Seuraa 
Viestejä45973

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... /09/561575

[size=150:3roqrbnb]Radioaktiivista ainetta löytyi Mäntsälässä [/size:3roqrbnb]

14.09.2007 17:53

Säteilyvaaramerkeillä varustettuja lyijypurkkeja oli yhteensä kymmenen, mutta vain yhdessä oli radioaktiivista strontiumia, kerrotaan Säteilyturvakeskuksesta. Purkit toimitti jäteasemalla autonkuljettaja, joka oli huomannut ne hajallaan tien varressa Mäntsälässä. Purkkien päätymistä sinne tutkitaan.

Radioaktiivista ainetta on löytynyt Mäntsälän Kiertokapula-jäteasemalta. Säteilyvaaramerkeillä varustettuja lyijypurkkeja oli yhteensä kymmenen, mutta vain yhdessä oli radioaktiivista strontiumia, kerrotaan Säteilyturvakeskuksesta (Stuk).

Muissa purkeissa oli merkinnät jodista. Ne eivät kuitenkaan sisältäneet radioaktiivista jodia eivätkä muita radioaktiivisia aineita. Asiasta ilmoitettiin eilen Stukin tarkastajalle, joka kävi noutamassa purkit jäteasemalta.

-Tapahtuma ei aiheuttanut vaaraa ihmisille eikä ympäristölle, kertoo toimistopäällikkö Mika Markkane n Stukista.

Purkit toimitti jäteasemalla autonkuljettaja, joka oli huomannut ne hajallaan tien varressa Mäntsälässä. Purkkien päätymistä sinne tutkitaan: yksi selitys voisi olla, että ne ovat pudonneet jostain kuormasta.

-Autonkuljettaja oli sattumalta vaarallisten aineiden kuljetusta harrastanut henkilö, ja meillä oli sillä lailla onni onnettomuudessa. Hän käytti hansikkaita, keräsi purkit talteen ja vei ne jätekeskukseen, kiittää Markkanen.

Strontiumia ja jodin isotooppeja käytetään muun muassa sädehoidossa.

(MTV3-STT)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Kun jostain jankuttajasta päästään eroon, ei sitä takaisin tarvitse pyytää.
Voisitko pyytää ylläpitoa bannaamaan itsesi jos ei jutut muutu.

salai
Seuraa 
Viestejä8331
(MTV3-STT)
Strontiumia ja jodin isotooppeja käytetään muun muassa sädehoidossa
author="<a href="http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?p=115717#115717">Vastaaja_s24fi (2006-01-03)</a>" kirjoitti:
. . . sillä paikalla ja koneella ei ole mitään tekemistä ydinvoiman tai ydinvoimalan kanssa . . .

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat