Täynnä elämää

Paavolan tammi Lohjalla on suosittu retkeilykohde.

Tammella on enemmän seuralaisia kuin millään muulla puulla. Sillä elää esimerkiksi 250 hyönteislajia, kymmenisen erilaista tattia, lukuisia sammalia ja jäkäliä sekä liuta koloissa pesiviä lintuja. Ihmisetkin arvostavat puistojen komistuksia: moni jätti tunnetaan nimeltä.Lue koko juttu

Täynnä elämää

Kommentit (3)

stefans
Seuraa 
Viestejä5

"Tammi tuottaa terhoja vasta viisikymppisenä"

Olisikohan ihan noin? Meillä kasvaa tammi, jonka siirsin metsästä 10 senttisenä, yksilehtisenä taimena 36 vuotta sitten. Se kasvoi kuusimetsässä ihan tonttimmen reunassa.

Tämä tammi on jo tehnyt terhoja ainakin pari-kolme vuotta. Vaikea uskoa että se olisi niin pienenä  pysynyt liki 20 vuotta. Siirron jälkeen se on kasvanut todella hienosti.

Deimos
Seuraa 
Viestejä22479

Meillä on kanssa tammi joka istutettiin suurinpiirtein silloin kun synnyin. En muista milloin terhoja alkoi tulemaan mutta niitä tulee joka vuosi paljon. Tammiakin on eri lajeja. Meidän pihamme tammi on sitä paksu ja ei niin korkea. Ruotsinkylän arboretumissa on todella korkeita suorarunkoisia tammia mutta en ole varma kaadettiinko sieltä kaikki puut. Kuulin huhuja.

Tammi myös leviää kuin rutto. Koko lähialueemme on täynnä tammentaimia koska oravat jemmaavat niitä joka paikkaan. Voisi sanoa että rikkaruoho kuten vaahtera.

Einstein:Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Einstein:The most beautiful experience we can have is the mysterious.It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat