Sivut

Kommentit (42)

Tommi Turmiola
Seuraa 
Viestejä1294

Ilkka Luoma kirjoitti:
tammukka kirjoitti:
Evoluutiota väärinymmärretään lähinnä siksi että siitä on tehty "olento" joka toimii jonkin päämäärän hyväksi. 

...

Laajasti ottaen evoluutiosta, sen merkityksestä ja oletetuista tavoitteista tai väitteistä, ettei mitään tavoitteita ole - käydään kovaa sanallista debattia ja väittelyä onko niin tai näin.

Sen me kuitenkin tiedämme, että evoluution tärkein tehtävä on "itsensä hengissä pitäminen" - ja se tarkoittaa lisääntymistä, mitä hienostuneimmin keinoin - lajeittain, mutta yhdellä täyspäämäärällä - lisääntymisen toteutumisella. Onko evoluution siis ainoa elollinen kuolemattomuudessaan?

Evoluution yksityiskohdista käydään akrobaattis-sanallista sotaa. Sekin voidaan sanoa, että on täysin varmaa, ettemme tunne evoluutiota likimainkaan täydellisesti. On paljon arveluja ja darwinistit ovat mielipiteistää varmoja ja edustavat koulukuntaa, joka perustuu vain Charles Darwinin päätelmiin -arvo niille annettuna.

Sekin on varmaa, että evoluution todellisuus täystietona on "tuolla jossain" - ehkä perimäketjuissa, sillä siellähän ovat kaikki se, mitä mekin ihmisinä olemme - nykypäivän jalostuneine tietoinemme/ "tietoinemme".

Onko hallinnassamme oleva tieto universaalia - keskinäisten viestintäymmärryksiemme varassa? Onko meillä yleensäkään mahdollisuutta biosfäärillisenä lajina olla yhteydessä "kaiken tietoon" - jää lopulta nähtäväksi. Albert Einsteinkin yritti luoda yhteyttä "kaiken teoriaan" - julkisesti katsottuna epäonnistuen siinä.

Evoluutiosta - Darwinin uskontona - on tässä linkin alla ~ https://journal.fi/tt/article/view/89797 - erinomainen artikkeli Tieteessä tapahtuu numerosta 1/2020.

Voimme tehokkaasti olettaa, että keskustelu evoluutiosta jatkuu yhtä kauan kuin debatti yhteiskuntapolitiikasta, sillä evoluutio sanakäsitteenä koskettelee kaikkea mikä muuttuu eli kehittyy. Arvioimatta mihin suuntaan mikäkin kehityslinja olisi viemässä.

Evoluutio lienee erinomainen hetkellinen - juuri tässä toimiva - 'start-up yritys', joka taltioi tapahtumahetkeä "nyt" ja tekee siitä jatkuvasti meille tuntemattomalla kellotaajuudella sopeumamuutoksia - kilpailutilanteen hyväksyjänä.

.

Kts.: HS: ~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000006425706.html  - 

...

Heh heh...luulottelutauti vain pahenee.

Halusitpa tai et banaanikärpäsellä ja ihmisellä on yhteinen kantamuoto

Esimerkiksi Helsingin yliopiston tutkimuksissa banaanikärpäsillä saadut tulokset ovat siirrettävissä ihmisiin, eli samat geenimuunnokset aiheuttavat samanlaisia vaikutuksia niin banaanikärpäsellä, hiirellä kuin ihmisellä. Tämä ei olisi mahdollista, jos meillä ei olisi yhteistä kantamuotoa. Näin  ihmisen aineenvaihdunnan häiriöitä voidaan tutkia banaanikärpäsillä.

"Persaukisuus on itseaiheutettu olotila" - T. Turmiola 2017

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat