Kommentit (2)

Kvasibeatnik
Seuraa 
Viestejä702

Lesbokselle?

Kerberos I: "Lisäksi kaikkien psykedeelien ongelma on koukuttuminen: näistä ei sitten pääsekään kovin helposti eroon, ja kun aivot tottuvat tiettyyn pitoisuuteen (peruslääkkeiseen nähden paljon nopeammassa tahdissa), niin peittääkseen vakavan masennusket oireet annostusta tarvitsee jatkuvasti nostaa. Ja tämähän on sitten loputon suo."

stefans
Seuraa 
Viestejä3

Kiitokset mielenkiintoisesta artikkelista. Sydäntäni lämmittää, kun näen miten lepakkotutkimus on lähtenyt pitkän hiljaisen ajanjakson jälkeen taas liikkeelle. 

Itse tein aikoinani Luk-työni Suomen lepakoista (1970 luvun loppupuolella) joka julkaistiin Finlands Natur lehdessä. Sain silloin suurta apua Rudi Lehmannilta, jonka traaginen  kuolema hyydytti leppakkotutkimuksen kokonaan pitkäksi aikaa.

Lepakot ovat aina olleet sydäntäni lähellä. Nuorena jaoin kesämökillä huoneeni yhden kolonian kanssa. Kesällä juhannuksen jälkeen tapahtui aika ajoin, että pieniä vaaleanpunaisia ryppyisiä otuksia tippui lattialle, kun olivat kasvaneet niin isoiksi, etteivät enää päässeet emojen kanssa lennolle. Savupiipun ja seinän välissä oli sellainen hyvä rako, jonne olivat asettuneet. Muistan laskeneeni enimmillään yli 20 yksilöä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat