Seuraa 
Viestejä9

Suomalaisten kateus. Säälittävää. Järkyttävää. Hävettävää.

Miksi näin? Mistä se kumpuaa? Mitä se ketään hyödyttää?

Kauan jo ihmetellyt tätä aihetta, joka suurimmaksi osaksi näyttäytyy hyvin sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi yrityksien työpaikkapostaukset ovat hyvä esimerkki - Yritys postaa työpaikkailmoituksen "Tule meille töihin" - ei herätä keskustelua, eikä mielenkiintoa. Kun taas postaus "Tule meille töihin - maksamme matkasi" - (huomaa että joku toinen ihminen voi saada jotain!!) Jolloin siinä on Marttaa, Heidiä, Pekkaa ja Suvia kommentoimassa kuinka serkun tädin pojalla on huonoja kokemuksia yrityksestä, joku on kuullut että ei makseta palkkoja, ja jollain muuten vaan tarve laittaa "ei kantsi mennä" ja parantaa tällä päiväänsä. Hauskinta on se että kommentoijista kellään ei käy edes mielessä itse hakea työpaikkaa, mutta pelkkä ajatus että joku toinen voisi saada työn + hyötyä jotain mukavaa päälle on selvästi vastenmielinen. Mainittakoon vielä että 99% kommentoijista oikeasti ei tiedä mikä yritys on kyseessä tai asiasta sen enempää.

Toinen hyvä esimerkki on treffipalvelut. Jukalle ei nappaa ketään "hot or not" palvelusta ensimmäiseen 2 päivään - Paska paikka, ei kannata mennä, huijausta!! Miska liittyy "Dominodateen", ei laita profiilikuvaa ja esiintyy salanimellä - Koko sivu on feikki ja joka postaaja joka puhuu positiivisista kokemuksistaan sivulta on mainostaja.

Ymmärrän että ihmisillä on erilaisia persoonallisuuksia, mutta tämä Kateellisuus taitaa olla Suomalaisten hallitsema juttu. Paljon matkustelleena ja muualla asuvana voin kertoa etten missään ole kokenut vastaavaa Valitus - Kateus kulttuuria kuin Suomessa

Pystytkö olemaan aidosti onnellinen toisille tapahtuvista positiivisista asioista?
Kyllä
Kyllä
100.0%
En
En
0%
Ääniä yhteensä: 9

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Keijona
Seuraa 
Viestejä17657

Usko ei ole ymmärryksen väärtti. Vaikka uskoisi kuinka kovasti itseensä, niin silti vähän aina  epäilyttää, pelottaa, sieltä se kateus sikiää,  epävarmuudesta.

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat