Sivut

Kommentit (101)

Homer_Backland
Seuraa 
Viestejä24625

jussipussi kirjoitti:
Homer_Backland kirjoitti:
Deimos kirjoitti:
Tuommoinen löytyy kirjahyllystä. Täytyy pistää listaan.

Jumalharha

https://fi.wikipedia.org/wiki/Jumalharha

Monille varmaan usko tuo elämään sisältöä. Uskoisin että Raspu esimerkiksi ei ole mikään hihhuli tai telaketju-uskovainen vaan hänellä on usko jonkinlaiseen korkeampaan voimaan ilman uskonnollisten tekstien dogmeja. Itseasiassa sellainen uskovaisuus on itselleni helpompi ymmärtää kuin väen väkisin tunkea vanhoja tuhansia vuosia sitten kirjoitettuja tekstejä yrittäen mukauttaa niitä nykyajan tieteeseen. Uskonto ja tiede tulisi pitää erillään. Jos on sitten jonkinlainen uskovainen niin ei siinä mitään pahaa ole. Jokainen voi rakentaa maailmankuvansa ja katsomuksensa niinkuin haluaa. Itselleni vain ajatukset aktiivisesti toimivista jumalista on vieras. Jo pelkästään uskontojen runsaus kertoo tämän. Ei ole oikeaa jumalaa. Kaikki sitäpaitsi eivät kestä elämää ateistina joten en vaadi sitä keneltäkään.

Uskonnoissa on todella paljon perimätietoa oli sitten kysymys Amerikan intiaaneista tai Japanin shintolaisista. Meitä lähin olisi Kalevala ja Skandinaavian alueen uskomukset ja myytit. Yleensä tarinoilla on funktio tai/ja opetus. Ihan sama mennäänkö kreikkalaiseen mytologiaan tai vaikka roomalaiseen. Kelteillä ja germaaneilla on omansa.

Tiede tieteenä ja uskonnot uskontoina.

Miten selität paahtoleipään ilmestyneen avaruusaluksen 3D mallin ?

Eläin selittää toiselle eläimelle.

"Näetkö kasvoja paahtoleivissä, pilvissä tai kallion siluetissa? Kyseessä on havaintopsykologinen ilmiö nimeltään pareidolia, jossa satunnaiset aistihavainnot muokkautuvat merkityksellisiksi."

https://www.is.fi/tiede/art-2000000906736.html ,

Tässä on erikoista ajankohta...pääsiäispäivä ja se, että suunnittelin juuri sellaista avaruusalusta kuin paahtoleivässäkin oli, mutta paahtoleivän kuva innoitti ratkaisemaan aluksessa olleen ongelman oikein.

Oli miten oli...jos tätä kutsutaan ( tekniseksi ) evoluutioksi...niin hyväksyn sen sellaisena.

Any sufficiently advanced technology is INDISTINGUISHABLE FROM MAGIC!
- Arthur C. Clarke

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat