Seuraa 
Viestejä45973

Aloin syömään laskiaispullia.

Laskiaispullat – Resepti osoitteesta http://www.valio.fi

5 dl Valio maitoa
50 g hiivaa
1 kpl kananmunia
2 dl sokeria
1/2 rkl suolaa
1 rkl kardemummaa
200 g Valio voita
n. 1 kg vehnäjauhoja

Voiteluun
munaa (kanan – Ollin huom.)

Mantelikermavaahto
2 dl Valio kuohukermaa
25 g mantelijauhetta
vanilliinisokeria
tomusokeria

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna (kanan – Ollin huom.), sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä sulatettu voi. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.

Leivo taikinasta pikkupullia. Anna niiden kohota pellillä noin puoli tuntia. Voitele pullat munalla (kanan – Ollin huom.).

Paista pikkupullia 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Valmista mantelikermavaahto vatkaamalla kuohukerma vaahdoksi. Lisää mantelijauhetta. Mausta vanilliinisokerilla ja tomusokerilla.Halkaise jäähtyneet pikkupullat. Levitä väliin mantelikermavaahtoa.

Kommentit (2)

"Aloin syödä"

Kaksi munaa tuottaa tyydyttävämmän tuloksen kuin yksi, tuolla jauhomäärällä. Siis laita toinenkin, niin taikinasta tulee pehmeämpää ja kuohkeampaa. Munaa kannattaa vatkata vähän, kunnes siitä tulee tasaista vaahtoa, ennen kuin sekoittaa sen maitoon. Oikeasti sillä ei ole kyllä hirveästi väliä, koska sen funktio ei ole lisätä vaahtoisuutta taikinaan, eli munaa ei kannata vatkata loputtomiin, mutta se sekoittuu tasaisemmin, jos sen rikkoo tasaiseksi ennen sekoittamista. Sekoittamista silmällä pitäen kannattaa myös katsoa, että sekä maito että munat ovat kädenlämpöisiä, tai vähän lämpimämpiä, että sekoittuvat hyvin eikä tapahdu juoksettumista, joka sekään ei kyllä sinällään ole vaarallista. Munat kannattaa siis itseasiassa nostaa pöydâlle hyvissä ajoin ennen leipomisen aloittamista, (tai säilyttää ylipäänsä lämpimässä). Samoin tuo voiteluun käytettävä. Siihen tarkoitukseen kannattaa itse asiassa ylipätään käyttää vanhaa munaa, jos sellaista kotoa sattuu löytymäân, eikä muuta käyttöä ole. Jos munat ovat kylmiä, ne voi lisätä taikinaan myös kun osa jauhoista on jo lisätty.

Hyvä ajatus tehdä mantelikermavaahtoa, täytyy kokeilla. Sen ohessa mantelin ystävät voinevat käyttää myös perinteistä mantelimassaa, tai jotain versiota. Mantelijauhoista (140g), voista(100g), keltuaisista(2kpl), sokerista(50g) ja hunajasta(75g) sekä vaniljasokerista (pari lusikallista) tulee ihan tajuttoman hyvä crême des amandes. Suhde on hyvä, mutta noilla määrillä saat sitä aika paljon, eli kannattaa mahdollisesti puolittaa luvut. Huono idea ei ole myöskään leipoa sitä pullien sisään, keskelle pieniä määriä joka pullaan ja sitten tosiaan lisätä paiston jälkeen vain kermavaahtoa.

Mitäs ylijääneistä valkuaisista ? ...niistä voisi tehdä vaikka mantelikermavaahdon kanssa hyvää (olettaen, en ole tätä kokeillut) moussea, mutta siihen tarvitaan taas lisää keltuaisiakin, joten se ei korjaa tilannetta.

Hyvää laskiaista ! Koska se muuten on ? Eli koska noita herkkuja pitäisi tehdä ?

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19017
siouxeyesighed legion
Hyvää laskiaista ! Koska se muuten on ? Eli koska noita herkkuja pitäisi tehdä ?
Aikaa olisi sellaiset 40 minuuttia, ja seuraavan kerran vuoden päästä.

...laskiaistiistai siis kulumassa umpeen, samoin kuin Ryynebergin päivä. Toivottavasti väki on muistanut runoilla mukavia.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat