Sivut

Kommentit (22)

MooM
Seuraa 
Viestejä16002

jpvuorela kirjoitti:
Voidaan tietysti sanoa, että viime aikoina evoluutiota on voinut jonkin verran suunnitellakin ihan ihmisen aivoilla. Mutta vaikka minkälaiset sakset olisi käytössä, vain olemassaolevia palikoita voidaan leikata ja liimata.

Tuskin evoluutiota pyritään ohjaamaan, vaan kyse on yhden sukupolven valinnoista perheen tasolla. Natsit ehkä viimeimmäksi yrittivät muokata tilannetta populaatiotasolla.
Mutta on totta, että ehkäisy, lääketiede (sekä lapsettomuuden että vakavien sairauksien hoito) ja myös sosiaaliturva yms tuki on muokannut ihmisen evoluutiopainetta. Nykyisin lisääntyvien joukossa on ihmisiä, jotka aiemmin olisivat pudonneet geenipoolista, ja toisaalta monet perheet ovat pienempiä kuin olisivat olleen ennen helppoja ja helposti saatavia ehkäisymenetelmiä.
Tämä on siis toteamus, ei kannanotto tilanteen toivottavuuteen.

"MooM": Luultavasti entinen "Mummo", vahvimpien arvelujen mukaan entinen päätoimittaja, jota kolleega hesarista kuvasi "Kovan luokan feministi ja käheä äänikin". https://www.tiede.fi/keskustelu/4000675/ketju/hyvastit_ja_arvioita_nimim...
Logiikka on vaikeaa empiristeille ja naisille. https://www.tiede.fi/comment/3147702#comment-3147702

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat