Sivut

Kommentit (82)

Tokkura
Seuraa 
Viestejä6962

Major_Breakthrough kirjoitti:
Stalin olisi halunnut miehittää, mutta ymmärsi että se voisi aloittaa 3.n maailmansodan.

No SIIHEN riskiin olisi sitten jo kannattanut miehittää jotakin helvetin paljon TÄRKEÄMPÄÄKIN - vaikka KIINA, jonka kehityksestä Stalin oli aina olla erittäin kiinostunut, ainakin yhtä kiinnostunut kuin muut SAKSAN vallankumouksesta!

L
Seuraa 
Viestejä7979

Diam

Kirjoitit:

”Ihan täyttä roskaa, Summassa yritettiin panssareilla saartaa asemat ajamalla niistä läpi ja jopa pysäyttämällä taisteluhautojen päälle T28:lla.”

Talvisodan alussahan Puna-Armeija tosiaan ajoi jalkaväen suojaamattomia tankkeja kasapanosten ym. ulottuville. Oppivat läksynsä Joulukuun aikana.

Ja:

”Taktiikka onnsituikin, kun Boforsin 37 mm oli tuhottu, sitä ennen millään tankeilla ei ollut asiaa etulinjan eteen parveilemaan.”

Boforsin 37 mm oli toimiva ase, mutta niitä oli sodan alussa vajaa 100 kappaletta koko rintamalla.

”Kun Talvisota alkoi marraskuussa 1939, Suomella oli käytettävissä 98 Bofors 37mm-mallin pst-tykkiä.”

https://fi.wikipedia.org/wiki/Bofors_37mm

Ymmärrät varmasti hyvin, että jos jokaista Boforssia vastassa on vaikkapa 10 tankkia, ei Bofors kovin montaa laukausta ammu, jos yhtä enempää. Ei ole kovinkaan reilu asetelma, kun jokaista tykkiä kohti temmotaan sirpaleammuksia 10 tankin voimin. Toki hyvin naamioitu tykki voi ampua muutamankin laukauksen ennen paljastumistaan, mutta materiaaliepäsuhta nyt vaan oli mikä se oli joten loputulos on harvinaisen selvä. Ja tiedäthän myös sen, että edes panssaroinnin läpäisevä osuma ei välttämättä tee mitään vahinkoa miehistölle tai vehkeelle, kun taas tankin sirpaleammuksen osuma edes tykin lähelle luultavasti hiljentää sen.

Jos Meretskov olisi toteuttanut Saposhnikovin alkuperäisen suunnitelman, eli luonut selkeän painopisteen Summan Lähteen lohkolle, olisi läpimurto mielestäni ollut melko helppo ja nopea toimitus. 11.2., kahden viikon tulivalmistelun ja tunnusteluhyökkysten jälkeen, Summa murrettiin yhden päivän aikana. Jos sota olisi aloitettukin tuolla Saposhnikovin metodilla, on kovin vaikeaa ymmärtää, miten sota olisi voinut jatkua oikeastaan edes vuodenvaihteen yli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat