Seuraa 
Viestejä45973

Live Earth-konsertoinin uutisoinnista poimittua:

"Brittiläinen ympäristöjärjestö Carbonprint on laskenut, että Madonna päästi viime vuoden maailmanympäriturneellaan ilmoille 440 tonnia hiilidioksidia." Linkki

Kuinkas sattuikaan: tuohan on lähes sama määrä, mitä Olkiluodon ydinlaitokset syytää ilmoille joka vuosi! Päästöoikeuksia Olkiluodolle on myönnetty 375t/vuosi.

Nyt raju kysymys: kummasta luopuminen olisi luonnon kannalta parempi teko: Madonnan kiertueesta vai Olkiluodon ydinvoimaloista?

Muistetaan, että ydinvoimalla on muitakin vaikutuksia kuin nuo suorat päästöt ilmaan, ja kaikkiin vaikutuksiin Olkiluodonkin ydinvoimalat on osallisia jollain tavoin jo pelkästään olemalla mukana luonnolle vihamielisessä bisneksessä. Ja aivan viimeaikojen tapahtumista on muistettava euroopan hellekesän 2003 helleaaltouhrit, joista osa on laskettava ydinvoiman piikkiin (katso keskustelua http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtop ... 489#508489 )

Mulla ei oo epäilystäkään siitä, kummasta luopuminen olisi luonnolle parempi teko. Ilman muuta ydinvoimalasta. Kertokaa omanne.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

jokainen ihminen tuottaa hiilidioksidia elämänsä aikana varsin suuren "kasan". jossakin taisi olla jonkinlainen laskeema kuinka paljon yksi ihminen tuottaa elämänsä aikana hiilidioksiidia. kyseessä oli varsin suuri määrä johon on myös laskettu matkaan ihmisen ruoan valmistamisessa (alkutuotannosta->loppuun saakka) aiheutuneet hiilidioksiidi päästöt. tulisiko tästä nyt vetää päätös että kaikki ihmiset tulisi ampua aamunkoitteessa koska päästävät hiilidioksiidia ilmakehään elämänsä aikana varsin suuren määrän?

niin juu tämä lehti taisi olla tieteen kuvalehti ellen aivan väärin muista.

niin juu itse kysymykseesi. täysin oikea vastaus on madonna. kun madonna poistuisi pois tippuisi hiilidioksiidi päästöt heti vuodessa 440t, ja siihen kun vielä lisätään sähkönkulutuksen väheneminen kun on yksi artisti taas vähempänä esiintymästä, tulee nämä tuon 440t päälle. ellen aivan väärin muista yksi iso esiintyminen tuottaa n. 20t hiilidioksiidia koko tapahtuman aikana (korjatkaa jos muistan väärin, ylex:llä oli asiaa festareiden/tapahtumien hiilidioksiidipäästöistä).

toisen polven pilkkuvirhe

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat