Sivut

Kommentit (45)

JPI
Seuraa 
Viestejä29583

Goswell kirjoitti:
Noinhan sinä aina vastaat ja minä vastaan näin.

Gravitaatiopalleron vaikutussuunta on säteen suunta, ei vaikutusta ratanopeuteen pienillä nopeuksilla, se onko vaikutussuunta erilainen jos ollaa hyvin suurissa nopeuksissa, jää nähtäväksi.

Sitten se voimantarve.

Gravitaatiolle hidasta eikä painavaa massaa ei ole olemassa, joten gravitaatio ei ole voima, eikä tarvitse voimaa muuttaakseen kappaleiden liiketilaa, "pallero muuttaa liiketilaa määränsä verran ja "palleroiden" määrä on se ratkaiseva tekijä, musta on hyvä esimerkki, "palleroita" piisaa.

Tällä tulikin ongelmat ratkaistua joten vastaa vaan, miten erotat nuo toisistaan.

Kuten jo aikaisemmin annoin ymmärtää, niin joutavan käsienheilutelun ja toimivan teorian erottaminen toisistaan ei vaadi sen kummempia perusteluja. Noin on varsinkin kun jo etukäteen on selvää, että mitkään perustelut eivät kelpaa henkilölle, jolle omat selittelyt ovat tärkeämpiä kuin todellisuus ja sitä kuvaava fysiikka.

3³+4³+5³=6³

OJP.
Seuraa 
Viestejä1054

Pointti Tokologille, ed. ketjussa jäi vastaamatta  kysymykseen raskaan kappaleen ja hiukkasen  ..``.nopeus...käyttäytymiseen `

- Schrödingerin mukaan hiukkasten mikrorakenne kuvasuu niiden aalto - ominaisuuksista... Heissenbergin mukaan taas  havaitut ilmiöt  ja nniden kuvaaminen on ainoa tietomme ...maailmasta - maailmankaikkeudesta.. ja spekulointi .. niiden  ``takana olevista ilmiöista ja `` (nykyfysilkka esim. kvanttifluktaatioiden syyt) oletuksista on  hyödytöntä.

Tältä pohjalta hän määritteli eräiden hiukkasten ...radan  laskenta- menetelmiä ja teki johtopäätöksen;

hiukkasen  p ja paikan x   määrittämistarkkuksien välillä vallitsee ...epäyhtälö;

           siis        delta  x   delta v > H, per m,    missä h on Planckin vakio ja m hiukkasen massa

. Kun halutaan pienentää paikan  mittauksen epätarkkuutta   detta  x, niin se tapahtuu   nopeus mittauksen...epätarkkuuden... delta v , kustannuksella., koska rata koostuu sekä paikasta että liikesuunnasta joten radan käsite tulee eåämääräiseksi.

- Kun hiukkanen on ``tarpeeksi..raskas``. niin samoin kuin ...raskaat kappaleet  ne käyttäytyvät  klassisen (Newton)mekaniikan  tapaan.

Osmo, Otto, Juhani Päivinen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Goswell
Seuraa 
Viestejä15162

Tuota voimatarve hommelia pitää avata hiukan lisää, täällä on uusia naamoja joita saattaa kiinnostaa tämäkin näkökulma.

Gravitaatio vaikuttaa kaikkeen, valoon ja aineeseen, aine on kvanttipuuroa jossa sisäiset sidokset virtuaalivipeltimillä pitää aineen alirakenteen kasassa.  Gravitaatio kiihdyttää kaikkea aineen alirakennetta samalla tavalla, kappaleen sisärakenteeseen ei muodostu symmetriarikkoa vuorovaikutuksiin, kappale muuttaa liiketilaansa aivan kuin se olisi levossa vaikka kiihtyykin. Tuolloin ei pääse syntymään ilmiötä joka tuottaa hitaan ja painavan massan.

Vaan annas olla kun kappale kopsahtaa gravitoivan kappaleen pintaan, sisäistä symmetriarikkoa pukkaa aineen alirakenteeseen ihan kiitettävästi, sitä suurempaa mita suurempi oli kohtaamisnopeus.

No, mistä se porsii.

Atomin rakenne on syyllinen, ikäänkuin pallo jonka sisällä on toinen pallo, virtuaalivipeltimet pitää keskipallon suuremman pallon keskipisteessä, vuorovaikutukset on symmetriset joka puolella. kun ulon pallo eli ekuori kohtaa toisen ekuoren ja niiden keskinäinen hylkiminen alkaa muuttaa niiden liiketilaa, se sisempi pallo, jossa sa massa varsinaisesti sijaitsee täytyy saada mukaan liikkeeseen, symmetria särkyy ja nyt meillä on erilaiset voimat eri puolilla atomin ydintä, ja kas kummaa, se suuntautuu juuri oikeaan suuntaan tuottaakseen hitaan massan.

 Entäpä massan paino.

Täsmälleen sama ilmiö kui tuossa hitaassa massassa, mutta toisin tuotettuna, juuri tästä syntyy ekvivalenssiperiaate, et voi erottaa oletko avaruudessa kiihtyvässä hississä vai hississä maanpinalla nököttämässä.

Eli koska gravitaatio kiihdyttää kaikkea mutta tässä eri kappaleiden ekuorien hylminen estää kiihtyvyyden, ydin on jatkuvasti epäsymmetrisessä sijainnissa ekuoreensa nähden, eli tilanne on sama kuin törmäyksessä. Pitää tuosta aueta joten ei siitä sen enempää.

Perustelua laveammin. Kun kaksi kappaletta törnää, en eivät oikeastaan kosketa toisiaan, vaan vain ekuorten virtuaalifotoneiksi kuvatut vipeltimet kasvattavat vuorovaikustaajuuttaan kontaktipinnalla.

Tässäkin massaton hiukkanen vaikuttaa massalliseen kappaleeseen mikä on käytännössä mahdoton suoritus.

Vaan annas olla kun heivataan se todellinen massa huitsin nevadaan ja tehdään kuten yllä on selitetty homma ratkeaa.

Tällekin on perustelu, kun materia ja antimateria kohtaa, jää vain gammasäteilyä, minne se massa meni, ei minnekkään, ei sitä koskaan ollutkaan.

Tuolla symmetriarikolla vuorovaikutuksissa  saadaan luotua tavallaan illuusio massasta massan ominaisuuksin.

Kuitenkin kyse on vain liikemääränsiirrosta massattomien kvanttien välillä.

Jaahas, ojanperkuuseen perkule.

Minun mielestä noin.

Trash
Seuraa 
Viestejä2216

Poppamies kirjoitti:
Vakiintunut tapa selittää gravitaatio ilmiötä on tämä kaareva avaruus, eli massan aiheuttama ”kuoppa” tilassa.
Tämä onkin ihan järjellinen tapa havainnollistaa asia. Eli tämä paljon käytetty mielikuva keilapallosta trampoliinilla.
So far so good! Se mikä minua edelleen askarruttaa on tämä? Mikä aiheuttaa sen kuopan trampoliinissa ja mikä on se avaruuden trampoliini?
Kiitos ja anteeks!

Keilapallo trampoliinilla ei mielestäni ole oikein onnistunut esimerkki havainnollistamaan painovoimaa koska jotta kappale kierisi kohti keilapalloa, tarvitaan edelleen painovoima. Esimerkki ei toimi painottomassa avaruudessa.

Jokatapauksessa painovoima voi olla seurausta siitä miten massa vaikututtaa valon nopeuteen. Valo taittuu gravitaatiokentässä kohti optisesti tiheämpää aluetta, samaan tapaan kuin prismassa. Silloin loukussa oleva valo putoaa kappaleen tavoin kohti massaa. Mitäpä parinmuodostuksessa valosta syntynyt hiukkanen muuta olisi kuin loukkuuntunutta valoa?

jeremia2
Seuraa 
Viestejä1140

Poppamies kirjoitti:
Ei näyttäisi olevan mitään käypiä selityksiä vetovoiman Ihmeeliseen manifestioon. Vain jotain tieteellistä jargongia jostain hiukkasista. Niinkuin jostain gravitonista, joka minun mielestä on joku hätäratkaisu kun ei ymmärrys ylety käsittämään vetovoiman syvintä olemusta.
Miten tällainen ongelma? Vai ajattelenko jollain tapaa väärin- kilon leka on kilon leka ja kahden gramman höyhen on kahden gramman höyhen. Sen jokainen pystyy tuntemaan käsinkosketeltavalla tavalla. Toisaalta molemmat kiihtyvät ymmärtääkseni samalla nopeudella vapaassa pudotuksessa tyhjössä.
Selittäkää minulle tämä niin pääsen kärrylle!

Ehkä  Albert otti kilon punnuksen käteensä ja toisella kädellä haroi (tunnusteli) olisiko siellä kilon punnuksen ja maan välissä joku kenttä tms. kun se maa veti sitä alaspäin. Joku selitys piti  viisaan miehen keksiä tuohon fysikaaliseen ilmiöön, no kun mitään ei näpeillä tuntenut niin hyvä selitys (kun muutakaan ei keksinyt) oli ettei siinä mitään kenttää ole, avaruus on vaan taipunut (??), sitä ei sormilla havaitse. Sen verran Albertilla oli statusta, että asiaa kannatettiin päitä nyökkäilemällä myötäillen. 

Se painovoima ja massa ovat edelleen tuntemattomia, vaikka ei se niiden laskuja haittaa ainakaan jos ei tarkkoja olla.

Ehkä, kun nuo avautuvat (painovoima /massa) joskus niin menee fysiikan kirjat uusiksi ?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat