Sivut

Kommentit (69)

WSolsticeHOu
Seuraa 
Viestejä3618

Lentotaidoton kirjoitti:
WSolsticeHOu kirjoitti:
Lentotaidoton kirjoitti:
WSolsticeHOu kirjoitti:
"Meidän on tyytyminen siihen, mitä meillä kulloikin on (tietenkin uskottavimpaan sellaiseen)."

Typerä tapa ajatella.

Onneksi on ollut ja toivottavasti tulee myös olemaan ihmisiä jotka eivät tyydy oman aikansa uskottavimpiin teorioihin.

Eleltäisiin aika alkeellisesti jos ihmiset olisivat aikoinaan tyytyneet oman aikansa uskottavimpiin väitteisiin.

In other words, the laws should have an explanation from within the universe and not involveappealing to an external agency…But until science comes up with a testable theory of the laws of the universe, its claim to be free of faith is manifestly bogus.

Vaivauduit siis vain lukemaan suomenkielisen kommenttini. Et tajunnut hajuakaan siitä, mitä Paul Davies sanoi: eli luonnonlaeilla tulisi olla selitys, joka ei tarvitse selityksekseen ulkopuolisia toimijoita ja jatkuu: mutta siihen asti  kunnes tiede esittää testattavan teorian  universumin laeista, tieteen väite toimia ilman (tuollaista) uskoa on julistuksellisesti huijausta. Eli kysymys on siitä ”viimeisestä” fysiikan teoriasta.

Kirjoitin, että kun meillä ei ole tällaista ”testable theorya” niin tyytyminen on kulloisenkiin parhaaseen selitykseen. Eli tyytyisitkö sinä tuollaiseen ulkopuolisen uskon selitykseen? Siinähän tässä oli kysymys.

Älä ole typerä (vaikka kirjoitatkin typeriä).

Sinä voit tyytyä kulloiseenkin parhaaseen teoriaan. Minä en tyydy. En ainakaan teidän nykyisiin "parhaisiin" höpö höpö teorioihinne.

Voi v...tu. Vieläkään et tajunnut. Kun kysymys oli siitä, luotetaanko/tarvitaanko (universumin) ulkopuolinen vaikuttaja ennenkuin  olemme saaneet täydellisen fysikaalisen teorian. Minun valintani ei ole vaikea näiden kahden välillä.

No oli miten oli.

Ulkopuolisesta tämän verran.

Kaikki liike / energia on samassa ikuisessa ja äärettömässä avaruudessa joka on ei yhtään mitään. Sen ulkopuolta ei ole olemassa. Tai no, näin minä oletan asian olevan.

Näkyvällä maailmankaikkeudella on ulkopuoli joka Vaikuttaa näkyvän maailmankaikkeuden laajeneviin tihentymiin viiveellä sen mukaan miten nopeasti ulkoapäin näkyvän maailmankaikkeuden sisälle työntyvä kaiken taustan liike / energia liikkuu.

http://onesimpleprinciple.com/ mallin mukaan se liikkuu erittäin nopeasti. Paljon näkyvän maailmankaikkeuden aineesta peräisin olevaa laajenevaa valoa nopeammin.

Ikuista kierrätystä. Mr. Nice Pressure

jussipussi
Seuraa 
Viestejä64327

Lentotaidoton kirjoitti:
jussipussi: Olihan se tavalla Albertinkin kompastuskivenä kvanttifysiikan suhteen.

Oli toki Albertin kompastuskivi suhteessa kvanttifysiikkaan (eli tämä jumalan nopanheittely). Mutta toisaalta hänhän yritti hampaat irvessä hamaan kuolemaansa saakka rakentaa yhtenäisteoriaa (sähkömagnetismille ja gravitaatiolle). No jälkeenpäin on hyvä irvailla homman onnistumattomuutta. Mutta tosiaan, hän ei koskaan hyväksynyt todennälöisyyksistä ja randomista kumpuavaa maailmaa. Siinä suhteessä hän tietysti jatkoi länsimaiden ”ikuisten, kuolemattomien ja reaalisten lakien” jahtaamista. Tämä tuntuu tietysti nyt vähän kummalta, sillä hänen ratkaisunsa sunteellisuusteorioissa olivat todella ”out of this world”.

No onneksi uskontojen piilovaikutuskin alkaa hiipumaan.

Ei irvailla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
WSolsticeHOu
Seuraa 
Viestejä3618

"Näihin asti on usein vastattu, ettei kysymyksessä ole mieltä, koska emme voi nähdä universumin alkuhetkiin. Saamme sen kehityksestä otteen vasta 380 000 vuotta synnyn jälkeen. Tuolloin alkuplasma kirkastui, valo alkoi virrata ja ydinten törmäyksissä syntynyt kosminen mikroaaltosäteily levittäytyi kaikkialle avaruuteen.

Enää vastaus ei tyydytä. Kosmologit ovat tarttuneet ihmiskunnan perusmysteeriin, sillä peruskertomuksen elementit vaativat reivausta."

En ole koskaan ymmärtänyt miksi näitä kysymyksiä

Oliko ennen alkua mitään? Mikä alussa oikein räjähti? Mikä määräsi räjähdyshetken?

ei olisi saanut esittää

ja miksi ei kannattaisi yrittää pohtia vastauksia näihin kysymyksiin!?!

Millainen tiedemies luovuttaa ja ei edes yritä löytää vastauksia näihin kysymyksiin?

Sellainen joka on valmis tempaisemaan hatustaan uusia käsitteitä joita ei voi ymmärtää ja joihin voi vain uskoa.

Rakkautta
1038
:)

Ikuista kierrätystä. Mr. Nice Pressure

WSolsticeHOu
Seuraa 
Viestejä3618

"Myös aika syntyi alkuräjähdyksessä, joten ei ole mielekästä kysellä, mitä oli ennen sitä."

Tuota samaa mantraa meille ovat työntäneet mm. Esko Valtaoja, Kari Enqvist ja Syksy Räsänen monta aikaa.

Nyt tuo on jo hyvin vanha tapa ajatella asioista!

"Alkuperäinen alkuräjähdyskertomus ei kuitenkaan vastaa ihmismieltä kiehtoviin suuriin kysymyksiin: Oliko ennen alkua mitään? Mikä alussa oikein räjähti? Mikä määräsi räjähdyshetken?
Näihin asti on usein vastattu, ettei kysymyksessä ole mieltä, koska emme voi nähdä universumin alkuhetkiin.

Saamme sen kehityksestä otteen vasta 380 000 vuotta synnyn jälkeen. Tuolloin alkuplasma kirkastui, valo alkoi virrata ja ydinten törmäyksissä syntynyt kosminen mikroaaltosäteily levittäytyi kaikkialle avaruuteen.

Enää vastaus ei tyydytä. Kosmologit ovat tarttuneet ihmiskunnan perusmysteeriin, sillä peruskertomuksen elementit vaativat reivausta.
Nykyfysiikan perusteoriaa, standardimallia, on korjattava, koska teoria ei kuvaa lainkaan painovoimaa. Avaruuden tyhjiössä piilotteleva pimeä energiakaan ei istu nykykäsityksiin. Vaikka se muodostaa valtaosan universumista, sitä on havaintojen mukaan vähemmän kuin teorioiden mukaan kuuluisi olla.
Yhä useampi kosmologi pitää alkuräjähdystä tapahtumana, jota edelsi jokin. Uudet pohdinnat ovat tuottaneet ainakin neljä mahdollista alkua. Niistä paljon kannatusta on saanut niin sanottu ikuisen inflaation malli, joka pitää tuntemaamme universumia yhtenä monista, eli olemme vain yksi pieni osanen suuremmassa kokonaisuudessa, multiversumissa."

Rakkautta
1038
:)

Ikuista kierrätystä. Mr. Nice Pressure

tammukka
Seuraa 
Viestejä6728

Alkaako Tiede-lehti muistuttaa tältä osin jo Tieteen Kuvalehteä ? Vähän väliä uusia mitä mielikuvituksellisempia teorioita ja seuraavassa lehdessä homma taas kokonaan uusiksi. Näyttäviä juttuja tehdään tyhjästä ja taas työnnytään.

111
Seuraa 
Viestejä3259

Ensin syntyi laajeneva pimeä aine ja se syntyi suhteellisesti ottaen vielä paljon tiheämmästä laajenevasta pimeästä aineesta.

Oleellista on se miten laajeneva pimeä aine aktivoituu laajenemaan nopeammin ja miten ja milloin se aktivoituu laajenemaan räjähdyksenomaisesti.

Entropiaa se on ja aktivoinnin suorittaa laajenevan työntävän voiman aalto joka humahtaa aktivoituvan laajenevan pimeän aineen läpi siten että osa pimeästä aallosta absorboituu / työntyy erillisten laajenevan pimeän aineen tihentymien sisälle ja se on se energia / työntävä voima joka kasvattaa yks kaks laajenevan pimeän aineen tihentymien sisäistä painetta saa niiden laajenemisen kiihtymään räjähdyksenomaiseksi.

🤔

Ikuista työntävän voiman kierrätystä äärettömässä 3 D avaruudessa joka ei todellakaan laajene tai kaareudu. Laajeneva avaruus on keisari alasti!!!

111
Seuraa 
Viestejä3259

Galaksit syntyvät sisältä ulos päin valmiiksi kauaksi toisistansa ja näin ei tarvita hokkus pokkus räjähdyksenomaisesti laajenevaa avaruutta.

Kyse on siitä että laajeneva näkyvä maailmankaikkeus työntyy kokonaisuutena tietystä suunnasta tiettyyn suuntaa.

Laajenevan näkyvän maailmankaikkeuden historian alussa kaikki laajenevassa näkyvässä maailmankaikkeudessa oli laajenevaa pimeää ainetta.

Hyvin tiheää tasaista laajenevaa pimeää ainetta josta ei olisi syntynyt mitään havaittavan kaltaista jos vastaan ei olisi työntynyt laajenevaa työntävää voimaa jossa oli tiheyseroja aluettain.

Nuo vastaan työntyvän laajenevan työntävän voiman tiheyserot aluettain saivat aikaiseksi sen että silloisen laajenevan näkyvän maailmankaikkeutemme laajenevaa pimeää ainetta alkoi laajenemaan räjähdyksenomaisesti siellä täällä erillisillä alueilla.

Eli tuota meille pimeää laajenevaa ainetta aktivoitui laajenemaan räjähdyksenomaisesti erillisillä alueilla sen mukaisesti millä alueella vastaan työntyi siihen sopivan tiheää työntävää voimaa.

Ja näin syntyivät laajenevat supermassiiviset kohteet nopeasti yks kaks.

Kun tällaiset uudet laajenevat supermassiiviset kohteet, joista työntyy ulos laajenevaa pimeää ainetta, alkoivat törmäilemään syntymänsä jälkeen suhteellisen jyrkissä kulmissa keskenään, niistä vapautui paljon laajenevaa pimeää ainetta josta nopeasti paljon uusia laajenevia tähtiä.

Ja näin uusia laajenevia galakseja sisältä ulos päin valmiiksi kauaksi toisistansa.

Ja eipä tarvita hokkus pokkus räjähdyksenomaisesti laajenevaa avaruutta.
.
Ja näin selittyy se kummatko syntyivät ensin, galaksien keskusten supermassiiviset kohteet vai galaksien tähdet.

Ja myös se miten niin nopeasti supermassiivisia kohteita.

Ne syntyivät hyvin nopeasti ja ilman vetävää voimaa.

Eli EI pikkuhiljaa kasaantumalla jonkun selittämättömän vetävän voiman toimesta, vaan nopeasti vielä paljon tiheämmästä laajenevasta pimeästä aineesta jonka erilliset laajenevat tihentymät alkoivat yks kaks laajenemaan räjähdyksenomaisesti.

Ja tuossa vaiheessa vasta galaksien keskusten laajenevat supermassiiviset kohteet.

Toisessa vaiheessa näiden keskinäisiä lähiohituksia tai törmäyksiä ja silloin vasta syntyy uutta havaittavaa laajenevaa ainetta ja saman tien uusia laajenevia tähtiä nopeasti, koska räjähdyksenomaisesti laajenevasta pimeästä aineesta syntyy uusia laajenevia tähtiä ilman vetävää voimaa.

Huomaa että samalla periaatteella syntyvät elektronit ja fotonit, kun laajenevista atomien ytimistä ulos työntyvä meille pimeä laajeneva työntävä voima kohtaa esim. vastaan työntyviä laajenevia fotoneita joita kaukana toisistansa siellä täällä.

Eli vain pieni osa laajenevasta pimeästä työntävästä voimasta, jota työntyy ulos laajenevista atomien ytimistä, aktivoituu räjähdyksenomaiseen laajenemiseen erillisillä alueilla sen mukaan minkä alueen laajeneva pimeä työntävä voima kohtaa laajenevan fotonin.

Tässäkin etäiisyys laajenevaan atomin ytimeen oleellinen jotta laajenevan työntävän voiman tiheys on vielä sopivaa siihen että se aktivoituu vastaan työntyvän laajenevan fotonin energialla räjähdyksenomaiseen laajenemiseen.

🤔

Ikuista työntävän voiman kierrätystä äärettömässä 3 D avaruudessa joka ei todellakaan laajene tai kaareudu. Laajeneva avaruus on keisari alasti!!!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat