivä!
-mukailtuna HS-kirjoituksesta ---
~ https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000006017653.html - - Anu Nousiainen Julkaistu: 2.3. 2:00


HS:
Kiitos puhtaasta päivästä
Ilkka Luoma kommentti yllä olevaan linkkikirjoitukseen 2.3.2019 – 10:46:

Erinomaisen kannustava kirjoitus - luo toivoa, luo yhteenkuuluvuutta ja ennen kaikkea luo tervetulotoivotuksen takaisin yhteiskuntaan. Jokainen ihminen on tunnetusti laulun arvoinen. Olen varma, että "paluumuuttajissa" on paljon positiivisia voimia rakentamaan yhteiskuntaamme, joka tarvitsee jokaisen jäsenensä.

Inhimillisyys on suuri voimavara, ja tässä HS-kuvauksessa luotiin väkevä paluun tiekartta. Yhtenäisyys, toisista huolehtiminen ja tarpeelliseksi ja hyväksytyksi tuntemisen tunne ovat ensiarvoisia - ja tässä esiteltiin yksi sellainen. Suuri kiitos silmiä avaavasta tekstistä ja polusta elämään!

...
Entä sitten, kun ollaan tilanteessa ennen kokeiluja, mitä jäi tekemättä ja mitä tapahtuu, kun kierre lähtee käyntiin?

...
Jatkuu >2

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

QS
Seuraa 
Viestejä5617

Ilkka Luoma kirjoitti:

Eikö kotoinen huikka eli alkoholihuume riitä?

"Tutkimuksissa on paljastunut, että jopa 15 prosenttia miehistä kärsii alkoholismista jossain elämänsä vaiheessa. Alkoholistinaisten määrä on jatkuvassa kasvussa. Noin 400 000 suomalaista sairastaa alkoholismia, sanoo Avominne-päihdeklinikan toiminnanjohtajana Mika Arramies.

Alkoholi aiheuttaa Suomessa vuosittain yli kolmetuhatta kuolemaa. Määrä on kuusi prosenttia kaikista kuolemantapauksista."

THL:n eri lähteiden mukaan nopeaan alkoholimyrkytykseen kuolee yli 200 suomalaista vuosittain. Loput tuhannet ovat hitaampia kuolemia ja tapaturmia.

Vaikka suomalaiset ihailevat ja jumaloivat (kuten Ilkkakin) alkoholia (Putinin lisäksi), on se yksi vaarallisimmista päihteistä. Lukuisat tutkimukset vahvistavat tämän. Lääketiede ja farmakologia osaavat myös kertoa, että alkholi on lähes myrkyllisin mahdollinen päihdekemikaali, joka leviää ja vaikuttaa koko elimistössä aiheuttaen vauroita aivoista varpaanpäihin asti. Useat muut päihteet rajoittuvat vaikutuksiltaan vain tiettyyn osaan elimistöä ja ovat lopulta vähemmän haitallisia.

Minijehova
Seuraa 
Viestejä17091

Ilkka Luoma kirjoitti:
1 -

.
Puhdas päivä!
-mukailtuna HS-kirjoituksesta ---
~ https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000006017653.html - - Anu Nousiainen Julkaistu: 2.3. 2:00


HS:
Kiitos puhtaasta päivästä
Ilkka Luoma kommentti yllä olevaan linkkikirjoitukseen 2.3.2019 – 10:46:

Erinomaisen kannustava kirjoitus - luo toivoa, luo yhteenkuuluvuutta ja ennen kaikkea luo tervetulotoivotuksen takaisin yhteiskuntaan. Jokainen ihminen on tunnetusti laulun arvoinen. Olen varma, että "paluumuuttajissa" on paljon positiivisia voimia rakentamaan yhteiskuntaamme, joka tarvitsee jokaisen jäsenensä.

Inhimillisyys on suuri voimavara, ja tässä HS-kuvauksessa luotiin väkevä paluun tiekartta. Yhtenäisyys, toisista huolehtiminen ja tarpeelliseksi ja hyväksytyksi tuntemisen tunne ovat ensiarvoisia - ja tässä esiteltiin yksi sellainen. Suuri kiitos silmiä avaavasta tekstistä ja polusta elämään!

...
Entä sitten, kun ollaan tilanteessa ennen kokeiluja, mitä jäi tekemättä ja mitä tapahtuu, kun kierre lähtee käyntiin?

...
Jatkuu >2

Älä vaan jatka shaibaasi. 

Unohtu vastata liutaan kysymyksiä tuolla kk sitten. Joko irtoaisi?

MJ

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9579

Aivot ovat usein moninaisten mielihyvä/ -pahahyökkäysten kohteena, ja silti ne voivat toimia jopa puolikkaana! --- 

...

Kerrassaan upea HS-esillenosto [ ~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000006320586.html - ], tuoden monille uutta tietoa, ainakin allekirjoittaneelle. Aivot on evoluution huipputuote, jonka rakentamista se on harjoitellut sopeumakaavojen yhdistelminä jo satoja miljoonia vuosia. Meille ihmisille aivoille synnytettiin poikkeuksellinen massasuhde muuhun kehoomme nähden. Aivomme painavat enemmän kuin osaamme niitä käyttää?

Aivoille on varmaan määritetty jokin tehtävä, sellainen tehtävä, joka vielä odottaa käynnistymistään. Oliko evoluutio niin nokkela, että se omassa kellotaajudellisessa 'nyt-maailmassaan' osasi katsoa jo tulevaisuuteen, kun meille tällaisen konstruktion rakensi?

Sanotaan, että käytämme aivoistamme vain murto-osaa, lopun ollessa meille tuntemattomassa tilassa, tai sitten sellaisissa tehtävissä, joista ei ole aistillista otetta, suhdetta eikä tietämystä.

Emmehän tiedä millaista kommunikaatiota aivot operoivat - evoluutio keskipisteenään ohjaamassa rakenteellisuuden kehitystä seuraten tapahtumavirtoja, jotta istuisimme omassa kehikossamme sallittujen lainalaisuuksien ketjussa.

Olisiko jossain jokin evoluution pilvipalvelinkeskus, joka kommunikoi kaikkien evoluutiotekijöiden kanssa - monisäikeisenä kudelmana, josta biosfääri koko elollisuuden yhdistelmänä hallitsee rakennetta, jotta biodiversiteetti omalta osaltaan takaisi evoluutiolle sen kuolemattomuuden?!

Jotkut puhuvat universumin käyttöjärjestelmästä, joka ulottunee syvemmälle mitä evoluutio biotaloudellisena toimijana operoi henkeä ja elämää, kuten meidän aivojamme. Aivot ylläpitävät kaikkea sitä, jotta kehomme yhtenä biomassaisena osasena pysyisi kuosissa ja järjestyksessä.

Käyttöjärjestelmälle voidaan antaa monia nimityksiä, se voisi olla jumaluus, tai ohjelmakaava, joka syntyi juuri siinä äärimmäisen pienessä ajassa, kun olematon löysi mitättömän - siinä hetkessä, kun gravitaatio syntyi. Ajattomuudessa, jossa kaikki oli täydellisessä harmoniassa ja superlaajentumassa, mistä tuo gravitaation alku käynnisti nykyiseksi muotoutuneen avaruuden.

,,,

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Deimos
Seuraa 
Viestejä11257

Ilkan pitäisi pajauttaa tai ottaa trippi. Kumpinkin kävisi. On mies kyllä niin pihalla kuin voi olla =D.

BW kirjoitti: "The mad man from Tikkurila, who eats (drinks) more than he earns!
Einstein:Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Einstein:The most beautiful experience we can have is the mysterious.It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science.
Reifengas: Saattaa säilyäkin pimeä markkina jonkin aikaa, mutta ...tuoni vie.Valtion on otettava omansa, huolehdittava omistaan, ja valtio olemme me.

Ilkka Luoma
Seuraa 
Viestejä9579

Deimos kirjoitti:
Ilkan pitäisi pajauttaa tai ottaa trippi. Kumpinkin kävisi. On mies kyllä niin pihalla kuin voi olla =D.

...

Pöllyssä? 

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Ilkka Luoma kirjoitti:
Deimos kirjoitti:
Ilkan pitäisi pajauttaa tai ottaa trippi. Kumpinkin kävisi. On mies kyllä niin pihalla kuin voi olla =D.

...

Pöllyssä? 

Tällaisella tekosyyllä piti saada oma aihe pinnalle.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat