Seuraa 
Viestejä1

Osaako joku sanoa mitä eroa on Aallon ja HY:n fysiikan opetuksessa? Korkeakoulujen yhteishaku on juuri alkamassa, enkä ole yhtään varma kumpaan yliopistoon aion hakea. Pitääkö paikkansa että HY on enemmän teoreettinen ja Aalto enemmän käytännönläheinen? Jos se on totta, onko ero kuinka merkittävä? Olen itse enemmän teoreetikko ja pidän myös paljon matematiikasta.

Kommentit (5)

Jasuji
Seuraa 
Viestejä13

Pikaisen vilkaisun jäkeen näyttäisi, että  Aalto Yliopisto kouluttaa diplomi-insinööriksi, kun taas Helsingin Yliopisto Fysiikan maisteriksi. Erona näillä kahdella koulutussuunnalla on, että Fysiikka pääaineena on usein teoreettisempi kuin teknillinen fysiikka varsinkin maisterivaiheessa. Aalto Yliopiston teknillisen fysiikan kandidaatin tutkinto sisältää enemmän differentiaalilaskentaa ja ohjelmointia. Helsingin Yliopiston fysiikan kandidaatin tutkielma on melko samanlainen, mutta osa ohjelmoinnista ja differentiaaliyhtälöitä käsittelevistä kursseista on korvattu mm. johdatus suhteellisuusteoriaan kurssilla ja kvanttimekaniikalla. Käytännössä ottaen fysiikan pääaineopiskelijat opiskelevat enemmän teoreettista matematiikkaa opintojensa ohessa ja teknillisen fysiikan opiskelijat opiskelevat enemmän ohjelmointia. 

Jos haluat opiskella teoreettista fysiikkaa niin HY lienee parempi vaihtoehto, kandidaattiohjelman jälkeen saattaa kuitenkin olla mahdollista suorittaa maisteriksi HY:ssä vaikka Aaltoon menisitkin ensisijaisesti opiskelemaan, vaikkakin joutuu todennäköisesti jokusen korvaavan matematiikan kurssin suoritamaankin. 

Ero on merkittävämpi maisteriohjelmassa. Teoreettinen fysiikka käyttää hyvin vahvasti abstraktiakin matematiikkaa. Jos haluat erityisesti termodynamiikkaa ja statistista fysiikkaa, niin Aalto on parempi, jos haluat hiukkasfysiikkaa/kosmologiaa, niin Helsingin Yliopisto antaa paremmat eväät

Jasuji
Seuraa 
Viestejä13

Ja jos olet lukenut netissä että Aalto on haastavampi tai HY on haastavampi, niin voin luvata että molemmista löytyy haastetta ihan kyllästymiseen asti. Kysymys on enemmän siitä kuinka pitkälle itse olet valmis syventymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä33980

Jos haluaa erikoistua johonkin perustutkimusalaan, yliopistossa on enemmän valinnan varaa. Esimerkiksi hiukkasfysiikkaa, astronomiaa, kosmologiaa ym. eksoottisempaa. Aalto painottaa enemmän fysiikan aloja, joilla on suoraa taloudellista merkitystä. Aallosta saatu pahvi on arvostetumpaa teollisuustyönantajien silmissä.

Mutta turha sitä on liikaa vatvoa. Valitse ala mikä kiinnostaa nyt ja aika näyttää sitten mille alalle ja mihin työhön ajaudut. Valintoja voi muuttaa myöhemmin, yliopistoissa voi suorittaa ristiin toisten kursseja jne.

Sidekick
Seuraa 
Viestejä37

Aallon fysiikan tutkinto on todella arvostettu, ja kavereita pidetään firmoissa "älykköinä". Sitä ilmiötä on myös jonkin verran, että DI:t tulevat HY:n puolelle tekemään väitöskirjaa tai myöhemmin tutkijaksi. Onnistuuko teoreettisessa fysiikassa, en tiedä.

Myös HY:n fysiikan (oik. fysikaalisten tieteiden) laitoksella on jonkinlainen eliittilaitoksen status yliopistolaitosten joukossa. Fysiikan laitoksella on lääkiksen lisäksi tiettävästi ainut tutkijalinja, eli linja, jossa opiskelijat voivat alkaa tehdä väikkäriä ennen valmistumista! Huom! Tietoni ovat jonkin verran vanhentuneita, eli joku tällä palstalla voi tietää paremmin. 

PSYCHOMETRICS IS READING YOUR MIND! WIRETAPE THE CAMERA!

Pauli
Seuraa 
Viestejä624

Aallossa ei sallita vippaskonsteja ja otettaville on joku rima ylitettävänä. Aallon musertavan setin läpikäytyään ymmärtää, ettei ymmärrä hevonpaskaa mistään, mutta ei pelkää alkaa tekemään ongelmille jotain. Välineet on kohdallaan, matematiikka, sekä sovellettu -että tilastomatematiikka, jos näin haluaa. Esim pikku aikasarjojen "filtterointi"yritykset johtaa fyssan labratöiden UM kierteeseen, näitä janttereita ei viilata linssiin, kuten erään uskonlahkon alarmisteja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat