Seuraa 
Viestejä10

Youtubessa näyttää olevan tosi paljon cover-kappale-esityksiä eri kappaleista, esim. yksityisien soittoesityksinä. Onko luvallista yksityisenä henkilönä soittaa sinne jokin kappale, vai rikkooko jonkin oikeuksia? Tai millä oikeudella siellä ylipäänsä on lähes kaikki maapallolla tehty musiikki jo julkaistu?

Kommentit (5)

Käyttäjä21414
Seuraa 
Viestejä5

Ihan virallisen linjan mukaan ei saa julkaista. Covereiden julkaiseminen vaatii luvan teoksen copyrightin omistajalta, eli useimmiten levy-yhtiöltä tai kappaleen tehneeltä taholta.

Käytännössä kuitenkin sitä tehdään valtavasti, eikä siitä mitään sanktioita tule. Jos kappaleen omistaja sitä youtubelta vaatii, youtube poistaa videon palvelustaan, ja sillä selvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Minijehova
Seuraa 
Viestejä19025

Älä paina mainooksia päälle niin kukaan ei mussuta. Heti jos yrittää tienata muiden omistamilla oikeuksilla, tuppaa tuubi puhaltamaan pelin poikki. Varoituksen tai kaksi saattaa saada ensin, mutta saattaapi mennä kerrastakin sulki koko tili. Riippuu kenen oikeuksia loukataan. Disney on kuuluisa mustistelustaan.

MJ

Käyttäjä21414
Seuraa 
Viestejä5

Käyttäjä19830 kirjoitti:
Varmaan jokaisesta maailmassa 60-luvun jälkeen julkaistusta kappaleesta Youtubeen on joku jo laittanut niistä esityksiä. Tuskin niillä mitään lupia mistään - kunhan vaan laittavat.

Ei 100% varmasti ole lupia, pois lukien ehkä jotkut muutamat isoimmat tube artistit jotka julkaisevat covereita oikein urakalla ja suuri määrä tilaajia. Anna palaa vaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat