Kommentit (17)

Käyttäjä33793
Seuraa 
Viestejä1743

Rikkivetyä suolistossa?
Eli siis pierettää, vai mitä tämä nyt kansankielellä tarkoittaa?

Eikös pavut ja valkosipuli tuppaa pierettämään?
Ruisleipä, hernekeitto?

Liha ei pieretä.

Käyttäjä33793
Seuraa 
Viestejä1743

https://www.is.fi/terveys/art-2000001927654.html

"Paukkujen salonkikelpoisuuden pilaavat etenkin rikkipitoiset yhdisteet, kirjoittaa sisätautien erikoislääkäri, professori Pertti Mustajoki Tiede-lehdessä. Pääsyyllisiä ovat mädän kananmunan hajuinen rikkivety, pahentuneiden kasvisten aromia muistuttava metaanitioli ja kaalinkatkuinen, hiukan makeampi dimetyylisulfidi.

– Jotkut ovat metaanintuottajia, jotkut enemmän rikkivedyn tuottajia. Riippuu siitä, mitä syöt, Brand toteaa.

Rikkivetyä muodostuu, kun keho pilkkoo rikkipitoisia ruokia. Rikkiä on esimerkiksi parsakaalissa, kukkakaalissa, maitotuotteissa ja pavuissa."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Keijona
Seuraa 
Viestejä24820

Voisko paasto , sis suoliston bakteerikannan "uudelleenkäynnistys" olla, ratkaisu?

Rikkaalla riittävästi, köyhä haluaa lisää.

Käyttäjä33793
Seuraa 
Viestejä1743

Keijona kirjoitti:
Voisko paasto , sis suoliston bakteerikannan "uudelleenkäynnistys" olla, ratkaisu?

Tutkimusten mukaan paasto auttaa alzhaimeriin ja parkinsoniin. (Moneen muuhunki, kuten DIABETES 2, joka on riskitekijä myös edellämainituissa.)

Autopaghy syö väärin laskostuneita proteinikasautumia ja suolistobakteereiden ja immunijärjesyelmän uudelleenbuuttaus.

Käyttäjä33793
Seuraa 
Viestejä1743

Itseasiassa on aika vaikee uskoa, että toi rikkivety olis juurisyy, ennemminkin seuraus. Kun kama jämähtää suoleen, eikä liiku niin kai sitä kaasuakin kehittyy ja on tulppa edessä joka estää sen kunnollolla purkautumasta.

Todellinen syy on, että ravinteet ei liiku riittävällä nopeudella, koska ruumiin aktiivisuus on liian vähäistä, sekä ravinto sellaista että se ei liiku.
Tuo vatsan "toimittaminenhan" on vanhustenhoidossa vissiin se tärkein juttu.

Eli liikunta (kävely, kyykkiminenen, jne.)
Riittävä nesteytys, että se kama liikkuu ja sellaiset ravinteet joita on helppo ulostaa.

Käyttäjä33793
Seuraa 
Viestejä1743

Toki lääketeollisuus tienaa parhaiten jos ne keksii rikkivetyä vähentävän tabletin. Muu hoito oliskin ilmasta eikä patentoitavissa.
Paasto, liikunta ja ravinteet.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500

”Miksi ihmisten esi-isien aivot alkoivat suurentua yli puoli miljoonaa vuotta sitten? Tutkijat löysivät neandertalinihmisten ruokavaliosta yllättävän piirteen lihansyönnin lisäksi

Kansainvälinen tutkijaryhmä on löytänyt uusia todisteita siitä, että neandertalinihmiset eivät olleet sellaisia ”eläimellisiä” lihansyöjiä, joita niiden luullaan yleisesti olleen. Ne söivät myös hyvin runsaasti juuria, pähkinöitä tai muita tärkkelyspitoisia ruokia, uusi tutkimus esittää.

Neandertalilaiset söivät niin paljon tärkkelyspitoisia ruokia, että niiden suiden bakteeristo koki totaalisen muodonmuutoksen, tutkimus esittää. Väitteet perustuvat neandertalilaisten hampaista nyt kerättyihin bakteerijäämiin, uutisoi Science-tiedelehti verkkosivuillaan. Tutkimus julkaistiin hiljattain Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America -tiedejulkaisussa.

(Lue TM:n teema-artikkeli neandertalinihmisistä.)

TUTKIJOIDEN HAVAINNOT antavat ymmärtää, että neandertalinihmisen ja nykyihmisen esivanhemmat tottuivat kypsennettyyn, kasvirikkaaseen ja tärkkelyspitoiseen ruokavalioon jo 600 000 vuotta sitten, peräti 590 000 vuotta ennen maanviljelyksen keksimistä. Melkein samoihin aikoihin neandertalilaisten ja nykyihmisten esivanhempien aivot olivat laajenemassa toden teolla.

Tämä havainto osoittaa, että tärkkelyksen rooli ruokavaliossa oli tärkeä myös ennen neandertalilaisia, silloinkin kun neandertalilaisten ja muinaisten nykyihmisten esivanhempien aivot olivat vielä kasvuvaiheessa”, kertoo yhdysvaltalaisen Harvardin yliopiston apulaisprofessori, evoluutiobiologi Rachel Carmody Science-lehden haastattelussa. Hän ei osallistunut tutkimukseen.

Syljessä runsaissa määrin esiintyvien amylaasientsyymien tiedetään pilkkovan paremmin keitettyä tärkkelystä kuin raakaa tärkkelystä. Näin ollen tutkimustulokset vihjaavat vielä kaiken muun lisäksi Carmodyn mukaan, että yksinkertainen ruoanlaitto on voinut olla tavanomaista puuhaa jo 600 000 vuotta sitten.

Kun aivot kasvoivat koossa, tarvitsivat esivanhemmat kasvun tueksi myös aiempaa enemmän sokeria. Aiemmat tutkimukset ovat katsoneet, että kehittyneemmät kiviset työkalut ja yhteistyössä toteutettu metsästäminen olisivat pitäneet huolen sokerin saannista. Näin siis siksi, että kun neandertalilaisten ja nykyihmisten esivanhemmista tuli entistä taitavampia metsästäjiä yhteistyön ansiosta ja saalistetun lihan käsittelymenetelmät kehittyivät työkalujen mukana, tuli ruokavaliostakin aiempaa laadukkaampi ja energiapitoisempi.

Tutkijapiireissä on kuitenkin kiistelty siitä, että miten liha pystyi pitämään huolen sokerin (tai tarkemmin ottaen glukoosin) saannista. Liha ei nimittäin ole hyvä glukoosin lähde."

https://tekniikanmaailma.fi/miksi-ihmisten-esi-isien-aivot-alkoivat-suur... ,

jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500

"TOISIN KUIN lihan tapauksessa, tärkkelyspitoiset kasvit ovat erinomaisen hyviä glukoosin lähteitä, kansainvälinen tutkijryhmä huomauttaa nyt. Monet nykyisetkin metsästäjä-keräilijät kuluttavat paljon tärkkelyspitoisia kasveja, Science-lehti muistuttaa.

Nyt tutkijat päättivät selvittää, näkyisivätkö mahdolliset ruokavalion muutokset tai muutokset elinympäristössä muinaisten nykyihmisten (tutkitut yksilöt elivät ennen maanviljelyksen keksimistä), neandertalilaisten tai gorillojen, simpanssien tai mölyapinoiden suiden bakteereissa. Näitä bakteereita etsittiin hampaista.

Tiimi analysoi 124:n apina- ja ihmisyksilön hampaista saatujen bakteerijäämien sisältämiä dna-katkelmia, joita oli miljardeja.

TIIMI SAI selville, että tutkittujen muinaisten nykyihmisten ja neandertalilaisten suiden bakteeristoissa on paljon samaa. Yksi erityinen yhteinen nimittäjä on streptokokkibakteerien ”epätavallinen” ryhmä. Kyseisen bakteeriryhmän edustajilla on erikoislaatuinen kyky kiinnittyä syljen amylaasientsyymeihin. Nämä entsyymit vapauttavat sokereita tärkkelyspitoisista ruuista.

Sokeria syövien streptokokkibakteerien löytyminen muinaisten nykyihmisten ja neandertalilaisten hampaista, mutta ei simpanssien hampaista osoittaa tutkijoiden mukaan sen, että tutkitut muinaiset nykyihmiset ja neandertalilaiset söivät luultua enemmän tärkkelyspitoisia ruokia.

Streptokokkibakteerien löytyminen hampaista kielii asiantuntijoiden mukaan myös siitä, että ne ovat periytyneet neandertalilaisille ja muinaisille nykyihmisille yhteisiltä esivanhemmilta, jotka elivät yli 600 000 vuotta sitten.

Vaikka aiemmat tutkimukset ovatkin löytäneet todisteita siitä, että neandertalilaiset olisivat syöneet ainakin jossain määrin tärkkelyspitoisia heinäkasveja, mukuloita ja paistettua ohraa, nyt tehdyt havainnot paljastavat, että neandertalilaiset söivät tärkkelystä oikein urakalla. Runsas tärkkelys muutti lopulta neandertalilaisten suiden mikrobistoa rajusti ja pysyvästi, tutkijaryhmä katsoo."

https://tekniikanmaailma.fi/miksi-ihmisten-esi-isien-aivot-alkoivat-suur... .

jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500

”Tämä havainto osoittaa, että tärkkelyksen rooli ruokavaliossa oli tärkeä myös ennen neandertalilaisia, silloinkin kun neandertalilaisten ja muinaisten nykyihmisten esivanhempien aivot olivat vielä kasvuvaiheessa”, kertoo yhdysvaltalaisen Harvardin yliopiston apulaisprofessori, evoluutiobiologi Rachel Carmody Science-lehden haastattelussa. Hän ei osallistunut tutkimukseen.

Syljessä runsaissa määrin esiintyvien amylaasientsyymien tiedetään pilkkovan paremmin keitettyä tärkkelystä kuin raakaa tärkkelystä. Näin ollen tutkimustulokset vihjaavat vielä kaiken muun lisäksi Carmodyn mukaan, että yksinkertainen ruoanlaitto on voinut olla tavanomaista puuhaa jo 600 000 vuotta sitten."

https://tekniikanmaailma.fi/miksi-ihmisten-esi-isien-aivot-alkoivat-suur... ,

Käyttäjä33793
Seuraa 
Viestejä1743

Normi junttikin pystyy päättelemään että kaikkea on syöty mitä tonkimalla ja keräilemällä löytää ja sen päälle metsästys ja kalastus.

Toukkia, matoja, kuoriasia, käärmeitä jne. on varmasti myös mennyt erilaisten juurien, marjojen sienien jne. lisäksi.
Luultavasti mineraali ja suolakiviäkin on käytetty ruuanlaitossa.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500

Käyttäjä33793 kirjoitti:
Normi junttikin pystyy päättelemään että kaikkea on syöty mitä tonkimalla ja keräilemällä löytää ja sen päälle metsästys ja kalastus.

Toukkia, matoja, kuoriasia, käärmeitä jne. on varmasti myös mennyt erilaisten juurien, marjojen sienien jne. lisäksi.
Luultavasti mineraali ja suolakiviäkin on käytetty ruuanlaitossa.

Normi junteilta kuten sinulta ja minulta ei tällaisissa asioissa kysytä. Se ei riitä että tuntuu joltakin.

Käyttäjä33793
Seuraa 
Viestejä1743

jussipussi kirjoitti:
Käyttäjä33793 kirjoitti:
Normi junttikin pystyy päättelemään että kaikkea on syöty mitä tonkimalla ja keräilemällä löytää ja sen päälle metsästys ja kalastus.

Toukkia, matoja, kuoriasia, käärmeitä jne. on varmasti myös mennyt erilaisten juurien, marjojen sienien jne. lisäksi.
Luultavasti mineraali ja suolakiviäkin on käytetty ruuanlaitossa.

Normi junteilta kuten sinulta ja minulta ei tällaisissa asioissa kysytä. Se ei riitä että tuntuu joltakin.

Normi juntti tietää senkin että koirilla on tunteet.
Tiedemiehet ei tiedä.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500

"Suoliston enterobakteerien suuri määrä ennustaa kuolleisuusriskiä aikuisväestössä, selviää tuoreesta suomalaistutkimuksesta.

Kuolleisuutta ennustaviin enterobakteereihin kuuluu muun muassa monia tunnetusti haitallisia bakteereja, joiden määrään myös elintavoilla voi olla vaikutusta.

– Suolistomikrobiston koostumusta tarkastelemalla pystyimme ennustamaan tarkemmin kuolleisuutta, vaikka muut tavanomaiset riskitekijät, kuten tupakointi ja ylipaino, otettiin huomioon. Käyttämämme aineisto mahdollistaa ensimmäisenä maailmassa ihmisen mikrobiomin pitkän aikavälin terveysvaikutusten tutkimuksen väestötasolla, toteaa professori, sisätautien erikoislääkäri Teemu Niiranen Turun yliopistosta tiedotteessa.

Turun yliopiston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä kansainvälisen tutkijaryhmän yhteistyönä toteutettu tutkimus on osallistujamäärältään tähän mennessä maailman suurin väestötason selvitys ihmisen mikrobiomin yhteyksistä tulevien vuosikymmenten terveydentilaan ja elinajanodotteeseen.

Tutkimukseen osallistuneiden suolistomikrobiston koostumus analysoitiin vuonna 2002 kerätyistä ulostenäytteistä. Tutkijoiden saatavilla oli seurantatietoa koehenkilöiden kuolleisuudesta vuoteen 2017 eli lähes nykypäivään saakka."

https://www.mediuutiset.fi/uutiset/enterobakteerien-suuri-maara-suolisto... .

jussipussi
Seuraa 
Viestejä70500

"Suomalaissairaaloiden tutkimusryhmä selvittää, voidaanko ulosteensiirrolla tuoda apua Parkinsonin oireisiin.

Husin, Tyksin, Taysin, Päijät-Hämeen Keskussairaalan ja Helsingin yliopiston tutkimukseen osallistuu 48 Parkinson-potilasta, joilla on todettu suoliston poikkeava mikrobisto. Heille annetaan terveeltä luovuttajalta joko ulosteensiirto tai lumehoito.

Potilaiden vointia seurataan vuoden ajan ja selvitetään, onko hoito turvallinen ja lievittääkö ulosteensiirto taudin oireita lumehoitoa tehokkaammin. Ensimmäinen ulosteensiirto toteutettiin Meilahden kolmiosairaalassa huhtikuussa.

– Merkittävällä osalla Parkinson-potilaista on poikkeava suolen mikrobisto. Korvaamalla sitä terveen luovuttajan mikrobistolla toivomme, että voimme lievittää Parkinsonin taudin motorisia ja ei-motorisia oireita. Tehtyjen eläinkokeiden perusteella saattaa olla mahdollista, että myös taudin eteneminen hidastuu. Tässä tutkimuksessa selvitetään kuitenkin ensisijaisesti turvallisuutta ja tehoa oireisiin, Husin neurologian erikoislääkäri dosentti Filip Scheperjans sanoo tiedotteessa.

Ensimmäisiä tutkimustuloksia on odotettavissa vuoden 2022 lopulla."

https://www.mediuutiset.fi/uutiset/ulosteensiirto-voi-auttaa-lievittamaa... .

Käyttäjä26545
Seuraa 
Viestejä2

jussipussi kirjoitti:
"Suomalaissairaaloiden tutkimusryhmä selvittää, voidaanko ulosteensiirrolla tuoda apua Parkinsonin oireisiin.

Husin, Tyksin, Taysin, Päijät-Hämeen Keskussairaalan ja Helsingin yliopiston tutkimukseen osallistuu 48 Parkinson-potilasta, joilla on todettu suoliston poikkeava mikrobisto. Heille annetaan terveeltä luovuttajalta joko ulosteensiirto tai lumehoito.

Potilaiden vointia seurataan vuoden ajan ja selvitetään, onko hoito turvallinen ja lievittääkö ulosteensiirto taudin oireita lumehoitoa tehokkaammin. Ensimmäinen ulosteensiirto toteutettiin Meilahden kolmiosairaalassa huhtikuussa.

– Merkittävällä osalla Parkinson-potilaista on poikkeava suolen mikrobisto. Korvaamalla sitä terveen luovuttajan mikrobistolla toivomme, että voimme lievittää Parkinsonin taudin motorisia ja ei-motorisia oireita. Tehtyjen eläinkokeiden perusteella saattaa olla mahdollista, että myös taudin eteneminen hidastuu. Tässä tutkimuksessa selvitetään kuitenkin ensisijaisesti turvallisuutta ja tehoa oireisiin, Husin neurologian erikoislääkäri dosentti Filip Scheperjans sanoo tiedotteessa.

Ensimmäisiä tutkimustuloksia on odotettavissa vuoden 2022 lopulla."

https://www.mediuutiset.fi/uutiset/ulosteensiirto-voi-auttaa-lievittamaa... .

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat