Kommentit (10)

SamBody
Seuraa 
Viestejä6971

"Vaikka määrät on huimia, Grönlannissa on vielä paljon jäätä jäljellä."

Niin, luvut ovat hirmu isoja ja nehän taas ovat toimittajille tunnetusti ihqu vaikeita. Tänäänkin Grönlantiin sataa lunta niin monta kiloa, että siinä on ainaskin kymmenen nollaa!

http://www.vapaakielivalinta.fi/
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/5492
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

ThiNguyen
Seuraa 
Viestejä72

Meren pinta on nousu on ollut hyvin vakaa viimeiset yli sata vuotta. Nousu on ollut noin 2-3mm vuodessa näihin päiviin.  IPCC:n raportti on tässä skaalassa vuoteen 2100 saakka, vaikka korkeampiakin arvioita on esitetty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Deimos
Seuraa 
Viestejä11224

Ilmaston viilenemistä jos odottaa niin kannattaa odottaa supertulivuorta. Kun ilmakehässä on tarpeeksi pölyä ja tuhkaa niin ilmasto viilenee. Veden pinta on heitellyt 20000 vuoden aikana kymmeniä, ellei jopa satoja metrejä. Tästä todisteena merenalaiset tippukiviluolat ja Lascauxin luolamaalaukset.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lascaux%E2%80%99n_luola

BW kirjoitti: "The mad man from Tikkurila, who eats (drinks) more than he earns!
Einstein:Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Einstein:The most beautiful experience we can have is the mysterious.It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science.
Reifengas: Saattaa säilyäkin pimeä markkina jonkin aikaa, mutta ...tuoni vie.Valtion on otettava omansa, huolehdittava omistaan, ja valtio olemme me.

offmind
Seuraa 
Viestejä18789

Käyttäjä3415 kirjoitti:
Mihin asti sulaminen mahtaa tällä kertaa ehtiä ennen kuin ilmaston vaihtelu kääntyy taas kylmenemisen puolelle. Edellisestä Grönlannin sulavaiheesta ei ole kulunut pitkääkään aikaa.

Joo, eihän siitä ole kuin vasta miljoona vuotta.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

jussipussi
Seuraa 
Viestejä54526

Josta seuraa.

"Vihreiden konkaripoliitikko Osmo Soininvaara varoitti sunnuntaina, ettei ole realistista pysäyttää ilmaston lämpenemistä kahteen asteeseen.

”Kun näin on, on varauduttava sopeutumiseen, eikä se tule olemaan helppoa. Edessä on massiivisia väestön siirtoja, kun esimerkiksi sadat miljoonat intialaiset jäävät ilman vettä Tiibetin jäätiköiden sulaessa. Myös suuri osa Afrikasta on käymässä elinkelvottomaksi. Euroopassakin tulee ongelmia veden saamisen kanssa Espanjassa ja Italiassa”, hän kommentoi blogissaan.

Tämä voi Soininvaaran mukaan johtaa myös maiden välisiin konflikteihin.

”Italialaiset saattaisivat esimerkiksi ajatella, että Po-joen laakso pitäisi voida pelastaa tekemällä massiivinen vesivarasto Sveitsiin, jonne liian nopeasti tulevat sulamisvedet varastoidaan annosteltavaksi pitkin kesää. Tähän pitäisi varata kokonainen kantoni. Sveitsiläisillä voi olla asiasta toinen mielipide.”

Soininvaara huomauttaa, että satojen miljoonien ihmisten asuttaminen uudestaan ei ole aivan kivuton asia.

”Minne he menevät? Katse kääntyy tietysti harvaan asuttuihin maihin kuten Australiaan – ja esimerkiksi Suomeen. Suomen osuus tulee olemaan useita miljoonia, eikä sitä meiltä kysytä.”"

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/madridin-ilmastokokous-paattymassa-umpi... .

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat