Sivut

Kommentit (7806)

Spitfire
Seuraa 
Viestejä1739

lokki kirjoitti:
Spitfire kirjoitti:
lokki kirjoitti:
Spitfire kirjoitti:
lokki kirjoitti:
Spitfire kirjoitti:
Fix kirjoitti:
67 astetta kirjoitti:

Ensin nousee lämpötila ja sen seurauksena nousee hiilidioksidipitoisuus.

Tuon ymmärtää jokainen terveellä järjellä varustettu ihminen hieman asiaan perehdyttyään.

Se fakta ei näköjään vaan sovi ilmastouskovaisten agendaan...

Se ei ole fakta ja jokainen terveellä järjellä varustettu ihminen ymmärtää kuunnella tiedettä.

Sanomasi ei yksinkertaisesti tässä nykyisessä tilanteessa pidä paikkaansa.

Päätit pisteeseen, vaikka tuo oli vain sivulause, jonka olisi pitänyt päättyä pilkkuun jonka jälkeen tulee alistuskonjunktio "koska" ja sen jälkeen tietenkin pääasia, eli perustelu.

Tuollaisenaan se ei ole "tieteellinen" argumentti, eikä mikään muukaan perustelu. Laita lähdeviite tai perustele logiikalla ja fysiikalla.

Se olisi ollut sivulause, jos olisin tehnyt siitä sivulauseen lisäämällä loppuun jonkin toisen lauseen ja erottamalla ne toisistaan pilkulla.

Tuollaisenaan se päätetään pisteeseen.

Eikä tuon ollut tarkoituskaan olla tieteellinen argumentti, koska se ei vastannut mihinkään tieteelliseen argumenttiin. Se oli väite, jolla vastasin väitteeseen.

Perusteettomia väitteitä siis ilman perusteluja, kuten ennenkin. Tällä kertaa et kyennyt edes löytämään asiaan kuulumatonta, ihan muusta asiasta tehtyä tutkimusta, josta kopioit otteen, joka ei liity asiaan mitenkään, kuten tavallisesti.

Tässä sulle tutkimus ihan täsmälleen kyseisestä aiheesta.

”Our study unambiguously shows one-way causality between the total Greenhouse Gases and GMTA. Specifically, it is confirmed that the former, especially CO2, are the main causal drivers of the recent warming.”

On the causal structure between CO2 and global temperature

Adolf Stips, Diego Macias, […]X. San Liang

https://www.nature.com/articles/srep21691

Etsipä sinä lokki nyt tutkimus, joka kumoaa tämän, kun aloit kerran haastamaan, ole hyvä.

Heh, osoitit minun olleen täsmälleen oikeassa. Tämä linkkaamasi tutkimus ei liity käsiteltyyn asiaan mitenkään.

Käsitelty asia oli käsittääkseni tämä:

” Ensin nousee lämpötila ja sen seurauksena nousee hiilidioksidipitoisuus.

Tuon ymmärtää jokainen terveellä järjellä varustettu ihminen hieman asiaan perehdyttyään.

Se fakta ei näköjään vaan sovi ilmastouskovaisten agendaan...”

Miten ihmeessä muka se, että on osoitettu kausaalinen suhde CO2-pitoisuuksien nousun ja lämpötilan nousun välillä niin, että CO2-pitoisuuksien nousu johtaa lämpötilojen nousuun ei muka liity aiheeseen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Spitfire
Seuraa 
Viestejä1739

” As a result, we conclude that the 100% renewable energy scenarios proposed in the literature are not just feasible, but also viable. As we demonstrated in Section 4.4, 100% renewable systems that meet the energy needs of all citizens at all times are cost-competitive with fossil-fuel-based systems, even before externalities such as global warming, water usage and environmental pollution are taken into account.”

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1364032118303307?via%...

Spitfire
Seuraa 
Viestejä1739

Valoa tunnelin päässä?

” Flux in scepticism raises hopes

Matthew J. Hornsey
Nature Climate Change (2020)

The partisan divide between Republicans and Democrats on climate change is large and shows no signs of narrowing. However, a new analysis shows that Republicans’ climate change attitudes were relatively unstable between 2014–2018, triggering cautious optimism that a tipping point in attitudes might be around the corner.”

https://www.nature.com/articles/s41558-020-0721-4

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1706

On tästä Koronasta hyötyäkin. Hallitus keskittyy nyt todella tärkeään asiaan

Kuka enää CO2 päästöistä puhuu. Yksi turha tv ohjelma pyörii vielä  tv'ssä.

Kiinassa epidemia alkaa olla ohi, mikä tarkoittaa, että meilläkin loppukesästä ollaan palaamassa normaaliin.

Vaikeissa oloissa, kun ihmiset turvaavat toisiinsa, on aina ollut seurauksena vauvaluvun kasvua. Se korvaa menetykset nopeasti. 

Luultavasti meilläkin syntyvyys lähtee nousuun ennen joulua.

Ensi syksynä vallitsee jo kova tohina, kun yritetään elvyttää talouselämä.

Kuka silloin enää puhuu CO2 katastrofista

Kukaan ei tiedä kuinka kylmä ensi talvesta tulee, mutta auringon aktiivisuus on ollut jo kymmenen vuotta heikko ja tällä hetkellä elämme lähihistorian  pahimmassa minimissä.

esko

67 astetta
Seuraa 
Viestejä794

Käyttäjä4369 kirjoitti:

Kukaan ei tiedä kuinka kylmä ensi talvesta tulee, mutta auringon aktiivisuus on ollut jo kymmenen vuotta heikko ja tällä hetkellä elämme lähihistorian  pahimmassa minimissä.

Auringon aktiivisuus on ollut 1990 luvun alusta saakka, ja lämpötilat ovat samaan aikaan nouseet kiihtyvää tahtia. Ei ole auringon pilkuttomuudesta auttamaan nyt. Ja pahin minimikin oli 2009, eli lyhyt on sinun "lähi historia". Ja vaikka tänä talvena oli lähes pilkutonta, niin ennätys lämmin tuli Suomessa.

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1706

Keski-Eurooppaan ja Välimerenmaihin ulottuu nyt pakkasia. Seuraavan linkin mukaan kylmää olisi jopa huhtikuun alkuun

http://www.tiempohoy.es/es/home/tiempo/modelos-meteorologicos/gfs-popup/...

Talojen lämmitys ei pelaa ja useimmissa taloissa ikkunat ovat yksilasisia, joten ne ovat öisin tiivistyneen veden kastelemat, huoneiden lämpötilat putoavat jopa alle 10 C  

Luntakin näyttäisi tulevan vaivaksi asti.

https://www.snow-forecast.com/maps/static/europe/last3days/snow

https://www.foreca.fi/meteorologilta/hawfz0gg

Koronaviruksen epidemia-alueella Pohjois-Italiassa lämpötila painuu ensi yön aikana paikoin -10 asteeseen.

Pahimmalle epidemia-alueelle Pohjois-Italiaan leviää ensi yön aikana hyvin kylmää ilmaa, vuoristoisilla alueilla pakkasta voi olla yli 10 astetta. Myös muualla Välimeren maissa on paikoin talvista. Keskuslämmityksen puuttuessa kylmyys uhkaa tunkeutua myös sisätiloihin.

Kerrassaan surkea ajoitus tällä kylmän ilman purkautumisella Välimerelle! Nyt kun eniten toivoisi valoa ja lämpöä koko Eurooppaan.

Kylmin hetki ajoittuu pahimmalle epidemia-alueelle Italian pohjoisosaan ensi yönä, jolloin lämpötila laskee yleisesti 0 ja -10 asteen välille, vuoristoilla on tätäkin kylmempää. Myös Manner-Espanjassa lämpötila painuu paikoin reilusti pakkasen puolelle, ja yön alimmat lukemat käyvät pääkaupungissa Madridissa nollan vaiheilla. Luntakin on luvassa lähipäivinä Välimeren alueelle, sen sijaan Etelä- ja Keski-Italiassa on voimassa rankkasadevaroituksia.

Useimmissa asunnoissa Etelä-Euroopassa ei ole keskuslämmitystä, joten ulkoilman lämpötilan vaihtelut tuntuvat herkemmin myös sisätiloissa. Kylmyyttä ja kosteutta ei välttämättä pääse pakoon mihinkään. Tämän vuoksi olenkin huolissani tulevan säätilan vaikutuksesta koronatilanteeseen: erään tutkimuksen mukaan osa hengitystieviruksista levisi parhaiten kylmissä lämpötiloissa.

Oli hengitystiepöpö mikä tahansa – toipumista tuskin edesauttaa, jos sisäilman lämpötilassa tai kosteudessa on paljon vaihteluita. Oppimani mukaan parasta olisi pysytellä lämpöisessä ilmassa ja nauttia runsaasti kuumia juomia.

Euroopan keskuksen uusimman kuukausiennusteen mukaan tavanomaista kylmemmän ilman painopiste näyttäisi visusti pysyttelevän epidemia-alueilla myös ensi viikolla. Erityisesti läntinen Välimeri ja Länsi-Eurooppa näyttävät saavan kylmää kyytiä riesakseen.

esko

jussipussi
Seuraa 
Viestejä57382

Googlen käännös.

"Lyhyemmät ja lämpimät talvet johtavat metaanipäästöjen lisääntymiseen pohjoisissa järvissä, suomalaisten ja yhdysvaltalaisten tutkijoiden uuden tutkimuksen mukaan. Pidemmät jäättömät ajanjaksot lisäävät metaanipäästöjä. Suomessa järvien metaanipäästöt voivat nousta jopa 60%.

Yhdysvaltain Purduen yliopiston, Itä-Suomen yliopiston, Suomen ympäristökeskuksen ja Helsingin yliopiston tutkijoiden kansainvälinen tutkimus, joka julkaistiin Environmental Research Letters-julkaisussa, parantaa merkittävästi nykyistä tietämystämme boreaalisten järvien metaanipäästöistä. Tutkimuksen selkäranka on suuri aineisto järvien jakautumisesta ja ominaisuuksista sekä niiden metaanipäästöistä Suomessa. Tätä aineistoa ja mallinnustyökaluja käyttämällä tutkijat pyrkivät selvittämään, kuinka pohjoisten järvien metaanipäästöt muuttuvat tämän vuosisadan lopulla ilmaston lämpenemisen seurauksena."

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2020-03/uoef-lim032620.php -

Käyttäjä4369
Seuraa 
Viestejä1706

Ilmastotieteilijöillä on vaikeuksia. Ilmasto ei lämpene, vaikka sitä kuinka hehkutettaisiin.

Otsonikerros on palautumassa normaaliksi.

Nyt pohditaan kiihkeästi otsonin ja CO2 vaikutusta toisiinsa.

https://wattsupwiththat.com/2020/03/26/global-warming-theres-some-indica...

According to a study of the Southern Hemisphere, the warming we should have experienced in the south is being masked by the recovery of the Ozone Layer over Antarctica.

Shrinking Ozone Hole, Climate Change Are Causing Atmospheric “Tug of War”

The Southern Hemisphere jet stream is shifting, bringing more rain to some spots and less to others

By Chelsea Harvey, E&E News on March 26, 2020

But the ozone hole had another effect on the planet: It caused major atmospheric changes in the Southern Hemisphere.

With less ozone trapping solar radiation higher in the atmosphere, the stratosphere began to cool. The jet stream shifted toward the South Pole. The warm, wet tropics expanded, and the dry zone below the tropics shifted southward, as well. Weather patterns in certain parts of the Southern Hemisphere began to change.

As it turns out, it’s had a noticeable effect on the Southern Hemisphere’s atmosphere. Since about the year 2000, there’s been a pause in the shifting of the jet stream and the other changes caused by the declining ozone.

These are the findings in a study published yesterday in Nature.

“What we showed is that after the year 2000, the effects of ozone recovery have actually been balancing the effects of increasing CO2, such that the position [of the jet stream] has remained approximately constant,” Banerjee told E&E News. “And that has been referred to previously in the literature as the ‘tug of war’ between those two effects.”

It’s unclear what will happen in the future, as the ozone layer continues to recover and the planet continues to warm.

esko

jussipussi
Seuraa 
Viestejä57382

"Study shows why trees won't benefit much from extra CO2 in the air

The amount of carbon dioxide in the atmosphere is increasing steadily, having recently reached the highest concentration in human history. While that’s undoubtedly bad news for the planet, one argued silver lining is that plants are better off due to more of their food being in the air. But a new study has dashed those hopes, finding that the more extreme heat and drought brought on by climate change would cancel out most of the benefits for trees."

https://newatlas.com/environment/trees-atmospheric-co2-effects-heat-drou... .

Spitfire
Seuraa 
Viestejä1739

Käyttäjä4369 kirjoitti:
Ilmastotieteilijöillä on vaikeuksia. Ilmasto ei lämpene, vaikka sitä kuinka hehkutettaisiin.

Otsonikerros on palautumassa normaaliksi.

Nyt pohditaan kiihkeästi otsonin ja CO2 vaikutusta toisiinsa.

https://wattsupwiththat.com/2020/03/26/global-warming-theres-some-indica...

According to a study of the Southern Hemisphere, the warming we should have experienced in the south is being masked by the recovery of the Ozone Layer over Antarctica.

Shrinking Ozone Hole, Climate Change Are Causing Atmospheric “Tug of War”

The Southern Hemisphere jet stream is shifting, bringing more rain to some spots and less to others

By Chelsea Harvey, E&E News on March 26, 2020

But the ozone hole had another effect on the planet: It caused major atmospheric changes in the Southern Hemisphere.

With less ozone trapping solar radiation higher in the atmosphere, the stratosphere began to cool. The jet stream shifted toward the South Pole. The warm, wet tropics expanded, and the dry zone below the tropics shifted southward, as well. Weather patterns in certain parts of the Southern Hemisphere began to change.

As it turns out, it’s had a noticeable effect on the Southern Hemisphere’s atmosphere. Since about the year 2000, there’s been a pause in the shifting of the jet stream and the other changes caused by the declining ozone.

These are the findings in a study published yesterday in Nature.

“What we showed is that after the year 2000, the effects of ozone recovery have actually been balancing the effects of increasing CO2, such that the position [of the jet stream] has remained approximately constant,” Banerjee told E&E News. “And that has been referred to previously in the literature as the ‘tug of war’ between those two effects.”

It’s unclear what will happen in the future, as the ozone layer continues to recover and the planet continues to warm.

Luepa rauhassa uudelleen. Se, että nuo kaksi asiaa tasapainottavat toisiaan eteläisellä pallonpuoliskolla ei tarkoita, että lämpenemistä ei globaalilla tasolla tapahtuisi tai olisi tapahtunut eikä varsinkaan sitä, että CO2 ei lämmittäisi ilmastoa.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä57382

"– Tiedetään melko varmasti, että ilmastonmuutos tulee lisäämään tartuntatautien riskejä ja tuo uusia ja vanhoja tauteja uusille alueille, sanoo Bios-tutkimusyksikön ympäristöturvallisuuden tutkija Emma Hakala.

Ihmisen reviiri laajenee ja törmää muihin eliöihin

Epidemiat ja virukset eivät synny tyhjästä. Monet sairaudet ovat peräisin patogeeneistä eli taudinaiheuttajista, joilla on pitkä historia luonnon ekosysteemeissä ympäri maailmaa. Ihmisen toiminta vaikuttaa ekosysteemeihin ja voi käynnistää arvaamattomia ketjureaktioita.

Arvioiden mukaan jopa 75 prosenttia hiljattain ilmaantuneista tartuntataudeista on peräisin eläimistä. Tähän joukkoon kuuluvat esimerkiksi Ebola, lintuinfluenssa, Zika-virus sekä koronaviruksiin kuuluvat MERS ja SARS.

Uuden koronaviruksen tapaan ainakin Ebolan, SARS:n ja MERS:n epäillään olevan peräisin lepakoista.

Virusopin professorin Ilkka Julkusen mukaan Arabian niemimaalla vuonna 2012 levinnyt MERS siirtyi mahdollisesti lepakoista kameleihin ja dromedaareihin, ja niistä infektio levisi ihmisiin. Vuonna 2002 levinnyt SARS puolestaan siirtyi lepakoista ihmisiin todennäköisesti sivettikissojen kautta, Julkunen sanoo.

Kun ihmiset asettuvat uusille alueille ja rakentavat niille asumuksia, tehtaita tai kaivoksia, alueen alkuperäisten lajien elinympäristö kaventuu ja niiden populaatio eli kanta pienenee.

Selviytyneet lajit – kaikkine loisineen ja taudinaiheuttajineen – keskittyvät pienemmille alueille ihmisten lähelle. Se puolestaan lisää tartuntatiheyttä ja läheinen kontakti luonnon eläimiin kasvattaa todennäköisyyttä, että puhkeavat sairaudet siirtyvät alkuperäisestä kantajastaan ihmisiin.

Ja kun väestö kasvaa, maailmassa on entistä enemmän ihmisiä, jotka levittäytyvät syrjäisille seuduille ja joutuvat kontaktiin vielä tuntemattomia taudinaiheuttajia kantavien eläinten kanssa.

Yhdistelmän seurauksena uusien epidemioiden puhkeamisen todennäköisyys kasvaa.

Punkki liikkuu kohti pohjoista

Ilmastonmuutoksella on myös suoria vaikutuksia tautien leviämiseen. Hyvä esimerkki siitä löytyy Suomesta. Meillä punkkien on todettu levinneen entistä laajemmalle alueelle ja pohjoisempiin osiin.

Vielä 2000-luvun alussa Suomessa todettiin vuosittain parikymmentä puutiaisaivotulehdusta. Niistä valtaosa havaittiin Ahvenanmaalla. Punkit eivät kovasti pohjoisempana viihtyneet. Mutta kun vuonna 2015 puutiaisaivotulehdukseen sairastui Suomessa jo lähes 70 ihmistä, vain muutama sairastuneista oli Ahvenanmaalta.

Tartuntatauteja ja loisia on eniten tropiikissa. Siellä olosuhteet ovat niille ja niiden isännille suotuisat: on runsaasti lämpöä, valoa ja kosteutta. Päiväntasaajan lähellä lajien kirjo on runsainta ja vähenee kohti napoja.

Kun ilmasto lämpenee, ympäristö muuttuu. Punkki alkaa menestyä uusilla alueilla ja tuo mukanaan puutiaisaivokuumeen ja borrelioosin. Samankaltaista liikehdintää tapahtuu ympäri maailmaa. Esimerkiksi malaria voi alkaa yleistyä uusilla alueilla.

Iso mutta toistaiseksi kovin epämääräinen kysymys on sekin, mitä tapahtuu, jos ikirouta sulaa ja paljastaa "uinuvia tauteja".

– Niihin ei välttämättä ole vastustuskykyä tai lääkitystä, koska on niin kauan siitä, kun ne ovat viimeksi levinneet, Hakala sanoo.

Julkusen mukaan toistaiseksi ei ole varmaa näyttöä siitä, että ikiroudassa olisi ihmiselle vaarallisia mikrobeja, jotka voisivat levitä taudinaiheuttajiksi.

Globalisaatio levittää virukset nopeasti ja laajalle"

https://yle.fi/uutiset/3-11274818 .

jussipussi
Seuraa 
Viestejä57382

"In isolation, there is time to reflect. Why do we act decisively in a pandemic, but in other contexts, we don't? To be clear, my expertise is not medicine and I can't provide guidance on the epidemic. But the crisis we now face has nonetheless astonishing parallels to environmental problems: climate change and sustainability.

Shared patterns

First, these threats are global and invisible, which makes them difficult to grasp. The danger seems small at first, and does not affect us personally. We find it difficult to react to predictions of things we cannot relate to our own experiences. We mostly learn through our own experience, less so from numbers or newspapers.

Second, both the health of our society and an intact environment are public goods, which need binding regulations to be protected. Technology and individual responsibility alone won't solve these problems. Opportunists will appear, ignore recommendations and put short-term individual benefit above the common well-being. The weakest among us often feel the impact first and most in a crisis. Solidarity with the vulnerable is essential.

Third, it pays to address these threats with early and decisive action. The short-term costs are higher, but in the long-term, nearly everyone benefits. "Wait and see" inevitably and rapidly limits the scope for action. Finally, in both crises—coronavirus and climate change—experts have long pointed out the consequences, but were only listened to much later.

Action only when time runs out?"

https://phys.org/news/2020-03-science-critical-decisions.html ,

b_e_y_o_n_d
Seuraa 
Viestejä701

https://yle.fi/uutiset/3-11279055

– Koronavirus kertoo, miten asiat tulevat luultavasti menemään, kun joku ilmastonmuutoksen seurausilmiö konkretisoituu.

Nyt on nähty, että päättäjät kyllä reagoivat, kun on tosipaikka. Politikointi on ainakin toistaiseksi loistanut poissaolollaan.

Hallituksen rivit ovat olleet illasta toiseen suorat, eikä talouskasvua ole epäröity laittaa jäihin, kun ihmishenget ovat uhattuna.

Sama ei ole toistaiseksi tapahtunut ilmastonmuutoksen vuoksi.

Ilmastonmuutos on jopa kertaluokkaa kohtalokkaampi kuin kriisi, jota nyt eletään. Miksi se ei ole saanut aikaan koronaviruksen kaltaisia poikkeustoimia?

Maailman terveysjärjestö WHO on varoittanut pandemiasta pitkään. Hukkisen mukaan kaikki alan asiantuntijat ovat puhuneet siitä aivan samalla tavoin, kun ilmastoasiantuntijat ovat puhuneet lämpenemisen seurauksista.

b_e_y_o_n_d
Seuraa 
Viestejä701

– Tämä on pelottava oppitunti siitä, jos emme rupea uskomaan tieteellisiä raportteja. Tämän pitäisi laukaista hyvin vakava pohdinta, miten täällä eletään ilman, että olemme kroonisissa poikkeusoloissa.

.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat