Sivut

Kommentit (42)

111
Seuraa 
Viestejä2526

Maailmankaikkeuden laajenemisnopeus ei täsmää – "Olemme jättäneet jotain huomioimatta kosmologisessa mallissa"
Hubble-avaruusteleskoopin tarkennetut mittaukset antavat edelleen hämmentäviä tuloksia maailmankaikkeuden laajenemisen kehityksestä. Verrattaessa kosmisesta taustasäteilystä määritettyä muinaista laajenemisnopeutta ja galaksien nykyajan liikkeiden perusteella mitattua ero on selvä.

https://www.avaruus.fi/uutiset/kosmologia-ja-teoreettinen-fysiikka/maail...

"Tarkennuksen ansiosta todennäköisyys, että laajenemisnopeudet olisivat ristiriidassa sattumalta, putoaa arvosta 1:3 000 peräti 1:100 000:een.

"Kyse ei ole ainoastaan siitä, että kaksi koetta antaisivat eri tuloksia, vaan mittaamme jotain perinpohjaisesti poikkeavaa", selittää nobelisti Adam Reiss STScI:stä ja Johns Hopkinsin yliopistosta.

"Toisaalta meillä on mittauksemme maailmankaikkeuden laajenemisnopeudesta nykyään. Toisaalta varhaisen maailmankaikkeuden antama ennuste siitä, miten nopeasti maailmankaikkeuden tulisi laajentua."

"Mikäli mitatut arvot eivät täsmää, syntyy hyvin vahva todennäköisyys, että olemme jättäneet jotain huomioimatta nämä kaksi aikakautta yhdistävässä kosmologisessa mallissa", Reiss painottaa."

Kyse on kaikessa yksinkertaisuudessaan siitä miten hyvin / voimakkaasti uudempi vähän vanhaa laajenevaa valoa nopeampi laajeneva valo vuorovaikuttaa vanhempien laajenevien valojen kanssa.

Eli siitä miten nopeasti se pystyy kiihdyttämään vanhan laajenevan valon vauhdin samaksi kuin omansa.

Mitä nopeammin, sitä enemmän vanha laajeneva valo venyy eli yleisesti punasiirtyy.

Eli nämä keskenään ristiriitaiset havainnot todistavat sen ettei valon yleistä punasiirtymää edes voi selittää jollakin selittämättömällä hokkus pokkus laajenevalla avaruudella.

Selitys löytyy siitä että valot itse laajenevat avaruudessa ulos päin jo olemassa olevaan avaruuteen, vuorovaikuttaen toistensa kanssa, jolloin ne kiihdyttäessään toistensa laajenemista ja näin laajenevan valon vauhti kiihtyy samassa suhteessa kuin aineet ja valot laajenevat.

🤔

Ikuista työntävän voiman kierrätystä äärettömässä 3 D avaruudessa joka ei todellakaan laajene tai kaareudu. Laajeneva avaruus on keisari alasti!!!

111
Seuraa 
Viestejä2526

27 miljardin valovuoden päässä oleva supermassiivinen musta aukko ampuu säteilyä kohti Aurinkokuntaa, ja se voi kertoa paljon maailmankaikkeuden luonteesta

https://tekniikanmaailma.fi/27-miljardin-valovuoden-paassa-oleva-superma...

Galaksit syntyvät sisältä ulos päin.

🤔

Ikuista työntävän voiman kierrätystä äärettömässä 3 D avaruudessa joka ei todellakaan laajene tai kaareudu. Laajeneva avaruus on keisari alasti!!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat